Pratite nas

Komentar

E moj Marine

Objavljeno

na

Marin. Marin Soljačić. Ime je Marin a za prezime nisan sto posto siguran. Bilo prije niki dan na radiju. Reklo usput ka najavu, ka ono, ma vidi ti ima i takvi stvari, kazat ćemo, more to koga zanimat. Pa mene odma zaintrigiralo. Daklen, taj Marin je proglašen najboljim mladim fizičaron u 2014. godini.

marinsoljacic_16092014_youtubeE, al brajko moj, ko je to njega proglasijo najbojin, di ej on to priznanje dobijo? Marin je najbolji mladi fizičar i to u SAD. Priznanje mu dali američki naučenjaci , a ne što ti ga ja znan, neki hrvatski gurui za vo i za no. A kad su mu to priznanje dali Amerikanci da je on najbolji u Ameriki, unda je najbolji i na svitu. Odma me to sitilo da je niki ali iz Zagreba.

Nije ni veliku maturu završio, dobija nagradu ka najbolji informatičar u Europe. Najbolji u Europi, nije to mala stvar. Pa unda nika lipa mlada študentica najboja od sviju koji študiraju pravo. Bila na antjecanju i ona postala najboja od sviju študenata iz cile Europe. A koliko ima fakulteta u Europi i svi poslali najboje što imaju. Pa jedan amli najboji gitarist u Europi, jedan drugi mali najboji pijanist, jedna mala najboja na violini, druga na nome vijolončelu i još tega ima koliko očeš.

Prošel godine ej to bilo, vratili se hrvatski sridnjoškolci sa znanstvene olimpijade koja se održavala u Ergentini. Vratilo se njizi petero s Olimpijade, di su bila dica iz ciloga svita i donili jednu zlatnu, dvi srebrene i dvi brončane medalje i to za pokazano znanje iz kemije, fizike i matematike. Ja to čujo na radiju Splitu u emisiji Reporteri amateri, jerbo je od te dice troje bilo iz ove moje županije, Splicko dalmatinske. Na televizoru ni jedne riči o tomu.
Potle toga nikakvu vist o toj našoj pametnoj dici nisan čuja a niti san pročita. To mene opće ne sekira. Ja san davno svatijo zašto se, dragi moji pridpridratni pijoniri i još draže pijonirke, te stvari ne objavljuju ka nike značajne visti „Smrt fašizmu-sloboda narodu „

Hrvacke dalekovidnice imaju puno važne visti. Često prikažu druga predsjednika s onom smišnon, nasmijanon dičicom od osandeset i kusur godina s kapicom i zvizdastin karanfilon na čelu, pa onega što kaže da je on antifašist i traži da se u Splitu imenuje jedan park „partizana“ pa onog malog s nog otoka šta e priznaje ovu državu, dvoje-troje što su protiv svega i svačega, dvoje.troje nisu za ništa, jednu šta ide samo salatu i kupus, jednu i jednog šta su samo jednu i jednog, pa malo sličica iz kulture, par sličica iz športa. Jutra hladna, danju prohladno do dvadeset i pet, uz sunce s mogućim lokalnim pljuskovima, tiho, vitar okriće u orkansku buru, more mirno, na otvorenom mogući neverini, moguće, moguće, moguće….
A poenta svega je ta da nas, istovrimeno, ovi iz TV kuća, uvjeravaju da je gledanost tizi nijiovi emisija nikad viša otkad se miri. U Hrvackoj su najgledanije te njiove emisije, a ne nike druge.

E moj Marine, najvažniju stvar u životu propuštaš, nikad tebe neće prikazivati na televizoru, a troke li da ćeš bit u glavnim hrvackin vistima.

Zađavla ti i pamet i škola

Jere KUKI ČOVIK, HS

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari