Pratite nas

Elektroprivreda HZ HB odblokirala račune Aluminiju

Objavljeno

na

ep hz hbElektroprivreda HZ HB pozitivno se očitovala na zaduženje Vlade FBiH, te je danas odblokirala račune Aluminiju d.d. Mostar koji Elektroprivredi HZ HB duguje oko 113 milijuna konvertibilnih maraka.

Direktor Elektroprivrede Nikola Krešić u izjavi novinarima, nakon višesatnog sastanka s direktorom Aluminija Nikicom Ljubićem, kazao je kako su po zaduženju Vlade Federacije BiH donijeli odluku o deblokadi računa.

Podsjetimo, Vlada FBIH je na sjednici održanoj u ponedjeljak zadužila Upravu Elektroprivrede HZ HB da odblokira račune Aluminija na 60 dana.

”Dogovorili smo plaćanje tekućih računa, a poslije ćemo praviti sporazum i reprogram duga. Mislim da je Elektroprivreda i ovaj put pokazala izuzetno razumijevanje i izašla u susret Aluminiju kojemu je pružena nova šansa”, istaknuo je Krešić, izrazivši nadu kako će Aluminij ovu šansu iskoristiti.

”Mislim da druge šanse ne bi trebali imati”, mišljenja direktor Elektroprivrede HZ HB.

Na upit jesu li iz Aluminija ponudili jamstvo da će moći isplaćivati tekuće račune, Krešić je kazao kako to nisu učinili, ali se nada kako će ispoštovati današnji dogovor.

”Ako ga ne budu poštivali, i u slučaju da tekuće račune iz prethodnog mjeseca ne plate, mi ćemo, bez obzira na onih 60 dana što je Vlada predložila, krenuti u ponovno blokiranje Aluminija i obustavu električne energije”, kazao je Krešić.

Na upit kako će iznaći novac za podmirenje duga, direktor Aluminija Nikica Ljubić odgovorio je kako je danas postignuto privremeno rješenje, a trajno rješenje se još uvijek traži.

U vezi dokapitalizacije Aluminija, Ljubić navodi kako je to također jedna od opcija koja se spominje i jedna od opcija koja se postavlja pred Aluminij.

Fena

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari