Connect with us

Kronika

DW: ‘Hrvatska će se morati suočiti sa velikom ratnom odštetom koja će iznositi milijarde eura?’

Objavljeno

-

[pullquote_left]’To se već jednom dogodilo kada je na spektakularan način oslobođen hrvatski general Ante Gotovina. Ukoliko, međutim, presuda o udruženom zločinačkom poduhvatu iza kojeg stoji državni vrh Hrvatske ostane na snazi, onda se buduća članica EU mora suočiti sa zahtjevima za veliku ratnu odštetu koji će iznositi milijarde eura!’- pišu njemački mediji.[/pullquote_left]

O sadržaju presude Haškog tribunala liderima nekadašnje Herceg-Bosne raspisao se i Deutsche Welle:

milijardu_eura

‘U Hrvatskoj vlada veliko razočarenje zbog ove presude. Ona je sramna, baš kao što su apsurdne optužbe protiv Franje Tuđmana, tvrdi HDZ. Međutim i premijer Hrvatske Zoran Milanović kaže kako “presuda za udruženi zločinački poduhvat” mora pasti na drugoj instanci. To se već jednom dogodilo kada je na spektakularan način oslobođen hrvatski general Ante Gotovina. Ukoliko, međutim, presuda o udruženom zločinačkom poduhvatu iza kojeg stoji državni vrh Hrvatske ostane na snazi, onda se buduća članica EU mora suočiti sa zahtjevima za veliku ratnu odštetu koji će iznositi milijarde eura!’ – zaključak je njemačkog medija koji tvrdi i kako je ovo praktično osuda nekadašnjeg predsjednika Hrvatske, dr. Franje Tuđmana.

Naslov članka u listu Frankfurter Rundschau glasi ‘Osnivač nezavisne Hrvatske je ratni zločinac’.

Ovaj list piše kako je raspad Jugoslavije do sada uvijek predstavljan crno-bijelim slikama. Hrvati su bili dobri, a Srbi loši momci. Presuda Tribunala u Hagu bila je jasna: šestorica bosanskohercegovačkih Hrvata osuđena su za “udruženi zločinački poduhvat na čijem vrhu su stajali predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman, ministar obrane Gojko Šušak i general Janko Bobetko”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari