Connect with us

Iz Svijeta

Elon Musk u intervjuu ‘uništio’ novinara BBC-ija : ‘Lažete! Lagali ste oko maski i cijepljenja!‘

Objavljeno

-

Video razgovora Elona Muska i novinara BBC-ija Jamesa Claytona munjevito se širi društvenim mrežama. Izvršni direktor Twittera u razgovoru je optužio novinara BBC-ija da nije sposoban navesti primjere dopuštenog govora mržnje na ovom društvenom mediju.

Novinar BBC-ja pitao je gospodina Muska kako se planira uhvatiti u koštac sa incidentima govora mržnje koji se prijavljuju na Twitteru. Kada je gospodin Musk zamolio novinara da navede neke primjere govora mržnje na Twitteru, novinar je to odbio.

“O kakvom govoru mržnje govorite? Mislim, koristite Twitter. Vidite li porast govora mržnje? Neka osobna anegdota? Niste sposobni navesti?! Mislim da je to apsurdno, vi lažete”, odbrusio mu je Elon Musk.

“Tražim jedan primjer, a vi ne možete dati niti jedan. Onda kažem, gospodine, da vi ne znate o čemu govorite. Ne možete mi dati niti jedan primjer sadržaja mržnje, čak ni jedan tvit. A ipak ste tvrdili da je sadržaj pun mržnje sveobuhvatan. To je laž, samo ste lagali”, ustrajao je Musk, prenosi Jutarnji list

Podsjećamo, BBC je nedavno od strane Twittera označen kao “medij koji financira vlada Velike Britanije”, što je dovelo do oštre reakcije britanske javne televizije.

“BBC je, i uvijek je bio, neovisan. Financira nas britanska javnost putem naknade za licencu”, stoji u priopćenju BBC-ija.

Elon Musk u intervjuu je BBC optužio i za prikrivanje nuspojava cijepljenja protiv Covida i širenja dezinformacija o maskama.

““Smatra li se BBC uopće odgovornim za dezinformacije o maskama i nuspojavama cijepljenja? Uopće niste izvještavali o tome”, kazao je Musk. ““A što je s činjenicom da je BBC bio pod pritiskom britanske vlade da promijeni uređivačku politiku?”

Komentari na intervju su svakojaki, a mnogi se slažu s činjenicom da u intervjuu novinar BBC-ija naprosto nije bio dorastao Elonu Musku. “Uništio ga je!”, napisao je jedan komentator. “Evo, ovako izgleda novinarstvo BBC-ija. Nisu u stanju navesti nijedan primjer.” Intervju je u međuvremenu postao viralan te je samo na YouTubeu u par sati pogledan više milijuna puta, prenosi Jutarnji list

Musk tvrdi da bi Twitter mogao uskoro pozitivno poslovati

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari