Connect with us

Gospodarstvo

Električni superauto mladom Hrvatu donio svjetsku slavu

Objavljeno

-

Prvo nam je cilj bio stvoriti tim, a onda metodom pokušaja i pogreške postati kompanija koja može nešto proizvesti – navodi Rimac za AFP koji navodi da mladi Hrvat i dalje inzistira da mu posao ostane u Hrvatskoj.

[ad id=”93788″]

Jedna od najuglednijih svjetskih novinskih agencija AFP objavila je članak naslovljen ‘Električni superauto mladom Hrvatu donio svjetsku slavu’. U njemu ova francuska agencija hvali dostignuća Mate Rimca. On je, naime, prošlog tjedna na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi predstavio najbrži električni automobil, produkcijski Concept One i prototip njegova ‘zločestog brata blizanca’, još moćniji Concept S.

– Njegovo ime stoji iza prvog električnog superautomobila na svijetu i dobivameđunarodne pohvale zbog svoje genijalnosti, no  Rimca sve je počelo kao hobi iz garaže – piše AFP.

– Želimo biti najbolji na svijetu u onom čime se bavimo i mi mijenjamo svijet – kazao je za AFP Rimac, koji ima svoju tvornicu u Svetoj Nedelji, u blizini hrvatskog glavnog grada.

AFP Rimca navodi kao samopouzdanog no skromnog poduzetnika Politico Europe u prosincu je imenovao jednim od 28 ljudi koji ‘oblikuju i tresu Europu’.

– Prvo nam je cilj bio stvoriti tim, a onda metodom pokušaja i pogreške postati kompanija koja može nešto proizvesti – navodi Rimac za AFP koji navodi da mladi Hrvat i dalje inzistira da mu posao ostane u Hrvatskoj.

– Želim to ovdje raditi. Tvrdoglav sam, mislim da je moguće i mislim da zasad ide dobro – kazao je Rimac koji namjerava sagraditi još jednu tvornicu u Svetoj Nedelji dok broj zaposlenika ove godine planira udvostručiti na 300.  Njegovi zaposlenici u prosjeku imaju 30 godina i mnogi su mladi inženjeri koji su došli ravno s fakulteta.

Osim što proizvode gotova električna motorna vozila, proizvode i baterije i ćelije za električna motorna vozila, te kompletnu opremu, te se nadaju da će doprijeti do šire publike – običnih automobila, aviona, brodova, bicikala i invalidskih kolica.

– Pomažemo da se svijet pokrene na struju . Naš je cilj implementirati ove tehnologije i pomoći drugim industrijama da rade na struju – kazao je Rimac za AFP i dodao kako Hrvatskoj pokušavaju donijeti iskru koja će potaknuti nužne promjene.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari