Connect with us

Obnova banovine

DZS: U srpnju obujam građevinskih radova 5,1 posto veći nego lani

Objavljeno

-

Obujam građevinskih radova u srpnju je, prema kalendarski prilagođenim indeksima, bio veći za 5,1 posto nego u istom mjesecu prošle godine, a za 1,2 posto u odnosu na lipanj ove godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci DZS-a pokazuju da je u srpnju obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 8,3 posto u odnosu na srpanj 2022. godine, a obujam radova na ostalim građevinama za 0,1 posto. U odnosu na lipanj ove godine, obujam građevinskih radova na zgradama bio je veći za 2,6 posto, a na ostalim građevinama manji za 2,3 posto.

U srpnju je 60,7 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 39,3 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama je odrađeno 53,1 posto, a na ostalim građevinama 46,9 posto radnih sati.

Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci obujam građevinskih radova porastao za 3,5 posto u odnosu na prvih sedam mjeseci 2022. godine. Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 6,9 posto, a obujam radova na ostalim građevinama manji za 1,9 posto.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas