ESIH: dio članova ove Vlade nisu izraz mog svjetonazora, ali glasat ću za povjerenje Plenkoviću

8

Danas sam se na sjednici o izglasavanju povjerenja Vladi gosp. Andreja Plenkovića prijavila za raspravu. Zbog velikog broja prijavljenih zastupnika, stranački su klubovi odlučili prekiniti s preostalim raspravama. Kako sam time i sama zakinuta za javnu raspravu, a hrvatska javnost i moji birači za sadržaj koji sam imala namjeru iznijeti, svoje izlaganje prenosim ovdje, piše Bruna Esih

“Vlada Republike Hrvatske, kao što smo čuli iz predstavljanja programa Vlade od mandatara gospodina Plenkovića, proizlazi iz povjerenja izabranih predstavnika građana te u svom radu odgovara Hrvatskom saboru. Tu činjenicu ističem ključnim motivom svoga sudjelovanja u raspravi.

Moje obraćanje isključivo je izraz odgovornosti prema biračima koji su mi dali svoje povjerenje i glas. No to povjerenje i glas nisu dani samo meni, već i Vama gosp. Plenkoviću, a odabir pojedinaca u ovoj Vladi koju danas predstavljate nije odgovarajući odgovor danom povjerenju.

Gosp. Plenkoviću, uz dužno poštovanje i zahvalnost HDZ-u i Vama osobno, koji ste mi omogućili da kao nestranačka osoba budem dio Vaše izborne liste te preferencijalnim glasovanjem ostvarim ulazak u ovaj visoki dom, ipak sam ponajprije dužna iskazati zahvalnost i poštovanje volje svojih 10 500 birača kojih sam sada legitimni predstavnik.

Stoga, moram ustvrditi kako dio članova ove Vlade, poglavito izbor buduće ministrice kulture, nisu izraz mog osobnog niti svjetonazora mojih birača, ali i očekivanih svjetonazorskih temelja Hrvatske demokratske zajednice kojoj su dali svoj glas, pa tako niti izraz njihove biračke volje.

Zbog činjenice da sam izabrana na listi Hrvatske demokratske zajednice, te zbog nacionalnog i državnog interesa da se prekine stanje apatije i neizvjesnosti, glasovat ću za povjerenje Andreju Plenkoviću i njegovu osobnom odabiru članova Vlade. Sumnje koje imam prema odabiru pojedinih osoba istaknula sam i zadržavam ih, a u svom budućem saborskom djelovanju učinit ću sve da se vjerno provodi politika koju od nas očekuju birači na temelju čijeg povjerenja sjedi ovdje svatko od nas ponaosob kao dio Vladine većine u Saboru.  Hvala.”

Bruna Esih

facebook komentari

 • haha

  Svaka čast,gospodjo Esih. Vjerodostojna,istinski.

 • Danijela Gulam

  E da nam je više Bruna. Dostojanstveno, civilizirano. Samo naprijed. Valjda će jednom doći vrijeme da će premijeru biti bitno koga predstavlja: većinski Hrvatski narod u svojoj Domovini ili sve druge koji ga glorificiraju zbog Ninice (srpski mediji, Glavašević, Pupovac, SDP, Radin), dakle oni koji nisu za njega glasali. Ali nema veze, obit će mu se to o glavu. Strpljivi smo mi. Stvorio je mit o Hasanbegoviću koji više ničim ne može umrljati. Još jednom, hvala Bruna, ima nas još ali to nismo u prilici tako javno izraziti.

 • Zvonimir Kralj

  Izjava je gora nego jebe lud zbunjenog… jednostavno vrijeđanje inteligencije… Nestranačka sam osoba, tako kaže, zatim još kaže da se ne slaže s odlukama Staljina Plenkovskog, ali diže ruku za te odluke s kojima se navodno ne slaže, i još to obrazlaže kao nekim dobrom za prosperitet Hrvatske. Takvo licemjerje ne znam s čime usporediti jer to je daleko više od licemjerja, ne znam postoji li riječ u našem rječniku za to… Krvnik vas je osudio na smrtnu kaznu, ja se, narode moj hrvatski, ne slažem s tom njegovom odlukom, jer vas volim i želim vam dobro, ali ću ipak, za vaše dobro, dignuti ruku za vaše pogubljenje… sorry, jbg… Hahaha, posrat se pred nečija vrata i još pozvoniti i tražiti papira, ovo je puno gore od tog, ovo mi izgleda gnjusnije i od same Obuljenke i Plenkovskog

 • Omnes Omnibus

  Gospoda Esih ima vise hrabrosti i postenja od ostatka HDZ. Tamo je geslo “Svi junaci ponikose i u crnu zemlju pogledase”

 • pepy

  je, ali evo vidiš kako je prisiljena na kompromis kontra svojih uvjerenja, i tako će nažalost biti u svemu. Njen dosadašnji rad s ovom potporom završava ,ponavljam na žalost.

 • Alan B’Stard

  Tko zna što može biti, moguće je da Hasanbegović zauzme utjecajniji položaj od dosadašnjeg!?

 • Alan B’Stard

  Svima nama je resor kulture prevažan, barem ga tako doživljavamo, predugo su nam prali mozak razne Ličine, Mirkovići i sl. a koji su za to dobivali stašan novac, međutim, gledano sa strane proračuna, min.Kulture sudjeluje sa 0,5% u proračunu, što je u sklopu plana ‘Gospodarskog oporavka’ Peach’k in deem. Iako su nam zasolili ranu, stavili su ‘navodno stručnu osobu’, koja će svakako biti pod povećalom.

 • Omnes Omnibus

  Ne znaci. Ona je podrzala formiranje vlade, ali je prilicno jasno nagovjestila da potpora za inicijative iste nece biti automatska.