Connect with us

Vijesti

Etička osuda rušitelja Hrvatske: Georga Sorosa i njegovih agenata tzv. civilnog društva u Hrvatskoj

Objavljeno

-

                 HRVATSKO NACIONALNO ETIČKO SUDIŠTE

                   Javna sjednica održana 11. veljače 2017 u           

                         Etička osuda rušitelja Hrvatske:

Georga Sorosa i njegovih agenata tzv. civilnog društva u Hrvatskoj

  1. Georga Sorosae špekulant, veliki burzovni mešetar, pokrovitelj proliberalnih udruga u postkomunističkim zemljama Istočne Europe; utemeljitelj tzv. Otvorenog društva prema filozofu Carl Popperu, djeluje u više od 50 zemalja. Utemeljio je svoje Otvoreno društvo tobože sa svrhom  „sakupljanja i raspodjelu humanitarne pomoći“. Ustvari, radilo se o tome da su počeli unositi nelegalno veće količine novca i financirali udruge, medije i pojedince protiv suverenih država; pomaže tzv. obiteljske udruge, gay pokret  i vodi kampanju za građanski preodgoj; protiv je suvereniteta pojedinih zemalja;prezire  pobornike nacionalnog i vjerničkog identiteta. Takvo rušiteljsko djelovanje dugo je održavano u mnogim zemljama, ali je u novije vrijeme došlo do promjena.
    Rusko državno tužilaštvo utvrdilo je 2015. da  Sorošev  Fond otvorenog društva  nije poželjan u Rusiji, jer predstavlja „ prijetnju nacionalnoj sigurnosti i ustavnom poretku Rusije“. Osudili su kao nepoželjne i sve međunarodne nevladine organizacije. Spominju da je to „meka agresija“ i da više neće trpjeti financiranje civilnih udruga od stranih zemalja.
    Poznat je primjer Slovačke, u kojoj je Soros preko svojih agenata uspio srušiti vladu predsjednika Mećara. Protiv Sorosa je Mađarska: Orban je izbacio i sve Soroševe nevladine organizacije iz države,smatraju da te nevladine udruge „služe globalnim kapitalistima i traže političku korektnost na račun nacionalnih interesa“.. Novi američki predsjednik Donald Trump  optužio je milijardera Sorosa da je dio „globalne strukture moći koja je odgovorna za ekonomske odluke koje pljačkaju radničku klasu, otimaju bogatstva od vlastite zemlje i stavljaju novac u džepove nekakvih velikih korporacija i političkih subjekata.“. On je posijao kaos u Armeniji i Maleziji, borio se za legalizacije pobačaja u Poljskoj i Irskoj. Makedonija traži da  se onemogući seubverzivno djelovanje Georga Sorosa. Slično najavljuje Srbija.Ovih je dana Soros izavio kako će Kina preuzeti vodstvo nad njegovim Novim svjetskim poretkom.

Donald Trump je nedavno donio uredbu o zabrani lobiranja za strane države koji  dobijaju  službenu etiketu  „strani agent.“

  1. U Hrvatskoj je Soroš nazočan od 1993.godine kada je ovdje osnovao svoje Otvoreno društvo sa izjavom da je važno „proučavati načine da se postojeći sistem probije kako bi bilo moguće djelovati iznutra.“ Rekao je da mu je cilj srušiti „diktaturu Franje Tuđmana!“ S godinama je utemeljeno više udruga  tzv.civilnog društva odnosno nevladinih udruga. Od 1400 udruga prijavljenih u Hrvatskoj, najjače su nastupali protiv suvereniteta Hrvatske: Hrvatsko otvoreno društvo, Hrvatski helsinški odbor, Hrvatski pravni centar,  Centar za mirovne studije, GONG, B,A.B.E., Rekom,, Platforma 112, Doumenta, koju  je HNES  u osobi njene čelnice Vesne Teršelič etički osudili za veleizdaju. Među donatorima su pored Soroševa Otvorenog društva, prema  nkjihovim podacima: Ministarstvo kulture RH, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ured za ljudska prava Vlade RH, Ured za udruge Vlade RH.  Podsjećamo da je među financijerima Teršeličke i Pusića, veliki iznos financijske pomoći dala  Vesni Pusić iz proračuna RH za njihovu djelatnost. Na strami Soroša bili su. Stipe Mesić, koji mu je udijelio odlikovanje Reda Kneza Branimira i Ivo Josipović, koji je Sorošu hodočastio u New York.

U zaključku možemo reći da je potrebno sljedeće:
1. Zabraniti rad Georga Soroša  i njegovih  organizacija iu Hrvatskoj  i proglasiti Georga Sorosa nepoželjnom osobom u Hrvatskoj (personae non grata)

2. Trebamo preispitati financiranje udruga civilnog društva u Hrvatskoj,i  staviti pod strogu kontrolu sve financijske oblike pomoći koje dolaze iz inozemstva

3. Predlažemo Vladi RH i Hrvatskom Saboru da se donese zakon o nadzoru financiranja nevladinih udruga, uz zabranu financiranja iz inozemstva ako služe subverzivnim svrhama protiv suvereniteta i interesa Hrvatske.

4. Na sjednici je posebno nadlašeno da treba:osuditi postupke mržnje na Hrvatsku posebno u medijima, onemogućiti provedbu Memoranduna II SANU kojim se nastoji destabilizirati  Hrvatsku,, zaštititi dostojanstvo vrhovnih vlasti, Crkve  i vrijednosti u Hrvatskoj, osuditi korupciju u Hrvatskoj, na primjeru HAVCa, zaštititi naše građane pred sudom u Haagu .

Etičko Vijeće Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta:

Nikola Debelić.Josip Pečarić, Josip Jurčević, Nevenka Nekić, Zorica Gregurić, Zdravko Tomac i Zvonimir Šeparović

Ova naša etička osuda biti će dostavljena predsjednici Republike, predsjedniku Hrvatskog sabora i predsjedniku Vlade RH. I našoj javnosti

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari