Pratite nas

Komentar

Enis Bešlagić: Nemamo za kifle, odakle nam za rat?

Objavljeno

na

Priča o ratu u BiH podigla je na noge brojne javne osobe, domaće i strane političare i građane BiH i susjedni zemalja.

Naravno zveckanje oružjem je sa svih strana naišlo na osudu, što ni malo ne čudi, jer je narodu na ovim prostorima rata i sukoba preko glave.

Samo jedan u nizu koji je prokomentirao ovu situaciju je poznati glumac Enis Bešlagić.

“Priča o novom ratu je običnim ljudima smiješna i glupa. Ako političari misle dobiti rat, prvo moraju čuvati svoju gu***u jer se građani mogu okrenuti samo protiv njih”, rekao je za N1 glumac Enis Bešlagić.

On je naglasio da su priče o ratu u BiH i regiji iluzionarne stvari, te da ljudi na ulici o tome i ne razmišljaju. “Glupe su priče da će neko nekoga fizički pobijediti ili osvojiti nešto.

Šta će ti još nešto kad i odavde raja odlazi, nemaju ništa, nemaju za kifle.

Ne razumijem tu potrebu”, iskren je Bešlagić. On kaže da se tenzije dižu, ali samo medijski i politički. “Smiješno je razmišljati o ratu ovdje. To bi bila stvar umiješanosti zemalja regije koje su već u EU ili na putu ka EU, a oni su garant Daytonskog sporazuma.

To znači da bi se cijela regija uvukla u rat i da bi se ponovo rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili.” Bešlagić je podsjetio da je svoje mišljenje o političarima, njihovom (ne)radu i budućnosti rekao političkim liderima u lice na dodjeli nagrada Večeranjakovog pečata.

“Nemamo para da obnovimo cijevi, a odakle nam pare za rat?

Izjave glupana treba ignorisati. I građani trebaju preuzeti odgovornost, jer ne možes biti ‘konj’ dva puta”, kazao je bh. glumac i dodao da se BiH ne može graditi bez jednog naroda, jer onda to nije BiH te da je razočaravajuća cijela situacija, prenosi N1.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Thompson: Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za film “Ministarstvo ljubavi”

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

ponukan tvrdnjama medija i Vašim učestalim upitima, a vezano za ustupanje mojih autorskih prava za film “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića, slobodan sam priopćiti sljedeće:

Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za taj film.

Film o kojem je riječ osobno nisam gledao ali ako je istina da koriste moju glazbu za koju je potrebna privola mene kao autora to rade protuzakonito i na prevaru.

Marko Perković Thompson

Javor Novak o filmu „Ministarstvo ljubavi“ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja

 

Marko Ljubić: „Ministarstvo ljubavi“ ili kako paradržava postaje – država?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Mladen Pavković: Mara Bareza bila je – čudo od žene!

Objavljeno

na

Prije dvije godine (19. siječnja 2016.) umrla je jedna od Junakinja hrvatskog Domovinskoga rata – Marija Mara Bareza.

Bila je djelatnica koprivničkog Belupa. Pamtimo je kao veliku i požrtvovnu humanitarnu djelatnicu koja je početkom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata samo za Grad Osijek sakupila i dostavila preko 200 kamiona humanitarne pomoći!

Bilo je tu svega, uglavnom ono što je u to vrijeme najviše trebalo, od lijekova, odjeće, prehrambenih proizvoda do naoružanja. Tadašnji zapovjednik obrane Osijeka Branimir Glavaš nam priča da je gospođa Bareza jednog dana sama došla u njegov ured i ponudila pomoć. Nije, kaže, vjerovao da to ta žena može i ostvariti, jer su po Osijeku svakodnevno padale granate i svirale sirene za uzbunu.

Međutim, sa svakim konvojem došla je i ona, pa nije ni čudo što je nazivali i „dobra vila“ ovoga grada.
U svim tim njezinim velikim humanitarnim akcijama iznimnu pomoć imala je od i od Podravke i Belupa. Stoga se je sa zahvalnošću sjećaju i Koprivničanci. Jednoj obitelji umrlog branitelja sagradila je i obiteljsku kuću. Pomagala je gotovo na sve strane, pa i u podizanju spomenika hrvatskim stradalim braniteljima.

O njoj je Hrvatska radiotelevizija (HRT), pod naslovom „Mara Bareza – Koprivnička darovateljica“, snimila i dokumentarni film (režija Marijan Hodak, scenario Mladen Pavković).

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) neprestano ističe da su neopravdano zapostavljene žene koje su, poput Bareze, sudjelovale u Domovinskome ratu, tim više što je njihov doprinos iznimno veliki. Ona je zaslužila i da se jedna ulica ili trg nazove njenim imenom u Osijeku i Koprivnici, ali zasad se o tome niti ne izjašnjavaju oni koji bi trebali.

A baš Mara Bareza bila je u vrijeme rata – čudo od žene!
Ne, takve se ljude ne smije zaboraviti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari