Izjava za Braniteljski portal Velimira Bujaneca: MASKE SU PALE! U POTPUNOSTI! DUKA, JEL TI MUKA?!

21

[testimonial image=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2014/11/velimir.jpg” name=”Velimir Bujanec” title=”Novinar i TV voditelj”]’Duka, jel ti muka?! Ljubomorne duše mogu da mi puše!'[/testimonial]

Nakon brojnih reakcija na jučerašnju Bujicu, a posebno nakon reakcije tzv. “Hrvatskog novinarskog društva”, evo nekoliko rečenica i o tome.

Autoritet “Hrvatskog novinarskog društva” uopće ne priznajem. Niti je hrvatsko, a sve je manje i novinarsko. Primjeren naziv bio bio “YUgoslavensko”, a Denis Kuljiš jednom ih je nazvao i “Društvom neizlječenih alkoholičara”, u što ne ulazim…

Zdenko-Duka-Nedavno sam predlagao da se napravi Udruga hrvatskih novinara i da predsjednik te udruge bude gospodin Ivica Marijačić, glavni urednik Hrvatskoj tjednika. Mislim da je to baš sjajna ideja!

Duka i ekipa osuđuju telefonsko javljanje u Bujicu Vojislava Šešelja iz Beograda. Zašto jednako snažno nisu osudili medije koji su prenijeli kako se Ivo Josipović tri puta ljubi s Tomom Grobarom. Zar je Šešelj nešto manji četnik od Nikolića?!

Siguran sam da do ovakve reakcije Dukinog društva uopće ne bi došlo da Šešelj tijekom javljanja nije pohvalio svoje favorite u Hrvatskoj, a ponajprije Ivu Josipovića i Vesnu Pusić. Otkrio je i svoje kontakte s nekim savjetnicima predsjednika Josipovića! Josipoviću to nisu prvi kontakti s Beogradom…

O tajnim susretima ponuđene su mi čak i fotografije…

Ne treba zanemariti niti simboliku: stožer predsjedničkog kandidata SDP-a Ive Josipovića nalazi se upravo u Novinarskom domu, gdje stoluje i Duka – pa je onda sve jasno. Duka i Obradovićka prvo potegnu iz boce, pa nazovu Beograd radi konzultacija, a onda odluče koga će blatit. Tako naprosto funkcionira zajednički “štab”.

Ne znam je li Duki poznato da je prije mene intervju s Vojislavom Šešeljm napravio YUtarnji list! Novinar Pero Zlatar po naputku Mirana Pavića, sina Ninoslava Pavića i urednika nedjeljnog izdanja, bio je u Beogradu prije nekoliko dana i razgovarao sa Šešeljem!

Za razliku od mene, podilazio mu je, nazivao ga je “gospodinom” i uvlačio mu se u šupak. Postoji i audio-zapis tog razgovora. YUtarnji list planirao je objaviti razgovor kao dio plana Ive Josipovića da neutralizira Šešelja. Jučer sam im u Bujici poremetio plan i sada su bijesni. Hoće li Duka jednakom mjerom osuditi i Pavića kada čuje razgovor njegovog novinara sa Šešešljem, a za što sam se već pobrinuo?!

Nadalje: zahtjev za intervju sa Šešeljem iz Hrvatske je uputilo u Beograd još nekoliko medija. Iz Bosne i Hercegovine – Federalna televizija. Zahtjeve su uputili i Slovenci i Makedonci. Šešelja je zvao i BBC, a već je dao intervju ruskoj nacionalnoj televiziji. U Hrvatskoj su Šešelja pratile sve televizije i javljale se iz Beograda uživo s njegovog mitinga.

Portali i tiskani mediji cijelo vrijeme objavljuju njegove izjave. I sve to nije problem. Problem je samo u tome, što sa Šešeljem nije razgovarao neki iskompleksirani ljevičarski lik, kojem bi onda on imao što za spustiti. Meni sigurno nije mogao reći da sam “njihov” ili da sam “poturica”.

A nekima koji me sada napadaju – Šešelj bi sigurno rekao: “Ajde ne seri, pa i ti si naš, i ti si Srbin i ti što uređuješ najčitaniji portal ili najgledaniju emisiju! I tebi je stari bio oficir JNA! I tebi je deda bio u četnicima, šta se sad dodvoravate ustašama!” Zato i ne smiju s njime razgovarati i sada seruckaju da je to “nehigijenski”. A ja – niti se bojim razgovora, niti pucnjave, ako do nje opet dođe. Kao neki drugi voditelji kojima se gadi odora hrvatskog vojnika.

Sviđalo se to nekome ili ne, Šešelj je jučer i definitivno razobličio bitne stvari: Srbijom vlada četništvo, a Hrvatskom Jugoslaveni i sluge Beograda. Partizansko-četnička (“antifašistička”) koalicija obnavlja Jugoslaviju pod nazivom “Region” i djeluju slično kao što su djelovali od 1941. do 1945. Samo ne ubijaju mecima, nego medijski. A sada sam i ja bacio medijsku bombu. Pa kad je rat – neću valjda dezertirati. Izašao sam na megdan i nisam poginuo. Narod kaže da se nisam osramotio – hvala narode!

Priznajem, jedan dio novinara je ljubomoran što nisu na mojemu mjestu. Učinili bi sigurno sve da je Šešelj intervju dao njima, bilo da se radi o portalima u Hrvatskoj, Bosni ili Srbiji, a možda čak i istoga imena! Žao mi je što Šešelja nisam pitao što misli o Duki, YUtarnjem listu ili nekim “desničarskim” portalima, koji su istovremeno “desni” i u Srbiji i u Hrvatskoj. Još stignem. Isto kao što stignem objaviti poneku pikanteriju vezanu uz “ugledne” članove Dukinog društva. Čast izuzecima. Fakat mi godi osuda Duke. Godi mi osuda Bojana Glavaševića! Hvala Bojane, pa ti dobro znaš da ja nisam iz Prijedora i da više volim ljude bez ruku i nogu koji za tebe kažu da si izdajica! Godi mi osuda lažnih “desničara” koji su i definitivno dokazali da su u službi Ive YUsipovića i njegove misije “Pantovčak 2”. To sam tvrdio od početka, a neki mi nisu vjerovali. Sada su maske napokon pale.

Na kraju, zahvaljujem mnogobrojnim prijateljima na potpori. Komentari na raznim portalima dovoljno govore: narod nije slijep i prepoznao je vrijednost, hrabrost i inteligenciju u onome što sam napravio. Ako nam je preostao Šešelj da nam otvori oči – sami smo si krivi, ali to je, na žalost – tako. Naročito zahvaljujem braniteljima koji su prezadovoljni ovakvim načinom razobličavanja svih neprijatelja Hrvatske.

Neka mlade generacije vide da su i Šešelj i Vučić i Nikolić – četnici, da nema više “bratstva i jedinstva” i da Hrvatskom vladaju simpatizeri Beograda. Oni se ljube tri puta s Nikolićem, a ne ja. Oni šute kada Srbi pale hrvatsku zastavu, a ne ja. Oni nemaju muda razgovarati sa Šešeljem ponosno i uzdignute glave, a ne ja.

Oni imaju nečistu savjest – a ja spavam mirno!

Ekskluzivna izjava za Braniteljski portalVelimir Bujanec

braniteljski-portal.hr

>>Osiječka TV: Zašto nisu reagirali i na druge medijske kuće za priloge o Šešelju

>>(VIDEO) Šešelj: “Hrvatska će se morati prije ili kasnije povući iz Republike Srpske Krajine”

facebook komentari

 • Sviđalo se to nekome ili ne, Šešelj je jučer i definitivno razobličio bitne stvari: Srbijom vlada četništvo, a Hrvatskom Jugoslaveni i sluge Beograda.
  Dobar Velimir! Oštro! Bravo!

 • srka

  Cetnici su veliki problem i za prosjecnog normalnog Srbina!
  Nestankom ovih nesretnika…rijesiti ce se automatski sve nedace!

  by Srka®

 • Nije lako normalnom srbinu! Kod njih je četništvo masovna i duboko ukorijenjena pojava! Teško je povjerovati da su ‘Šešeljevi đaci’ najednom postali proeuropski demokrati! 😉

 • srka

  Taman posla!
  samo teski naivac i budala mogu povjerovati u “demokrate a la seselj”!
  tako su nekoc…povjerovali nakon drugoga svjetskoga rata da nema vise cetnika…ishod je nazalost svima jako dobro poznat!

  by Srka®

 • Ida Galić

  Orjunaši u Hrvatskoj su mnogo opasniji od četnika, koji su svi uglavnom tamo prijeko i znamo što od njih možemo očekivati, ali i to, kako se od njih možemo obraniti! Kad bi oni i ostvarili svoj četnički program Hrvatskoj bi ostavili nekakav komad teritorija makar i mali, a ovi orjunaši bi svaki milimetar Hrvatske utošili u neku Yugu, region ili ko zna šta drugo, znači sve, samo ne slobodna nezavisna Hrvatska! Od četnika se možemo obraniti oružjem, dok od ovih to ne pomaže jer su se zavukli u sve pore života u Hrvatskoj sve ustanove i institucije i razdiru državnu supstancu iz dana u dan i samo izborima ih se može protjerati s položaja koje su zaposjeli!!

 • Ida Galić

  Moj Srka prije će nestati Srbije negoli četnika i nikad se te nedaće neće rješiti, nego će s vremenom postajati sve veće! Nedaće će nestati njihovim totalnim porazom i uništenjem!

 • Problem je i to kad sinergijski djeluju orjunaši i četnici! Jedni rovare iznutra a drugi čekaju iza zida! Davno sam gledao jedan film gdje je jedan utvrđen grad bio pod opsadom! I nakon višemjesečne uspješne obrane, napadači se dosjete i kataputlom ubace okuženog psa u utvrdu! Trebali su samo malo sačekat da branitelji pomru od kuge! ..

 • To i kažem! To je ukorijenjeno i ne može se prevazići jednim brijanjem brade 😉
  vuk dlaku mijenja…

 • Gabro Vuskic

  Velimire, svi smo uz tebe sve dotle dok budeš se čelično vladao. Do sada si prošao sve hrvatskodržavotvorne ispite. Dok se budeš tako vladao, uz tebe je sva Hrvatska i svi oni koji postepeno nadolaze. YU sve pomalo otpadaju kao trinaesta si.a. samo naprijed!

 • perokvrzica

  ti bogca, od te trojice iz te emisije, najozbiljnije pitanje jest-kome više dasaka fali u glavi??

 • peppermintt

  ne fali ni jednom što bi im falilo, najbolje Šešelja proglasit neuračunljivim i amnestirat iako je ionako napola amnestiran od svih zločina

 • perokvrzica

  fali,fali.
  pozvati ratnog zločinca, patološkog lažljivca koji pati od deluzije o vlastitoj veličini, svarno je vrh vrhova…i još se kretenski cerekati i odobravati njegovu tiradu.

  ta dva naša kretena mrze i preziru puno ljudi, u to budi sigrna.
  najgore od sveg jest činjenica da više mrze josipovića već šešelja. indikativno!

 • peppermintt

  ispravka samo optuženog ratnog zločinca, nema perice još presude. A de mi kaži koja je razlika između Šešelja i Vučića ili Nikolića njegovih vjernih suboraca kojega RH prima u službene posjete ?

 • srka

  Hmmm, smatram da griješiš…po mojim promatranjima i informacijama…prvi korak je urediti Bošnjačko-Hrvatske odnose unutar BiH pa i HR…onako kako to doliči demokratskoj Europi…potom ujedinjenim snagama utjecati na Srbsko pučanstvo BiH…sve do referenduma 2.0, te pomjeriti granice do Drine.
  Ostalo će se samo po sebi riješiti, jer će geo-politička fotka izmedju RSrbije i nove RHrvatske sasvim drugačije izgledati…a sila nazalost samo silu spoznaje…te notorna lajanja i prijetnje…biće ih sve manje i manje…do iščezavanja…
  by Srka®

 • peppermintt

  i ja se slažem s tim promišljanejm, ali srka što čine bošnjački predstavnici nego iznova smišljaju strategiju nadglasavanja i marginaliziranja Hrvata. ne može to izić na dobro.