Connect with us

BiH

Escobar s čelnicima Parlamenta Federacije BiH – Izražena puna podrška poštivanju Washintonskog i Daytonskog sporazuma

Objavljeno

-

Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a i posebni izaslanik američkog predsjednika Joea Bidena u sklopu posjeta BiH, danas se sastao i s predsjedateljima oba doma Parlamenta Federacije BiH, Tomislavom Martinovićem, predsjedateljem Doma naroda i Mirsadom Zaimovićem, predsjedateljem Zastupničkog doma.

Na sastanku je bio i američki veleposlnik u BiH Eric Nelson kao i dopredsjedatelji Zastupničkog i Doma naroda Mladen Bošković i Aljoša Čampara kao i predsjednici Klubova parlamentarnih stranaka u Zastupničkom domu.

Razgovaralo se o političkom stanju u BiH i Federaciji BiH, trenutačnoj političkoj krizi te jačanju institucija kao važnog preduvjeta ubrzanja ekonomskog napretka i integracije u Europsku uniji. Američki diplomat Gabriel Escobar i ovom je prilikom ponovnio opredjeljenost SAD za poštivanjem Washingtonskog i Daytonskog sporazuma te potrebi međusobnog dijaloga kao načina rješavanja svih otvorenih političkih pitanja.

Predstavnici Parlamenta Federacije BiH ocijenili su posjet američkog diplomate korisnim, a nakon razgovora s čelnicima zakonodavne vlasti u Federaciji BiH izaslanstvo američkih dužnosnika na čelu s posebnim izaslanikom američkog predsjednika Joea Bidena Gabrielom Escobarom otputavalo je u Republiku Srpsku gdje će razgovarati s političkim predstavnicima ovog entiteta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari