Connect with us

Analiza

EFRAIM ZUROFF – Bombastična vijest u dnevniku protuhrvatske televizije

Objavljeno

-

Bombastična vijest u dnevniku protuhrvatske televizije:

„EFRAIM ZUROFF, ravnatelj centra Simon Wiesenthal, pozvao je Vladu Republike Hrvatske da odmah smijeni ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, kojeg su u priopćenju izravno nazvali fašistom“

[ad id=”93788″]

Jedan portal, kojega je zbog higijene virtualnog prostora, bolje ne spominjati, prenosi: “Wiesenthal centar šokiran je imenovanjem fašista Zlatka Hasanbegovića na čelo ministra kulture u Hrvatskoj i zahtijeva njegovu smjenu. Apeliramo na hrvatsku Vladu da zamijeni gospodina Hasanbegovića s osobom prikladnijom za vođenje ministarstva kulture, nekime tko će donijeti čast i poštenje toj poziciji, umjesto da sramoti zemlju pred cijelim svijetom”, izjavio je ovaj lovac na naciste u službenom priopćenju Centra Simon Wiesenthal.

Simon Wiesenthal Center židovska je međunarodna nevladina organizacija, a bavi se pitanjima rasizma, antisemitizma, terorizma i genocida.

Simon Wiesenthal Centar zgađen je činjenicom da je netko poput Zlatka Hasanbegovića imenovan na čelo resora koji se bavi kulturom.

Podsjetimo, Zuroff je kazao kako je “odvratno da takva osoba može postati ministrom kulture u zemlji koja je članica EU”.

No, ovoj izjavi, notornog Efraima Zuroffa, prethodio je i intervju iz iste kuhinje, kojim se na posebno degutantan, podanički način, od Zuroffa traži mišljenje, ali i (gle) „NADZOR“ Hrvatske!!

Pročitajte dio tog intervju-a:

„MINISTAR kulture Zlatko Hasanbegović mogao bi Hrvatskoj uskoro stvoriti probleme i u međunarodnim odnosima. Na njegove revizionističke i relativizirajuće stavove o povijesti, pogotovo iz vremena 2. svjetskog rata posebno su osjetljivi u Izraelu. O ministru Hasanbegoviću kratko smo razgovarali s Efraimom Zuroffom, povjesničarom i ravnateljem centra Simon Wiesenthal iz Jeruzalema, koji je, zbog svoje uloge u isporučivanju niza nacista pravdi, poznat i kao “lovac na naciste”.

Pratite li događaje u Hrvatskoj posljednjih mjeseci?
O čemu govorite, mislite li na novog ministra kulture? Da, pratim događaje oko njega.

Ministar Zlatko Hasanbegović je u jednom intervju pokazao poprilično razumijevanje za nekadašnjeg Velikog muftiju jeruzalemskog al- Huseinija i njegova nedjela prije, za vrijeme i nakon 2. svjetskog rata. U osnovi je rekao da je muftija žrtva povijesnih okolnosti, britanskog kolonijalizma i militantnog cionizma. Možete li to komentirati?
HHAHAHAHAHAHAHAHA. Sljedeće što će reći i da je Ante Pavelić također žrtva političkih i povijesnih okolnosti. Ovo je odvratno. Ne razumijem kako takva osoba može postati ministar u zemlji koja je dobra i cijenjena članica Europske unije.    

Ipak, imenovan je i čini se da će ostati. Ne samo da se manje-više divi al-Huseiniju nego i tvrdi da je antifašizam obična floskula.
Zanimljivo. Ako postoji išta što bi trebalo biti izvor ponosa za ljude u Hrvatskoj onda su to oni koji su se borili protiv ustaša, oni koji su se borili za slobodu i protiv onih koji su masovno ubijali manjine u NDH. Hrvatska je bila podijeljena između ustaša i onih koji su se borili protiv njih i svakome s imalo morala i inteligencije trebalo bi biti jasno da su ustaše bile kriminalci, a ne heroji. Nevjerojatno je da se netko divi ljudima iz Hanđar divizije, od kojih je gore teško zamisliti.

 Planirate li nastaviti pobliže nadzirati Hrvatsku zbog ministra Hasanbegovića?
Proučit ćemo sve materijale o njemu. I vi mi, molim vas, pošaljite sve što možete naći. Bolestan sam, ali sutra ću iz ureda poslati i službeni prosvjed hrvatskoj vladi“.  

Treba li komentar? Osjećaju se „toliko jakima“ da su u pomoć pozvali i „strateške bombardere“. No, hoće li bombarderi izazvati više štete ili koristi, ostaje za vidjeti.

Poštovani prijatelji!

Nakon niza otvoreno protuhrvatskih izjava prilikom posjeta Beogradu, u srpnju prošle godine, notorni mrzitelj svega hrvatskog, Efraimm Zuroff , opet, „sije vjetar“! Tko će i gdje „požnjeti buru“?

Notorni Efraum Zuroff ponovno u lovu na naciste! Ponovno docira o žrtvama, etici, prosuđuje noviju povijest, NDH, isto kao prije pola godine u „beogradskoj kampanji“ protiv kardinala Stepinca. Sada je na udaru ministar kulture u Vladi Republike Hrvatske, Zlatko Hasanbegović. Izgleda da dokazani cionist, nedokazani ratni zločinac iz SABRA-e i SHATILA-e ( južni Bejrut, Libanon, 16. – 18. rujna 1982.godine), Efraim Zuroff ne može prikriti, suspregnut,i svoje rasističke porive prema islamu kao religiji, i vjernicima koji tu vjeru ispovijedaju, ma gdje bili, kojim god etnicitetima pripadali. Po svemu sudeći nije mogao odoljeti mamcu: mlad, obrazovan, islamske vjere, politički Hrvat, desničar. No, usudi li se bilo tko, pa i Efraim Zuroff, nasrnuti na neku osobu zbog VJERE, NACIJE, POLITIČKOG UVJERENJA, SVJETONAZORA??

U javnosti i otvoreno, NE!!

Ništa zato. Postoji receptura! Proglasiti Hasanbegovića nacistom, optužiti ga za kolaboraciju sa jeruzalemskim muftijom Mohamedom Aminom al-Huseinijem, sa imamom Huseinom efendijom Đozom, možda čak i sa samim Pavelićem. To što je čovjek rođen tek 1973,godine? Zanemariti! Ustaša je ustaša!! Uostalom, Hrvati su izmislili nacizam! I fašizam!

Podsjetimo se, radi se o osobi kojoj hrvatske političke elite priređuju državnički doček i počasti, koju je Stjepan Mesić odlikovao Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom 01.02.2010., „za osobit doprinos u borbi protiv povijesnog revizionizma i reafirmiranju antifašističkih temelja Hrvatske i uspostavljanju dobrih odnosa hrvatske i Izraela“!  To što mediji u Hrvatskoj (hrvatski mediji ne postoje) nisu prenijeli njegove izjave i stav glede zločina u Srebrenici, NDH, kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca, općenito o hrvatskoj i Hrvatima, govori o stanju duha u Lijepoj našoj.

O genocidu u Srebrenici:  Direktor Centra Simon Wiesenthal iz Jeruzalema, Efraim Zuroff, izjavio je da se događaji u Srebrenici 1995. godine ne mogu nazvati genocidom.         

U intervjuu Radioteleviziji Srbije taj “posljednji lovac na naciste” ustvrdio je da se pojam “genocid” kao i pojam “Holokaust” često zlorabe. 

“Mi stalno uvjeravamo svijet koliko je bitan Holokaust. Holokaust je genocid i nitko ne želi da se tako nešto ponovi. S obzirom na to koliko je taj događaj poznat, svi žele reći da je i njihova tragedija iste veličine, da zaslužuje isti tretman, istu kompenzaciju i isti stav u svjetskoj javnosti”, rekao je Zuroff.

Zločin u Srebrenici, kaže, pogrešno se tumači. Po njemu, to nije bio genocid jer su ondje, kako je kazao, srpske snage “oslobodile žene i djecu i nisu ih ubile”.

“To je nešto drugo i tragično je to što su mnogi ljudi pobijeni i to treba pamtiti”, rekao je Zuroff dodavši kako ono što se tamo dogodilo nije genocid po prvobitnoj definiciji tog pojma.

Pokušaji izmjene te definicije su, po Zuroffu, političke naravi.

Za ljude koji su u Potočarima, na komemoraciji žrtvama Srebrenice, napali srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, Zuroff je kazao da su to oni “koji tvrde da je bilo genocida mimo tih žrtava”.

O kardinalu Stepincu:  „DIREKTOR jeruzalemskog centra Simon Wiesenthal i lovac na naciste Efraim Zuroff u utorak je za beogradski list rekao da je Ante Pavelić bio jedan od najvećih masovnih ubojica Drugog svjetskog rata, a kardinala Alojzija Stepinca nazvao je njegovim duhovnim savjetnikom.

U Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH) dogodio se genocid nad židovima i Srbima, rekao je u interviewu Zuroff i ocijenio da je rehabilitacija četničkog vođe Draže Mihailovića bila vrlo loš potez.

“Naravno da je (u NDH) bio genocid. Ne samo nad Židovima, nego i nad Srbima, i to mnogo više nego nad Židovima”, rekao je Zuroff za beogradski list Politika.

Komentirajući najavu kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca i najavljeni dijalog Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Rimokatoličke crkve u Hrvatskoj, Zuroff je Pavelića nazvao masovnim ubojicom, a Stepinca njegovim duhovnim savjetnikom.

“Ante Pavelić je bio jedan od najvećih masovnih ubojica Drugog svjetskog rata, a Stepinac je bio njegov svećenik, duhovni savjetnik”, rekao je i ocijenio apsurdnim namjere da se Stepinca proglasi svetim.

“To je apsurdno. I šta treba da mislimo o Katoličkoj crkvi, u čijim je redovima svećenik jedan Vjekoslav Lasić, koji je za Pavelića držao misu”, naveo je Zuroff.“      

Notorni Efraim Zuroff, je profesionalni „lovac na naciste“, rigidni cionist i sam (od strane mnogih) navođen kao jedan od sudionika masakra koji su učinili libanonski falangisti nad palestinskim izbjeglicama u izbjegličkim logorim SABRA i SHATILA (uz logističku i vojnu pomoć Izraela) , južni Bejrut, Libanon, 16. – 18. rujna 1982. godine, nad uglavnom nenaoružanim izbjeglicama. Zločina kvalificiranog kao prvorazredni, planirani, i u visokom stupnju organizirani ratni zločin. Svjedoci su tvrdili da oružanog otpora uglavnom nije ni bilo. Broj žrtava nikada nije utvrđen, ali je “procijenjen“ na oko 3500 (izraelski novinar Amon Kapeliok navodi broj od 2000 tijela koje “odnio” Crveni Križ, te između 1000 i 1500 koje “uklonili” falangisti, dok novinar Robert Fisk, prvi novinar koji je posjetio mjesto zločina, navodi (u članku koji je objavio u The Independentu) svoju procjenu od oko 1700 masakriranih palestinskih izbjeglica.

Uloga Efraima Zurofa u tom zločinu nikada nije do kraja rasvijetljena, ali ostaje činjenica da je odigrao značajnu ulogu kao aktivni pripadnik IDF-a (Israel Defence Forces), ali mu mnogi taj zločin stavljaju „na teret“. Njegova prošlost radikalnog cionista, pripadnika IDF (Israel Defence Forces) koje su opkolile logore, izolirale ih, a onda u njih pustile naoružane falangiste koji su masakr počinile, nazočnost na mjestu zločina u vrijeme izvršenja i/ili neposredno prije, ostavlja veliku mrlju na njegovoj prošlosti. Da je, kojim slučajem Hrvat, do sada bi bio stotinu puta osuđena na drastičnu kaznu. Ti masovni zločini masakra nad palestinskim izbjeglicama nikada nisu objektivno istraženi. Možete li zamisliti kako bi izgledali rezultati istrage, da je „službeni Beograd“ izvršio „neovisni istragu“ zločina u Srebrenici. Toliko o Zuroffu. Zuroff, poznat kao pasionirani progonitelj nacista, u nedostatke „prave lovine“, često izmišlja, „stvara nove priče“, baš poput „antifašista u Hrvatskoj“.

Većina onoga što taj bjelosvjetski „antifašist“ (u zadnje vrijeme) govori, je čisti rasizam, sa pozicije odnosa Izrael – islam. Kada se radi o prostoru bivše države, u istom je projektu sa antišaistima i kvazipovjesničarima koji proizvode povijesne krivotvorine sa platforme zlonamjerne, neprijateljske, radikalne srpsko-židovske politike u odnosu na Hrvate i Hrvatsku državu.

Ilija Vincetić/Kamenjar.com

>Istina o lažima kojima je potaknut javni linč ministra Hasanbegovića

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari