Connect with us

Iz Svijeta

Erdogan se obrušio na talijanskog premijera Marija Draghija jer ga je nazvao ‘diktatorom’

Objavljeno

on

Turski predsjednik Tayyip Erdogan optužio je u srijedu talijanskog premijera Marija Draghija da je “drzak” i da “nema poštovanja” nakon što je turskog čelnika nazvao “diktatorom”.

Draghi je prošli tjedan optužio Erdogana da je htio poniziti predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen i rekao da treba biti otvoren s “diktatorima”, što je izazvalo osude Ankare.

Erdogan je u srijedu rekao da je Draghi narušio odnose Turske i Italije i da talijanski premijer nema legitimitet da upućuje takve kritike.

“Izjava talijanskog premijera je čista drskost i nepoštivanje”, rekao je Erdogan. “Dok smo se nadali da tursko-talijanski odnosi mogu doći na visoku razinu, njegova izjava, tog čovjeka po imenu Draghi, nažalost je torpedirala te odnose”.

“Tamo si zato što te je netko imenovao, a ne izabrao. Da bi mogao davati takve kritike o Tayyipu Erdoganu, najprije moraš biti svjestan vlastite povijesti. No, vidjeli smo da nisi”, nastavio je Erdogan, očito aludirajući na fašističkog diktatora Benita Mussolinija.

Draghi, bivši predsjednik Europske središnje banke, nije došao na vlast izborima, nego ga je talijanski predsjednik imenovao na čelo vlade nakon što je prethodna koalicija pala zbog unutarnjih trzavica.

Erdogan je u Ankari primio Ursulu von der Leyen i predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, a na snimci s početka toga sastanka vidi se da je Michelu namijenjen stolac odmah do Erdogana, dok je von der Leyen morala sjesti na obližnji kauč sa strane. (Hina)

Višnja Starešina: Erdoganov ‘sofagate‘ pokazao gole bruxelleske careve

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari