Connect with us

Nebuloze

Efendija Cerić se obrušio na Milanovića – ‘gladan je bosanske zemlje i žedan bosanske krvi’

Objavljeno

-

Mustafa efendija Cerić je na svom Facebook profilu objavio pismo predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojem tvrdi da je predsjednik Zoran Milanović gladan bosanske zemlje i žedan bosanske krvi. Objavu prenosimo u cijelosti:

Poštovani Milanoviću,

Pejgamber Muhammed, a.s., je zadužio nas muslimane da brinemo o susjedima, bez obzira na vjeru i naciju, do te mjere da su neki ashabi, njegovi najbliži suradnici, pomislili da susjed ima pravo na miraz. To isto su neki u Bosni shvatili pa su susjedu Mili Đukanoviću dali u miraz Sutorinu. Milo je bio gladan bosanske zemlje na bosanskoj obali moru.

Jer, Muhamed, a.s., je govorio da musliman nije pravi musliman ako zna da mu je susjed gladan. Vi ste, Milanoviću, sada na čelu nama susjedne zemlje – Hrvatske i zato nam je farz po našoj vjeri i našem adetu, da brinemo o vama. Ako ste gladni da vas nahranimo, ako ste žedni da vas napijemo i, naravno, ako ste krenuli krivim putem do Bosne da vas vratimo na pravi put kako ne biste zalutali i izgubili se u „bespućima povijesne zbiljnosti“.

Vi nam, Milanoviću, u više navrata u zadnje vrijeme poručujete da ste gladni bosanske zemlje mnogo više nego Milo Đukanović. Vi biste utažili vašu glad ako bi vam odlomili zalogaj jedne trećine bosanskog teritorija, gdje bi isključivo živjeli legitimni Hrvati, a nelegitimni Hrvati mogu birati ili da odu u svijet ili da žive pod zulumom građanske multinacionalne, multikulturne i multivjerske Bosne. Velika je to glad, koju vam Bosna ne može utažiti, ali može vas podsjetiti da vam je Franjo Tuđman utažio tu glad svojim potpisom u Washingtonu, gdje je definitivno poništio osnivanje i postojanje Herceg Bosne. Dakle, nitko drugi već Franjo Tuđman je kriv za ukidanje Herceg Bosne. Haag je rekao svoje o tome tko je kriv za „udruženi zločinački poduhvat“.

Ni nama u Bosni nije jasno odakle vama, Milanoviću, taj novi apetit za bosanskom zemljom, trećim entitetom, kad znadete da za tu glad nema lijeka osim da dragovoljno odete kod Stipe Mesića, koji ima cjepivo za tu vrstu zaraznog virusa u hrvatskoj politici. Uvjeren sam da će vam Mesićevo cjepivo utažiti tu glad za hrvatskim aparthejdom u Bosni. A mi bismo bili jako zahvalni Mesiću što nas oslobađa vjerske obaveze prema susjedu koji je gladan.

Ni prema vašoj žeđi mi nismo ravnodušni. Štoviše, vaša žeđ, Milanoviću, više nas brine nego vaša glad. Bosna ima čistu vodu od Une do Drine i od Save do Neretve da vas napije pitkom vodom koliko želite. Ali, Bosna ne želi da ikad više utaži bilo čiju žeđ svojom krvlju. Pa makar se radilo i o najbližem susjedu, koji ima pravo da se o njemu brinemo ako je gladan da ga nahranimo zdravom bosanskom hranom, a ako je žedan da ga napijemo pitkom bosanskom vodom.

Međutim, poruke koje vi, Milanoviću, odnedavno šaljete iz Hrvatske u Bosnu i oko Bosne ukazuju na žeđi za bosanskom krvlju. Zar vi, dosita, mislite da vam je moguće sa nesretnim Dodikom podijeliti Bosnu? Pa zar vam nije jasno da to nisu mogli učiniti ni Tuđman sa zlokobnim Bobanom, ni Milošević sa zloćudnim Karadžićem?

Mislite li vi, doista, da to možete uraditi sa vampirskim Vučićem, koji ima Dodika, a vi Čovića? Vrijeme je, Milanoviću, da ugasite tu žeđ tako što ćete popiti jedan šerbet od bosanske dželber šećer ruže. Pozivam vas da budete moji gost.

Ostaje nam, međutim, najteža obaveza, a to je da vas vratimo na pravi put kako ne biste skroz zalutali i izgubili se u „bespućima povijesne zbiljnosti“. Vi to, Milanoviću, ne osjećate jer gledate pred sebe, ali mi u Bosni ne samo da osjećamo, već i bjelodano vidimo na horizontu da vi Hrvatsku okrećete na krivi put, na put kojim su već krenuli vama slični ili vi njima dolični, kao što su Aleksandar Vučić u Srbiji, kojeg vi slijedite u destabilizaciji svojih susjeda te Viktor Orban u Mađarskoj, Andrzej Duda u Poljskoj i Miloš Zeman u Češkoj, kojima se vi želite pridružiti na njihovom putu „Kampfexit“.

Nije to demokratski put „Brexita“, već je to put udruženih pobunjenika, kojima je uzor „Mein Kampf“ za rušenje usvojenih standarda Europske unije, kao najuspješnijeg projekta multikulturalnosti u povijesti. Zar vama, Milanoviću, nije jasno da je Bosna „Europska unija“ u malome. Čak je i vaša prethodnica Kolinda Grabar-Kitarović bila svjesna toga iako je u svijetu Bosnu klevetala, ali je govorila da će podržati Bosnu na njenom europskom putu. Vi, Milanoviću, niste savladali ni tu latinsku vještinu, već nam prijetite da ćete zaustaviti Bosnu na njenom putu u NATO. Nasreću, zakasnili ste. Oružane snage Bosne i Hercegovine su na putu da ih se ocjeni kao najbolje integrirana vojna sila po NATO standardima na Balkanu. Dakako, onaj kojem su uzor Aleksandar Vučić, Viktor Orban, Andrzej Duda i Miloš Zeman ne može drugačije nego da se iživljava nad svojim susjedima. Ali postoji način da vas vratimo na pravi put ne zbog Bosne, već zbog Hrvatske. I kao što na početku bijaše riječ, tako je na početku naša dova da vas odvratimo sa krivog i vratimo na pravi put za dobrobit svih nas u Bosni i u Hrvatskoj.

Danas je petak, mubarek dan, kad mi u Bosnu učimo dovu za spas našu i naših komšija!

Zato moju današnju dovu posvećujem vama, Milanoviću u želji:
– da vas Svevišnji Bog uputi na pravi put;
– da vam prosvijetli um;
– da vam oplemeni dušu;
– da vam otvori oči;
– da vam podari zdravlje;
– da vam oduzme moć kojom bi dijelili Bosnu;
– da vam omrazi „Mein Kampf“;
– da vam ogadi hrvatski aparthejd u Bosni;
– da vam omili Europsku uniju;
– da vas odvrati od puta „Kampfexit“;
– da vas udalji od Aleksandar Vučić, Viktor Orban, Andrzej Duda i Miloš Zeman;
– da vas približi zdravom razumu;
– da vas približi istini i pravdi!
– da vas uvjeri da je Bosna zemlja, domovina i država svih koji ju vole;
– da je Bosni Hrvatska drag susjed onoliko koliko je njoj drag susjed Bosna! Amin!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari