Connect with us

Vijesti

Džihadist ISIL-a Sejdin Omerdić iz Zenice poginuo u borbama u Siriji

Objavljeno

-

Sejdin je, tvrde iz ISIL-a, poginuo uspostavljajući Alahov zakon i šerijat, odnosno uspostavljajući pravednost na zemlji

Još jedan bh. državljanin kao pripadnik zloglasne vojske ISIL-a poginuo je u ratu s kurdistanskom vojskom na prostoru sjevernog dijela Sirije. Radi se o Sejdinu Omerdiću, mladiću iz Zenice, a vijest o njegovoj pogibiji javnosti je preko Facebook stranice priopćila njegova sestra. Na internetskim stranicama bliskim ISIL-u navodi se da je Sejdin Omerdić poginuo u sukobu s Kurdima u gradu Ajnul Arab.
isilZanimljiv je tekst objavio bh. internetski portal pod nazivom Vijesti ummeta, koji veliča sve uspjehe radikalne islamističke vojske ISIL. “Dobili smo mail”, piše na stranicama tog portala, “da je još jedan neustrašivi lav iz Bosne šehidio boreći se protiv zločinačkog Esedova-šijtskog-nusajrijskog režima, kao i otpadnika komunističke stranke PKK, ili Kurda, braneći čast islama i muslimana, a uspostavljajući Alahov zakon i šerijat, odnosno pravednost na zemlji”.
Napominju kako su ga braća iz ISIL-a puno voljela. Bio je jedan od onih koji su puno radili, a malo govorili.
U Šam je stigao prije više od godinu dana. Tvrde da je u akcijama bio uvijek u prvim redovima. “Ranjavan je više puta”, opisuju ISIL-ovci svog ratnog prijatelja iz Zenice. “Prvi put”, kako pišu, “od eksplozije bombe protiv Kurda. Drugi put u Dier-Zuru geler mu je rasjekao arkadu, ali je bez obzira na obilnu krv, akciju uradio do kraja”.

Zdenko Jurilj/VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari