Connect with us

Razgovor

Ekskluzivno: ‘Hrvatska zastava’ – Ivan Mandić

Objavljeno

-

Ovom prigodom poslao bih našim nogometnim reprezentativcima ohrabrujuću poruku prije važne utakmice s Belgijom, a to bih mogao najbolje izraziti stihovima iz moje pjesme „Hrvatska zastava“: „Majka je djeci i zrak i voda, a otac je ruka koja ih hrani, zastava je vjera i sloboda i uz nju se zemlja voli i brani, (uz nju se svaka pobjeda slavi)“.

Dragi naši vatreni, proslavite još jednu pobjedu ogrnuti  hrvatskom zastavom u duši i tijelu. Ivan Mandić.

 Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

 Ako je istina da slika govori više od tisuću riječi, a ova slika istinskog domoljubnog sna Šime Vrsaljka na hrvatskoj zastavi to bez ikakve sumnje potvrđuje, imamo li mi pravo kazati da slika govori više od tisuću riječi, ali pjesma govori u više od tisuću slika. Marko Livaja, jedan od ključnih junaka naše reprezentacije u srazu protiv Kanade, prepoznao je pjesmu kantautora Ivana Mandića „Hrvatska zastava“, koja doista govori u tisuću slika neskrivenog domoljublja u pobjedničkom zanosu.

Marko Livaja je u stihovima pjesme „Hrvatska zastava“, relativno nepoznatog kantautora Ivana Mandića pronašao svoju osobnu inspiraciju, koju znakovito pronosi kroz naciju i cijelu reprezentaciju i time se identificira s milijunima domoljubnih Hrvatica i Hrvata kojima je hrvatska zastava svetinja nad svetinjama. Ima li veće motivacije od ovoga? Čini se da nema bolje motivacijske poruke prije presudne utakmice Hrvatska-Belgija od stihova koje je izabrao Marko Livaja, a domoljubljem protkani stihovi u pjesmi Ivana Mandića  „Hrvatska zastava“ neka ponesu hrvatske nogometaše do najvećih visina.

Ekskluzivno za naš portal „Kamenjar“, ali i za sve medije kojima je ova tema bitna, doznali smo tko je i što je Ivan Mandić, autor i izvođač stihova i glazbe pjesme „Hrvatska zastava“ u produkciji Dražena Stojčević iz Sesvetskog Kraljevca. Za naš portal dobili smo njegovu izjavu javljanjem iz Njemačke, koju u cijelosti prenosimo:

„ Pjesmu „Hrvatska zastava“ snimio sam još 2018. i moja je želja bila da ta pjesma dopre do srca naših vatrenih reprezentativaca u vrijeme nogometne euforije u Rusiji, a nisam uspio vjerojatno zato što nisam medijski eksponiran u glazbenim krugovima, nit je estrada moj jedini životni izbor. Četiri godine kasnije, evo nas opet na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru i čini se Bog je dragi htio da Marko Livaja čuje tu pjesmu i objavi stihove na svom Instagram profilu, što je bez sumnje odjeknulo u hrvatskoj javnosti.

Kažem, Božja volja, pjesma se ponovo rodila upravo na moj rođendan, a Marko Livaja na simboličan je način postao kum ove ponovo rođene pjesme. Vječno sam mu zahvalan, najmanje zbog bilo kakve materijalne koristi, a ovo doživljavam kao satisfakciju za moj ukupan autorski rad koji je neizostavno protkan domoljubnim izričajem. Nisam ni u snu vjerovao da će svi pisati o tome na tako pozitivan način, no zahvaljujući Marku Livaji ostvaruju se svi snovi. Nadam se da će pjesmu prigrliti i cijela reprezentacija Hrvatske?

Ovom prigodom poslao bih našim nogometnim reprezentativcima ohrabrujuću poruku prije važne utakmice s Belgijom, a to bih mogao najbolje izraziti stihovima iz pjesme „Hrvatska zastava“: „Majka je djeci i zrak i voda, a otac je ruka koja ih hrani, zastava je vjera i sloboda i uz nju se zemlja voli i brani, (uz nju se svaka pobjeda slavi)“!

Dragi naši vatreni, proslavite još jednu pobjedu ogrnuti  hrvatskom zastavom u duši i tijelu. Ivan Mandić.

 Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari