Connect with us

Kolumne

Dvoličnost bošnjačke politike

Objavljeno

on

Hrvatski je narod, s razlogom koji ima temelj u neizmjerno velikoj daytonskoj nepravdi ikad učinjenoj prema jednoj narodnosnoj zajednici, sve umorniji i prestrašeniji za budućnost u svom nacionalnom i vjerskom identitetu u dvodjelno podijeljenoj tronacionalnoj Bosni i Hercegovini. Cijelo poratno vrijeme iz bošnjačkih velikomuslimanskih centara čuje se prijeteča tutnjava o nedodirljivosti ovako neuređene beha zajednice. Neuređene ni mrvicu po pravdi i pravednosti, jednakosti i ravnopravnosti hrvatskog naroda sa druga dva, Srbima i tadašnjim Muslimanima, današnjim Bošnjacima.

Ta bošnjačka ratna retorika ne samo da je zaustavila Bosnu i Hercegovinu u hodu u neku mirniju i sigurniju budućnost jednaku za sva tri naroda, već ju je vratila unazad, s namjerom da zauvijek ostane u toj prošlosti koja je bila najcrnja i najtragičnija u njenoj povijesti. Da ostane u prošlosti krvoločnog Otomanskog vremena, koje je glavni razlog svih ovih stradanja kojima se, po želji i planu bošnjačke politike, ne vidi kraj.

Podijeljena na dva entiteta triju suverenih i konstitutivnih naroda postala je Lego igračka u rukama velikosrpskih i velikomuslimanskih ratnika, visokih predstavnika Međunarodne zajednice koji interesno pravdu dijele, slažuči je po turskom, po jugoslavenskom, po daytonskom, po Ashdownovom, Petritschevom, ili najčešče po Putinovom ili Erdoganovom planu.

No nikada da je počnu slagati po srpsko-bošnjačko-hrvatskom planu, što je jedino pravedno jamčeči joj održivost u sigurnosti i miru. I svjetska zajednica kao protektor, a protektor znači okupator, ne čini ništa niti da zaustavi velikosrbe ni velikomuslimane u toj vrlo opasnom slaganju Lego kockica, niti da sama preuzme slaganje u svoje ruke.

Cijela igra je prepuštena Putinovim i Erdoganovim igračima, koji igraju prljavu igru, bez ikakvih pravila demokratskog i slobodnog svijeta.

Kapetan velikosrpske političke reprezentacije na beha terenu igra igru čiste nacionalne i vjerske ekipe, bez mogućnosti čak i mješovite publike. Na tu igru s vremenom, u zavisnosti od potrebe datog vremena velikomuslimani reagiraju na način da se hvataju, izvlače daytonska pravila igre i kažu, bosanskohercegovački entiteti su ekipe sastavljene od suverenih i konstitutivnih igrača. I nikad ne kažu od kojih sve, ne mogu izreći da u objema entitetskim ekipama moraju biti i Hrvati.

Nema tako teške riječi ni u jednom beha jeziku, napose velikomuslimanskom, za izgovoriti kao što je Hrvat i hrvatsko. Tu riječ u pozitivnom, napose njenom nacionalnom značenju, više ne koriste ni Srbi ni današnji Bošnjaci.

Jedino je prebace preko usta kada govore laži iz vremena građansko vjerskog beha sukoba, koristeči je uvijek u negativnom kontekstu. Da su entiteti ekipe, zajednice, konstitutivnih i suverenih beha naroda bošnjački čelnici kažu samo kad brane svoja nacionalna i vjerska prava u Republici Srpskoj, i nikad, i nigdje više.

Ta hrvatska konstitutivnost i suverenost za Bošnjake ne važi u beha Federaciji, tamo provode politiku islamizacije, i građanizacije Hrvata, izgrađujući taj beha dio politikom jedan čovjek jedan glas, što je samo korak u muslimanski bošnjački entitet.

Dvoličnost bošnjačke politike koju je uveo njihov ratni vođa Alija Izetbegović razlog je i građansko vjerskog beha sukoba, koji je i raskomadao, te zauvijek podijelio Bosnu i Hercegovinu po granicama muslimansko srpskih pregovora diobe u Beogradu.

Entiteti sve više postaju prostori samo jedne nacionalne zajednice, u republici srpskoj srpske u beha federaciji bošnjačko muslimanske. Nigdje ni malo mjesta za treču beha komponentu, onu hrvatsku. Podjednako joj pravo na beha teritorij otimaju i osporavaju i Srbi i Bošnjaci muslimani.

Danas nepodnošljivi, do ropstva ponižavajući položaj hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini posljedica je nepravde engleskog salvet političara Ashdowna, napose onog dijela kojim je dokinuta Hrvatska Republika Herceg Bosna, koja je Hrvate obranila od potpunog biološkog nestanka iz fratarsko katoličke Bosne, u kojoj prije turske okupacije nije ni bilo islama, ni Muslimana, današnjih najvećih protivnika ravnopravnosti i jednakosti hrvatskog naroda i ponovnog oživljavanja nepravedno ugašene Hrvatske Republike Herceg Bosna.

A bez njenog oživljavanja nema ravnopravnosti i jednakosti sva tri beha naroda. Daytonistima, napose Muslimanima, nije smetalo osnivanje, i funkcioniranje prije Herceg Bosne, Muslimansko vijeće i Patriotska liga, kao ni Srpska zajednica, ali im je smetalo, i smeta HRHB, iz čega nije teško zaključiti o srpsko muslimanskom udruženom zločinačkom pothvatu diobe BiH bez hrvatskog naroda.

Vinko Đotlo

Salveta političar Ashdown

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari