Connect with us

Vijesti

Dvojica HDZ-ovaca s izborne liste u samoizolaciji

Published

on

Dva kandidata s liste HDZ-a za četvrtu izbornu jedinicu, konkretnije obojica iz Osječko-baranjske županije, završila su u samoizolaciji jer su bili u kontaktu s osječkim ugostiteljem kojem je jučer potvrđena korona. Riječ je o Ivanu Radiću, čelniku osječkog HDZ-a, i Josipu Škoriću, predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

– Sinoć sam dobio informaciju da je prijatelj s kojim sam bio u kraćem, ne i bliskom kontaktu pozitivan na koronavirus. Iako nemam nikakvih simptoma odmah sam se samoizolirao i javio doktoru. Postupam po uputama epidemiologa i bit ću u samoizolaciji dok mi ne kažu drugačije. Opreza nikad dosta tako da vas ovim putem obavještavam kako neću biti javno aktivan narednih dana, ali na mobitelu sam i uz računalo što god da treba – poručio je Radić putem Facebooka.

Svakako je to poremetilo planove u kampanji.

– Aktivnosti koje je smo u ime kandidata HDZ-a s područja Osječko-baranjske županije IV. Izborne jedinice najavili za 21. i 22. lipnja se otkazuju. Osječko-baranjska županija danas bilježi pet novooboljelih osoba, a s jednom od njih tijekom posljednjih tjedan dana dva su kandidata s naše liste bila u kratkom kontaktu. Oba kandidata svojevoljno su se odlučila za samoizolaciju te su se javili epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. S obzirom na novonastalu situaciju, a s ciljem odgovornog ponašanja i zaštite naših sugrađana, odlučili smo otkazati posjete manifestacijama i stranačkim organizacijama.

O idućim terenskim aktivnostima kandidata s liste HDZ-a IV. Izborne jedinice s područja Osječko-baranjske županije izvijestit ćemo vas nakon savjetovanja s nadležnom epidemiološkom službom i u koordinaciji s Nacionalnim stožerom. Zaštita zdravlja ljudi i njihova sigurnost su nam ispred svega, a predizborne aktivnosti nastavljamo putem društvenih mreža i pozivamo vas na nas pratite na Facebook, Instagram i Twitter profilima naših kandidata – izvijestio je HDZ-ov Izborni stožer IV. izborne jedinice.

Osim HDZ-ovcima koronavirus je zadao muke u kampanji i HNS-u. Naime, vlastitom odlukom u samoizolaciji je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, najveći politički kapitalac na toj listi za Slavoniju. I on je bio u kontaktu s istim ugostiteljem.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari