Connect with us

Iz Svijeta

Eskalirao diplomatski sukob Rusije i Izraela

Objavljeno

-

Foto: EPA

Rusko ministarstvo vanjskih poslova nastavilo je jutros diplomatski napad na Izrael.

‘Obratili smo pozornost na antipovijesne izjave čelnika izraelskog ministarstva vanjskih poslova Yaira Lapida, koje uvelike objašnjavaju smjer aktualne izraelske vlade koja podupire neonacistički režim u Kijevu’, napisali su na Twitteru i linkali na novoobjavljeni opširan članak o antisemitizmu u kojem se navodi kako je argument da je Zelenski Židov – ‘neodrživ’.

‘Iz nekog razloga, zapadni tisak (i ​​neki naši liberali) još uvijek se svađaju o tome ima li neonacista u Ukrajini. Kao jedan od argumenata navodi se židovsko podrijetlo Vladimira Zelenskog. Argument je ne samo neodrživ, već je i lukav. Povijest, nažalost, pokazuje tragične primjere suradnje Židova i nacista’, pišu pa navode nekoliko primjera Židova koji su zapamćeni ‘po svojim apsolutno monstruoznim djelima’.

Zaključuju kako je sudjelovanje Židova u holokaustu ‘marginalni fenomen, ali ‘nije tabu i predmet istraživanja’, a potom dodaju kako Ukrajina nije jedina neonacistička zemlja čiji predsjednik ima židovsko podrijetlo istaknuvši pritom Latviju kao primjer.

Rusija planira službeno objaviti rat Ukrajini?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari