Connect with us

Elektroprivreda HZ HB odblokirala račune Aluminiju

Published

on

ep hz hbElektroprivreda HZ HB pozitivno se očitovala na zaduženje Vlade FBiH, te je danas odblokirala račune Aluminiju d.d. Mostar koji Elektroprivredi HZ HB duguje oko 113 milijuna konvertibilnih maraka.

Direktor Elektroprivrede Nikola Krešić u izjavi novinarima, nakon višesatnog sastanka s direktorom Aluminija Nikicom Ljubićem, kazao je kako su po zaduženju Vlade Federacije BiH donijeli odluku o deblokadi računa.

Podsjetimo, Vlada FBIH je na sjednici održanoj u ponedjeljak zadužila Upravu Elektroprivrede HZ HB da odblokira račune Aluminija na 60 dana.

”Dogovorili smo plaćanje tekućih računa, a poslije ćemo praviti sporazum i reprogram duga. Mislim da je Elektroprivreda i ovaj put pokazala izuzetno razumijevanje i izašla u susret Aluminiju kojemu je pružena nova šansa”, istaknuo je Krešić, izrazivši nadu kako će Aluminij ovu šansu iskoristiti.

”Mislim da druge šanse ne bi trebali imati”, mišljenja direktor Elektroprivrede HZ HB.

Na upit jesu li iz Aluminija ponudili jamstvo da će moći isplaćivati tekuće račune, Krešić je kazao kako to nisu učinili, ali se nada kako će ispoštovati današnji dogovor.

”Ako ga ne budu poštivali, i u slučaju da tekuće račune iz prethodnog mjeseca ne plate, mi ćemo, bez obzira na onih 60 dana što je Vlada predložila, krenuti u ponovno blokiranje Aluminija i obustavu električne energije”, kazao je Krešić.

Na upit kako će iznaći novac za podmirenje duga, direktor Aluminija Nikica Ljubić odgovorio je kako je danas postignuto privremeno rješenje, a trajno rješenje se još uvijek traži.

U vezi dokapitalizacije Aluminija, Ljubić navodi kako je to također jedna od opcija koja se spominje i jedna od opcija koja se postavlja pred Aluminij.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari