Connect with us

Iz Svijeta

Elon Musk ponovno najbogatija osoba na svijetu

Objavljeno

-

Foto: EPA

Elon Musk ponovno je preuzeo titulu najbogatije osobe na svijetu, prema Bloombergovim podacima.

Izvršnog direktora Tesle smijenio je s prvog mjesta Bernard Arnault, izvršni direktor francuskog luksuznog brenda LVMH, u prosincu prošle godine, pa je Musk bio broj 2 na popisu više od dva mjeseca.

Od ponedjeljka je porast Teslinih dionica vratio Muska natrag na vrh indeksa milijardera u stvarnom vremenu, prenosi CNN.

Muskova neto vrijednost iznosila je oko 187,1 milijardu dolara u ponedjeljak nakon zatvaranja tržišta, prema Bloombergu, što je nadmašilo Arnaultovo bogatstvo od 185,3 milijarde dolara.

Dionice Tesle (TSLA) naglo su pale prošle godine usred Muskove problematične akvizicije Twittera i šireg pada tržišta tehnologije, no od tada su dionice proizvođača električnih vozila rasle.

Musk drži titulu najbogatije osobe na svijetu, ali također drži i rekord za najveće bogatstvo koje je itko izgubio u povijesti.

Krajem prošle godine, Musk je postao prva osoba koja je izgubila 200 milijardi dolara bogatstva nakon što je njegova neto vrijednost pala s oko 340 milijardi dolara u studenom 2021. na 137 milijardi dolara u prosincu 2022. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari