Connect with us

BiH

EP HzHB: Smijenjen Nikola Krešić

Objavljeno

on

Generalni direktor EP HZ HB Nikola Krešić i svi njegovi suradnici, članovi Uprave tvrtke, smijenjeni su na danas održanoj sjednici Skupštine JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar.

Istodobno, Ivo Vincetić, Karmela Miletić, Ivanka Galić, Midhat Arpadžić, Ivica Krivić i Ilija Đole imenovani su u novi Nadzorni odbor na razdoblje do tri mjeseca.

Naime, na nedavno održanoj sjednici Vlade FBiH, donesena je odluka kojom se daje suglasnost za razrješenje Marinka Ivankovića, Midhata Arpadžića, Ervina Vrdoljaka i Mate Križanca dužnosti članova Nadzornog odbora EP HZHB, zbog gubitka povjerenja dioničara.

Dosadašnji čelni ljudi Elektroprivrede HZ HB smatraju kako je odluka o smjenama nelegalna te su najavili da će svoja prava pokušati zaštiti sudskim putem.

Izvršna direktorica za ekonomske poslove Elektroprivrede HZ HB Ivana Bunoza u izjavi za BH Radio 1 kazala je kako su odluke o smjenama donesene bez ikakvog obrazloženja te su stoga, po njezinim riječima, u suprotnosti sa zakonskim propisima.

Neslužbeno se doznaje da novi Nadzorni odbor Elektroprivrede HZHB ne može ući u zgradu poduzeća.

Prema raspoloživim informacijama zaštitari ne daju ući u zgradu EP HZ HB novim članovima Nadzornog odbora. Na licu mjesta bili su pripadnici policije koji su napravili zapisnik i otišli.

Većina djelatnika je izvan ureda i traže od vlasnika poduzeća, odnosno Vlade FBiH da pošalje pripadnike Specijalne policije kako bi se osigurala provedba odluka koje je danas donijela Skupština poduzeća.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari