Connect with us

Reagiranja

Etičko sudište pisalo Ostojiću i Šipušu: Zaustavite sramotnu Kontra Oluju

Objavljeno

on

Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta i Hrvatskog žrtvoslovnog društva, poslao je otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću i ministru kulture Berislavu Šipušu. Pismo pročitajte u cijelosti:

[ad id=”68099″]

Gospodo ministri!

U Rijeci se na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 20. Obljetnice VRO „Oluja“ priprema u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci igrokaz KONTRA-OLUJA, u režiji kontroverznog redatelja Olivera Frljića, uz asistenciju SDSS-ova Milorada Pupovca i Documente Vesne Teršelič. Radi se o ljudima koji su za svoju protuhrvatsku djelatnost etički osuđeni od Hrvatskog nacionalnog etičkog suda za veleizdaju. Radi se o sramotnom antihrvatskom naumu, o opasnoj pojavi, jer svojim govorom mržnje protiv Oslobodilačke akcije Oluja vrijeđaju temeljne vrijednosti hrvatske države i hrvatskog naroda i izazivaju opravdani prosvjed hrvatskih branitelja i hrvatskih građana koji ljube svoju Domovinu.

Stoga u ime Hrvatskog žrtvoslovnog društva i Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta molim i tražim:

  1.  Da se u interesu javnog reda i mira zabrani najavljeni kazališni performans u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci,
  2.  Da se u okviru Vaših ovlasti pozove na odgovornost provokatore Olivera Frljića, Milorada Pupovca i Vesnu Teršelič za njihovo vrijeđanje Republike Hrvatske i govor mržnje i izazivanje javnog nemira.

Dr. Zvonimir Šeparović,

predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva i

Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari