Connect with us

Iz Svijeta

Eksplozije sve učestalije u Švedskoj

Objavljeno

-

Foto: Arhiva / ilustracija

Dvije snažne bombe devastirale su stambene zgrade u švedskoj prijestolnici Stockholmu, javili su lokalni mediji u ponedjeljak, prenosi Anadolu Agency (AA).

U eksplozijama nije bilo ozlijeđenih, ali je pet osoba uhićeno zbog sumnje da su počinili razna kaznena djela, javila je državna televizija SVT. Kontradiverzijski i forenzički tehničari rade uviđaj na mjestu događaja, a policija je pokrenula preliminarnu istragu o incidentima.

Eksplozija u naselju Grimsta, u zapadnom dijelu Stockholma, odjeknula je oko tri sata iza ponoći po lokalnom vremenu. Prema izvještaju policije, zgrada je pretrpjela velika oštećenja. Lokalni mediji javili su da je osumnjičen za umiješanost u incident poznati lokalni reper koji je uhićen.

Poznato je da reper ima veze s kriminalnim krugovima, navodi list “Aftonbladet”. Policija vjeruje da je eksplozija mogla biti usmjerena na drugog poznatog repera, navodi se. Brojni stanovnici Grimste potreseni su nakon eksplozije, a prozori u nekoliko stanova su razbijeni.

Druga eksplozija dogodila se u Bagarmossenu, na jugu Stockholma, nešto prije 4.30 sati po lokalnom vremenu. Kako prenosi SVT, jutros je uhićen muškarac zbog sumnje da je sudjelovao u opasnom uništavanju i prijetnjama.

Policija trenutno ne dovodi u vezu dvije eksplozije, ali navodi da će ih istražiti nakon nekoliko nedavnih incidenata u tom gradu. Eksplozije su sve učestalije u Švedskoj, gdje članovi bandi često napadaju rivale eksplozivnim napravama.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas