Pratite nas

Istaknuto

E MOJ NARODE, NIKAD ZA TE PRAVDE!

Objavljeno

na

E moj narode, kako može biti, da o slobodi možemo samo sanjati. Previše , nam zla rade i državu hoće, da nam unazade. Ne može to tako, prelilo se strpljenje svako. Dosta nam je više B.a.b.a i četničkih kokarda. I dok hrvatsko srce za nju uvijek bije slučajnom državom oni je nazivaju. Ne može to tako, odstupite od nas plaćenička rajo.

[ad id=”93788″]

I dok su nas sramotili po svijetu i štitili udbaša Perkovića, sankcije su opet išle na teret naroda. Nitko nije smijenjen i nikada za tu tugu hrvatskog čovjeka nitko nije odgovarao. Danas, samo par godina nakon toga, ti isti traže smjenu ministra Crnoje. Postavljaju rok od 24 sata. Misle da su i dalje komesari komunistički na vlasti i da mogu izdavati naloge. „Da još ima Hrvata koji nose zmiju u njedrima“, javno u svijetu govorio je predsjednik Josipović. Bila je to simbolika da je Hrvat ustaša i to od strane samog predsjednika države. Taj najveći govor mržnje ostao je nesankcioniran. To je najveći govor mržnje, spram naroda, kojega zastupaš u domovini i svijetu i umjesto da promičeš vrijednosti i tekovine svoje države koja se još uvijek bori za opstojnost ti je nazivaš zmijskim leglom. Nikada vam narod za to nije sudio, a trebao je. Ali, i ako vam nije sudio, zapisao je u svoje srce jednako kao i nezakonito suđenje našem bl. Alojziju Stepincu kao i svim našim svećenicima koje ste ubli a sve u ime naroda. Sve ste radili u ime naroda i narod vam mora suditi.

Hrvatska slučajna država, nastala na građanskom ratu negacija je njenog postojanja. Zar to nije govor zla i govor mržnje. Nitko nije postavio uvjet za smjenom u „roku 24 sata“ a trebao je. Tužni hrvatski narod u svome strahu i dalje šuti. Boli ga ta nepravda, ali šuti i gleda one koji su bili agresori na njegovu domovinu a koji sada sjede u Saboru i na važnim državnim funkcijama i kroje neku novu državu. O moj Bože, bez tebe se ne može sve ovo zlo zaustaviti. I bilo je tako. Opet molitve, krunice, bdjenja i sve za našu domovinu, kao i one ne tako davne 1991 godine. Bog čuje svoj narod u poniznosti i ljubavi i opet mu daje priliku da obrani svoju domovinu.

Tu smo iznova da popravimo porušeno, izgradimo iznova i jačamo plamen domoljubne ljubavi. Ljubavi prema svemu što je hrvatsko. Ljubavi vječne spram naše domovine. Jadan je čovjek koji ne stavi Boga na prvo mjesto a onda svoju obitelj i svoju domovinu. Ako taj raspored poremeti i ako mu druge vrijednosti budu prioritetnije, onda sve gubi svoj vječni smisao. Svaki čovjek koji ima Boga, svoju obitelj i svoju domovinu, uz sve križeve koje može imati, on je sretan čovjek. Jer, Križ je znak da smo njegovi, da nas po križu oblikuje u bolje ljude, da nas vraća na prave putove, da nas vodi u vječni život. I zato budimo u toj domovinskoj ljubavi jedinstveni.

Ne smijemo dopustiti da nam rokove i ucjene postavljaju oni koji su sve zlo činili za vrijeme svoga mandata. Malo tko opravdava ministra Crnoju zbog onih malih ljudskih spretnosti kako se to kaže „traženja rupa u zakonu“, jer je i sam upao u tu rupu koja se društveno sve ove godine gradila. To je bilo utkano u društvenu vrijednost koja mora nestati, jer je to negacija ljubavi spram domovine. Ali zbog tih sitnih propusta, ne smijemo dozvoliti da mu sudi Milanović prije nego što osudi svoje, koji su radili milijunske štete našoj domovini. Kad očisti sve u svome partijskome leglu može postavljati uvjete. Crnoji je sve ovo bila životna škola u kojoj je dobio životnu lekciju a šteta koju je počinio, zaista je zanemarujuća i nju neka nadoknadi. Cijena za sve to bila mu je prevelika.

Mi građani postavljamo pitanje i tražimo odgovore od nove Vlade kada će biti sankcioniran govor mržnje prethodne Vlade spram naše domovine, naše predsjednice i govor vrijeđanja naše svetinje, naše Majke Marije sa kojom se u obliku performansa izrugivali oni koje su u Vladi i oni koje su oni imenovali u 90% katoličkoj zemlji. Za našu bol i naše suze treba netko odgovarati. Kako smo se osjećali kad je Branko Detelj, kolumnista lijevih napisao „Pisma iz Hrvatistana (mislio je iz Afganistana kako naziva našu Hrvatsku): Sretan vam neradni Dan antifašističke borbe, lijeni filofašisti. Koliko je bilo izrečenih i napisanih riječi mržnje od Milanovićevih sljedbenika da bi mogli donijeti mjere, da se ugasi stranka, jer počiva na govoru mržnje. Zar nije govor mržnje kad se etiketira predsjednicu da se druži s polusvijetom? To se mora sankcionirati kao i uskratiti Mesiću ured koji hrvatske građane košta 3 miliona kuna (i puno više) na godinu a on kaže da je to sitnica. Njemu sitnica a našoj hrvatskoj sirotinji veliko bogatstvo. Kako li su samo ponižavali naše branitelje i iznosili njihove mirovine koje su simbolika za ono što su sve činili za našu domovinu. On je potrošio milijune i milijune hrvatskog novca a sve, da bi nas po svijetu vrijeđao. On je uživao a naš predsjednik Tuđman stvarao i vodio teške bitke za samostalnost naše domovine. Kako je to tužno. Bog će jednoga dana izravnati svu tu nepravdu i svima dati prema zaslugama pa tako i našem prvom predsjedniku Tuđmanu. Mi Hrvati u domovini i diljem svijeta vječno smo mu na tome zahvalni.

Tražimo odgovornost za vrijeđanje hrvatskoga naroda koji je mirno prosvjedovao zbog nepravedne i pristrane odluke nazvao filofaštima. Kako nije svoje plaćene udrugaše zvao filofašistima a mogao je, jer oni kreću protiv Boga, čovjeka i svoje domovine. Oni koji su jučer prosvjedovali imali su veliki razlog za to. Naravno da je video u kojem pravoslavni svećenici pjevaju četničke pjesme sumrak sigurnosti i ako se na to upozori nije to govor mržnje nego govor istine. Neka se sjete što su učinili našem Šimiću zbog rečenice „za dom spremni“? Hrvatski narod će zauvijek biti spreman za svoj dom, svoju domovinu i u tome nema govora mržnje, nego govora ljubavi, spram svoje domovine, a oni nam to godinama zabranjuju. Neka se sjete demonstracija u vrijeme naše mlade domovine Hrvatske, u vrijeme dok je naš predsjednik Tuđman vodio bitku za opstojnost, oni koji ne vole našu domovinu organizirali su demonstracije za „Radio 101“ koji je slao govor mržnje a kasnije završio svoje emitiranje sa financijskim malverzacijama. To nikada nitko nije istraživao a nažalost ni naši domoljubi. Morali bi to učiniti u znak poštivanja i ljubavi, spram našeg predsjednika Tuđmana, jer je to bio početak govora mržnje spram njega a završio bi za njega, sam Bog zna kako, da nije umro.

Draga moja hrvatska Vlado, ne bavite se sada sitnim propustima ali ih osudite, ne smjenjujte ministra Crnoju jer je dobio lekciju a štetu mora nadoknaditi nego krenite svojim putem reformi i iznalaženju načina za gospodarski rast i ne polemizirajte sa njima. Osnujte odbore i stručna tijela da istraže:

  • DUUDI-16,5 milijardi!! Odmah provesti istragu.
  • Krađa Plana obrane RH: suspendirati i staviti pod istragu SVE koji su imali pristup.
  • Prisluškivanje Predsjednice: smjena i uhićenje jer je to pokušaj državnog udar
  • Slučaj Tihomira Jakovine i nadoknadu štete nanesene tvrtkama
  • Predstečajne nagodbe, kriminal stoljeća
  • Revidirati potrošnju 5 milijardi kredita uzetog za sanaciju zdravstva
  • Revidirati prodaja Croatia osiguranja
  • Revidirati koncesija aerodroma Pleso
  • Otvoriti knjigu u koju građani mogu prijavljivati sve nezakonitosti koje je činjeno u mandatu Milanovićeve Vlade ima svega toga previše.

Previše je bilo nereda i negacije svih vrijednosti u vrijeme njihova rada Vlade. Oni sada žele da se za to ne pokreće pitanje odgovornosti. Oni žele da se sadašnja Vlada bavi prijavom boravka i građevinskim zemljištem. Pustite neka to rješava Sud a ne Milanović i oni koji su iza sebe ostavili državu u bankrotu. To ne smije proći nekažnjeno a oni bi upravo to željeli te se iz tog razloga bave prijavom boravka člana Vlade.

Slavica Vučko/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentiraj

Istaknuto

HODAK: Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima

Objavljeno

na

Objavio

U Lijevoj i desnoj našoj koplja se i dalje lome oko Istanbulke. Dok u “naprednoj“ Švedskoj dječacima od 5 do 7 godina u školama oblače haljinice kako bi se u najranijoj dobi priviknuli na svoj pravi spol, na brdovitom Balkanu spektar zanimanja puno je širi i maštovitiji.

Recimo, rođendan Jože Manolića, i koliko to košta. Zlobnici tvrde da su ga svjećice na torti koštale puno više nego torta. Nacionalni sindikat policije piše ministru Božinoviću i tvrdi da su “policijski službenici, kojima je to struka i koji redovito sudjeluju u organiziranju i provođenju mjera osiguranja javnih okupljanja, u svezi predmetnog okupljanja, prvotno utvrdili kako u istom javnom okupljanju sudjeluje oko 50.000 ljudi da bi 15-ak minuta poslije tog prvog priopćenja, nakon intervencije iz političkog vrha, taj broj bio smanjen na 5.000 sudionika prosvjeda… što Vam ne ide na čast“. Kako to već ide u razvijenim demokracijama pismo je potpisao Nacionalni sindikat policije, a njih ima previše za bilo kakovu eventualnu “nagradu za hrabro držanje“. Malo mi je nategnuto ono “nakon intervencije iz političkog vrha“. Gdje bi u EU državi politički vrh intervenirao zbog pedesetak tisuća klerofašista. A možda sindikalci misle na KGK i Pantovčak koji je zasigurno najviši “politički vrh“ u Hrvatskoj. Možda misle na 500 metara iznad Banskih Dvora.

Zgodna je vijest iz Lijeve njihove koja je promakla hrvatskoj medijskoj falangi. Naime, na zgradu hrvatskog koncerna Agrama u Banja Luci ispaljen je protutenkovski projektil i to oko ponoći kada, u pravilu, nema Hrvata na poslu. Srećom srpski čuvar nije ozlijeđen. Inače bi u Zagreb hitno doletio GREVIO na čelu sa Carlom de Ponte. Sad zamislite da je neki ustašoid u Mostaru iz praćke pogodio prozorsko staklo na nekom srpskom predstavništvu. Koja bi to vijest bila! Indeks, Telegram, Jutarnji, Slobodanka, Novi list… Puhovski bi grmio na “Otvorenom“, a Dragan Zelić bi se vjerojatno potužio samom Sorošu. Svi bi se sramili. K’o Peđa Grbin. Onako jako muški. Dobro je u nedjelju u Koloseumu Papa Franjo rekao da ga je sram zbog općeg nedostatka srama. Sreća da nije ispaljena raketa iz ruskog sustava S-400 koja ima domet do 600 km. Ta bi preletjela preko Zagreba. A možda i ne bi.

Kada sam već spomenuo Dragana Zelića, zanimljiv je njegov prelazak iz GONG-a u “ligu prvaka“ odnosno u SDP. Dragan me je u neku ruku iznenadio. I to pozitivno. GONG je k’o fol nevladina udruga koja po svojim pogledima i sastavom prije spada u Kapovićevu Radničku frontu nego u sadašnji mlohavi SDP. Srećom da je prelazni rok završen jer bi, ako srce povuče i preostale “neovisne“ gongiće, to moglo označiti kraj jedne važne “nevladine i ne stranačke“ ljevičarske udruge u Hrvata. Sjećam se “skandala“, kolutanja očima, krštenja s tri prsta kada je prilično davno sindikalac Boris Kunst prešao u HDZ. Javnost je bila zgranuta. Rat je bio počeo. HDZ je bio na vlasti. Tuđman – diktator, kojeg se nitko nije bojao. I umjesto u ‘Jugoslavensku sintezu’ nesretni Kunst je otišao ravno na Trg žrtava antifašizma. Jeleni Lovrić, Butkoviću, Feralovcima, “demokratskoj“ ljevici tlak je skočio preko 300 pa je Kunstova zvijezda brzo nestala s hrvatskog političkog neba. Ali Zelićeva tek počinje sjati. ‘Neutralni’ GONG sad zvoni kako već imaju nekoliko gongovaca u raznim strankama. Vi sad pogađajte jesu li te “razne stranke“ na lijevom ili desnom političkom spektru. Uglavnom GONG je bio i bit će ljevičarsko “kukavičje jaje“ u hrvatskom političkom ringu kojeg sve hrvatske vlade uporno hrane iz proračuna vjerujući u fatamorganu kako je riječ o nestranačkoj, objektivnoj i nepolitičnoj udruzi. Uz živog Soroša. I sad je Zelić našao starog prijatelja za novog.

”Amicus certus in re incerta cernitur” napisao je Erazmo Roterdamski. Pravi se prijatelj u nevolji poznaje.

Stalno me svrbi desni kažiprst kojim vas uspješno gnjavim sve ove godine. Ne dam se navući. Barem ne potpuno. Dosta je Istanbulske konvencije. Od sada samo Istanbulska nevjesta. Ja čvrsto držim do svoje riječi. Naime, sva paljba prema dragoj, pastoralnoj i kompromisnoj Konvenciji pada na EU. Nezasluženo. Ona je, međutim, čedo Vijeća Europe, međunarodne organizacije koja nema veze s EU, bavi se ljudskim pravima, sjedište joj je u Strasbourgu, a ima 47 članica, od čega je samo 24 ratificiralo Istanbulku. Od 28 članica Europske Unije ratificiralo je tu musaku 14 članica!!! O tom spektakularnom fijasku naši mediji muče k’o zaliveni. Đakić iz HDZ-a je uvjeren da je od 47 članova Vijeća Europe Konvenciju ratificiralo svih 150 članova. Valjda i Rusija. Žarko Puhovski ne voli reciklirane teme, a što u naravi, Istanbulka i predstavlja. Kako je rekao Zoki za kojim svi pomalo žalimo – ili mi ili oni. Naravno grah se okrenuo “na mi“. Stalni gost ”Otvorenog“ naš Žarko uslišao je uporne pozive Zorana Šprajca i ukazao se na RTL-u. Iz njega je izbijala, kao i obično, ljevičarska blagost, dobrota i pastoralnost. Ne trepnuvši progresivnim jugo-okom, on je proglasio treću generaciju iseljenih Hrvata u Argentini ”ustašama”. Točnije, trećom generacijom ustaša. Treća generacija partizanskih koljača kraj Hude jame otišla je u Argentinu na kruzeru. Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima. A neki nisu otišli nikuda. Evo ih u Zagrebu. Na RTL-u, na HRT-u, u Večernje itd. Tako Goran Gerovac, naš Gero, u svojoj kolumni “Nikad robom“ nariče nad mlakonjama iz njegovog Karlovca. “Intelektualna pustoš…“ Nitko da se hrabro javi. Plevnik… da, na Danka Plevnika misli naš Gera. Bivši novinar Komunista i Borbe još se nije stigao odazvati Gerinom pozivu. Možda za odlazak u šumu… A zadnji urednik Komunista, a danas kolumnist, iako uvijek komunist, Novog lista Branko Mijić pozvan je iz crvene Rijeke na HRT 4 da nas obdari istinom o broju prosvjednika protiv IK. Branko se malo zamislio, počeo brojati na prste, zakolutao progresivnim očima i izbacio brojku 10.000 tisuća – klerofašista. Ostalih 50.000 do 70.000 tisuća čekali su tramvaj. Prije bi dočekali “Tramvaj zvan čežnja“ Tennesseeja Williamsa iz 1951. s Marlonom Brandom kao vozačem, nego ZET-ova bojna kola koja su se jedva uspjela probiti kroz 5.000 tisuća“ zaslijepljenih desničara“ na Jelačić placu.

RH snažno osjeća potrebu za liječnicima i bivšim urednicima Komunista koji se još nisu uspjeli “uhljebiti“ u Večernjaku i Jutarnjem. Strateška podrška Mijiću bila je Jasmina Popović tako da smo ostali na disidentskoj brojci od 10.000 “grla“. Uredničkim propustom Mijića i Jasminu nisu podržali Branimir Pofuk, Igor Mandić, Boris Vlašić, Jelena Lovrić, Matija Babić, Roby Bajruši itd. Stvarno tko je urednik na HRT 4? Google kaže Denis Latin! Morat će Denis drugarskom samokritikom objasniti drugovima što je Mijić htio reći s tih 10.000…

Javio se i obožavatelj IK Krešo Beljak. Okom stručnjaka proglasio je kupnju F-16 totalnim promašajem. Nemaju ugrađen auto-radio i zato ne valjaju! Hoće li se jedan s drugim dovikivati kroz one ogromne kacige? Zašto nismo sklopili posao sa Švedskom? U slučaju rata pomogao bi nam stari prijatelj i vikendaš s Korčule – Carl Bildt. On kuži avione. Toliko je letio ”avijunima” da nije nikada završio fakultet. Kao ni njegov ljevičarski kolega Martin Schulz iz njemačkog SPD-a, s tom razlikom da Martin nije uspio ni maturirati. No, u svakom slučaju prošlotjedne demonstracije protiv IK su raritetne u novijoj hrvatskoj povijesti. Protiv onih koji su na vlasti digli su se njihovi najtvrđi birači. Na jednoj strani gubiš, ali na drugoj dobivaš. Koja je strana važnija u političkom pokeru? Samo da ne prođemo kao Srbija. Dobila je sa 2:0 Nigeriju, a izgubila Kosovo. Treba samo pročitati strastveni komentar Slavice Lukić u Jutarnjem: “Svi uzaludni Plenkovićevi ustupci“. Naša Slavica je srcem i jezikom za Plenkija. I ne treba tome neki poseban komentar. Kad su uz tebe Slavica Lukić, Boris Vlašić, Robert Bajruši, Branimir Pofuk i ostali lijevi falangisti koji za HDZ i Plenkija ne bi dali ni pola trule jabuke onda je to tema za ozbiljnu analizu. Jednom je navodno Toma Bebić napisao (po Anti Gugi) “Trku dobiva konj, a nagradu osvaja jahač“. Možda se trenutno tako osjećaju birači HDZ-a. Oni su dobili zadnjih šest – što lokalnih što državnih izbora. Nagradu su odnijeli drugi – njihovi “jahači“ kao Slavica, Rada, Sanjasvraka, HNS (koji je tradicionalni “jahač“ bez konja za utrku).

Lukička je zgrožena. “Odlazi iz HDZ-a! Izdaja, izdaja!” “Ultra konzervativni prosvjed“. Iza koga stoji katolički kler u Hrvatskoj? Slavica je sigurna da katolici u Italiji i Vatikanu ne stoje iza ovog prosvjeda. Za one u Argentini nije sigurna. Slavica nas blago i majčinski pita zašto nitko nije pročitao IK i njenih 12 poglavlja. IK treba jednostavno “pročitati“, a to su katolici u RH i učinili. Jedna mudra HNS-ovka pročitala je Konvenciju 20 puta, a da je nije uspjela “pročitati“ što sve u njoj piše. I na kraju, kad se podvuče zajednički nazivnik što ostaje? Ljevičari i liberali su za Plenkovića i ratifikaciju. Ali kad dođu izbori ni HDZ ni Plenković njihov glas neće dobiti. A što je dobila Hrvatska? Cinici na fejsu kažu “Hrvatska je postala duševna bolnica otvorenog tipa“. Dubravka Šuica nas tješi “I Tuđman bi tako postupio!“ Što je onda s obitelji koja je protiv IK. Dvije Tuđmanove unuke su bile na prosvjedu. Jedna je čak zbog IK izašla iz HDZ-a. Studentski kapelan Don Stojić kaže: “Ako za naše novinare i političare muško može biti ženko i žensko muško, onda i 50.000 može biti 5.000.“

William Shakespeare je napisao: ”Ako nekog mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek.“ I ja mislim da je Plenković jako dobar čovjek.

Željko Trkanjec misli da se Hrvatska pokazala vjerodostojnim saveznikom. Naravno, riječ je o Velikoj Britaniji. Hrvatska i vjerodostojnost. Britanci nas vole i cijene. Odmah nakon Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije, Kosova dolazimo mi. Zato su nas i razoružavali. Smislili su genijalan plan Z4 kojeg Srbi nisu željeli prihvatiti jer je bio toliko povoljan za Miloševića da je isti mislio kako se radi prijevari i klopki. Čuveni lordovi kroatofobi Owen i Carrington otvoreno su simpatizirali Miloševića. Svaka mirovna inicijativa RH i BiH u svom sastavu je imala bar jednog britanskog diplomata. Sjetite se Paddya Ashdowna i njegove izmišljene salvete na kojoj je Tuđman tobože nacrtao podjelu BiH. Da je taj jeftini trik prošao, naš Paddy pronašao bi još par salveta u kojima je Tuđman “dijelio“ Sloveniju, Austriju i Vatikan.

U Britaniji je otrovan bivši ruski špijun. Munjevitom istragom Englezi su zaključili “da je vrlo visoki stupanj vjerojatnosti kako su to učinili Rusi”. Možda čak i Putin osobno. Nešto slično atomskom oružju koje je posjedovao Sadam Husein. I tko je odmah skinuo gaće? Hrvatska. Vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. RH je protjerala trećeg tajnika ruskog veleposlanstva. No, tim vazalskim odnosom prema EU i Britaniji te ubodom komarca pljucnuli smo na sve što su nam Rusi učinili za vrijeme rata. Najviše oružja, najbolje cijene i najbrži rok isporuke. Dok je London slušao Budu Lončara i strogo se držao embarga Vijeća sigurnosti, Moskva je otvorila skladišta bivšeg SSSR-a i dobro nas naoružala. Šimecki u tur trećeg tajnika iz Bosanske ulice je beznačajna gesta s diplomatskog aspekta, ali je u isto vrijeme i znak vazalskog odnosa prema Londonu. A Putin, osim što je sposoban, u isto je vrijeme i zlopamtilo. Ne čudi me što Slovenija nije sudjelovala u tom “plovećem kazalištu“. U njihovom MVP – u ne sjede đaci Mate Granića. To je pokazala i arbitraža oko Savudrijske vale. Još kad pridodamo skoro 25% duga Agrokora dvjema ruskim bankama onda je očito, kako kažu Bračani, da smo ‘debelo falili’. I ne treba nam više neprijatelja. Dosta smo sami sebi, a sada su nam i Rusi. Dobro, da ne bi ispao neki rusofil moram priznati da i Englezi imaju dosta dobrih stvari. Tamo je na snazi Istanbulska konvencija pa je jedna žena stupila u brak sa psom. Ne kaže se je li pas njen ili susjedov. Na fejsu imate zgodne slike s njihovog “vjenčanja“. Ona izgleda sretno, a mladenac je nekako savio rep. Ili se to meni samo čini.

Svojedobno je Madelaine Albright predlagala da se Slobodanu Miloševiću, umjesto u Haagu, sudi u Beogradu. Na pitanje hoće li se isti kriteriji primijeniti onda i na Gotovinu i osumnjičene Hrvate, odgovorila je: “Kako ne, neka i njima sude u Beogradu“.

I na kraju spominjem još samo jedan naslov u Večernjaku. Sebastian Kurz Savezni kancelar Austrije je rekao: “Mir u Europi možemo imati samo s Rusijom, a ne bez nje“. Možda preko Kurza malo zatoplimo naše odnose sa Rusima.

Evo nama Uskrsa! Stoga želim svako dobro i sretan Uskrs svima koji čitaju ovo moje štivo! Neka vas ne ljuti nestašica jaja. Važnije je da naša Vlada napokon pronađe svoja jaja. K’o što su ih pronašli Slovenci. Na Trgu Svetog Petra papa Franjo održao je uskršnju misu pred 5.000 vjernika. Ostalih 150.000 tisuća našlo se tu u šetnji, hranjenju golubova i čekajući “Tramvaj zvan čežnja”. Nazočne su, naime, brojili drugovi iz osiguranja hrvatskog veleposlanstva…

Zvonimir Hodak/7dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari