Connect with us

Iz Svijeta

Eksplozija u zračnoj luci Kabul: Najmanje 13 mrtvih uključujući dijete

Objavljeno

on

U eksploziji kod zračne luke u Kabulu poginulo je 13 ljudi, uključujući dijete, dok su ranjeni mnogi talibanski stražari, rekao je jedan talibanski dužnosnik za Reuters.

Čini se da je uzrok eksplozije, do koje je došlo u toku evakuacijskih napora, bombaš samoubojica, kazao je američki dužnosnik u četvrtak, pozvavši se na inicijalne izvještaje, uz upozorenja da bi se izvještaji mogli promijeniti.

Glasnogovornik Pentagona John Kirby potvrdio je na Twitteru da se dogodila eksplozija ispred zračne luke u afganistanskoj prijestolnici.

Od talibanskog zauzimanja Kabula 15. kolovoza u toku je velika operacija evakuacije stranih državljana i njihovih obitelji, kao i nekih Afganistanaca.

Predsjednik Joe Biden obaviješten je o eksploziji, rekao je dužnosnik Bijele kuće. Biden je bio na sastanku sa sigurnosnim dužnosnicima o situaciji u Afganistanu, kada se saznalo za eksploziju, kazao je Reutersov upućeni izvor.

SAD želi dovršiti evakuaciju do 31. kolovoza kada bi se američke snage trebale u potpunosti povući iz zemlje.

Američko je veleposlanstvo u srijedu izdalo upozorenje kojim upozorava građane da izbjegavaju putovanje do zračne luke, dok bi oni koji su već pred vratima trebali odmah napustiti prostor zbog “sigurnosnih prijetnji”.

Zapadni diplomat u Kabulu kaže da je prostor oko zračne luke “nevjerojatno napučen” usprkos upozorenjima.

SAD i saveznici pokrenuli su jednu od najvećih zračnih evakuacija u povijesti. Do sada je evakuirano oko 95.700 ljudi, uključujući 13.400 u srijedu, objavila je u četvrtak Bijela kuća. (Hina)

Zbog prijetnje Australija, SAD, Britanija upozoravaju: ne idite na kabulski aerodrom

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR