Connect with us

Život

EMA objavila: AstraZenecino cjepivo je sigurno i djelotvorno

Objavljeno

on

EPA

Cjepivo AstraZenece je sigurno i djelotvorno i nije povezano s većim rizikom od tromboembolije, no ne može se odbaciti povezanost između tih slučajeva i cijepljenja, objavila je u četvrtak Europska agencija za lijekove (EMA).

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je na Twitteru pozdravio odluku  Europska agencija za lijekove (EMA) da je cjepivo AstraZenece sigurno i djelotvorno.

Ministar Beroš ponovo je istaknuo da su epidemiološke mjere i cijepljenje najučinkovitije u borbi protiv epidemije koronavirusa.

“EMA je odlučila: AZ cjepivo protiv covida-19 je sigurno i nema jasne povezanosti s poremećajima zgrušavanja. Koliko nas ova odluka čini zadovoljnima, ne smije biti razlog opuštanju. Mjere i cijepljenje najučinkovitije je uporište protiv epidemije. Pokažimo da znamo i možemo bolje!”, poručio je Beroš.

EMA je danas donijela odluku da je cjepivo AstraZenece sigurno i djelotvorno i nije povezano s većim rizikom tromboembolije.

U iščekivanju preporuka EMA-e, niz europskih zemalja zaustavio je korištenje cjepiva te britansko-švedske tvrtke nakon što su se pojavila izvješća o slučajevima zgrušavanja krvi nakon cijepljenja AstraZenecom.

Hrvatska nije prekinula cijepljenje AstraZenecom, od koje je naručila i najviše cjepiva, čak 2,7 milijuna doza.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari