Connect with us

Reagiranja

Dvojica HDZ-ovaca uzvratila Milijanu Brkiću na kritike o Užičkom kolu

Objavljeno

-

Čelnik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman i HDZ-ov župan Ličko-senjske županije Ernest Petry uzvratili su kritikama koje je uputio bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, a kojima je povod bilo Užičko kolo na glavnom zagrebačkom trgu.

– HDZ danas podržava isti broj građana Hrvatske kao i nakon Oluje. Taj HDZ nije idealan, ali vodi odgovornu politiku i građani to vide. Naravno da HDZ- ova politika nije nikakvo Užičko kolo na Trgu bana Josipa Jelačića, koje neki žele prikazati kao nekakvu metaforu hrvatske političke zbilje. Zapanjujući je stupanj nemaštovitosti u traženju izlike za ponavljanje izlizanih i protokom vremena davno demantiranih teza o tobožnjem žrtvovanju nacionalnog ponosa i interesa u zamjenu za međunarodne karijere. Fascinantan je napor da se povežu stvari koje nikakve međusobne veze nemaju. Kolo u kojem se takve teze kreiraju odavna je izgubilo korak s vremenom i poveznicu sa stvarnošću. Kolo je to koje nikoga ne zanima – poručio je Herman.

Na istom tragu Brkiću je odgovorio i Petry.

– Čitajući izjave povremenih volontera “iz sjene” koji nas uvijek iznenade površnošću svojih komentara, ovaj o kapitulaciji hrvatskog duha i volje pred naletom jednog folklornog društva je ipak zaslužio komentar. Jedan potpuno neinstitucionalni događaj, zbog kojega se možemo ljutiti ili ga negodovati, uzdiže se u rang ključnih i po autoru fatalnih prijelomnih trenutaka i prikazuje se kao dokaz moralnog posrnuća hrvatskih institucija i nečije prodaje nacionalnih interesa zbog nekih “međunarodnih funkcija”? – komentirao je Petry, dodajući da nas nikakav ples u izvedbi nekog gostujućeg društva sigurno neće odvojiti ni od crkve ni od domovine ni od hrvatskih branitelja.

– Naše hrvatsko „ja“ slabo je ili nepostojeće ako ga može dovesti u pitanje poskakivanje desetak folkloraša. A slaba je i politička prosudba onih koji, iako bez ikakvih međunarodnih, još uvijek gaje stanovite unutardržavne ambicije, pa im i folklorno društvo za tračak pozornosti nekad dobro dođe – zaključuje.

Podsjetimo, Brkić je u statusu kojeg je naslovio “E moj narode – e moj HDZ” poručio kako dobrodošlica mladim pripadnicima srpske nacionalne manjine jasno pokazuje političku zrelost i društvenu odgovornost, ali je i postavio pitanje jesmo li time kao društvo dosegli najviši oblik političkog i intelektualnog razvoja ili smo došli do dna ljudske gluposti.

– Trpimo li previše tihog političkog nasilja kojim nas usmjeravaju što dalje od Crkve, obitelji, Domovine, tradicije i jedinstvenosti? Od silnih neočekivanih političkih kombinacija, tišine i razjedinjenosti takozvanih domoljuba, više ne možemo prepoznati svoje od „njihovih“ u nedostatku jasnih stavova i smjernica – napisao je, između ostalog, Brkić.

Milijan Brkić komentirao užičko kolo na Trgu: ‘Jesmo li dosegli najviši oblik razvoja ili dno ljudske gluposti?’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari