Pratite nas

Komentar

Eto kakva su vremena došla: Nitko više ne mari ni za Novu ljevicu ni za druga Tita

Objavljeno

na

Tužna srca javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima po šumama i gorama naše zemlje ponosne, da je Peticija Nove ljevice protiv preimenovanja Trga Maršala Tita, pokrenuta 28. lipnja u namjeri prikupljanja skromnih 5000 potpisa, na dan 14. srpnja 2017. kad se pretpostavlja da više neće rasti, dosegla svega 3424 (sumnjiva) potpisa i zaustavila se na 803 tragikomična komentara.

Osim onih koji su se potpisli dva, tri ili četiri puta ili su se potpisali samo svojim egzotičnim osobnim imenima, nadimcima ili pseudonimima bez ostalih podataka, a bilo je na stotine takvih, ipak su svojom živopisnom ljupkošćo posebno odisali potpisnici: Bik Koji Sjedi Croatia, Milan Basta Croatia, Rade Tanjga Croatia, Franjo Tuđman Germany, Matko Meštrović Croatia, Huda Jama Croatia, Rafael Boban Croatia, Jure Francetić Croatia, Kraljnebeski Croatia, Ante Za Dom Spreman Pavelić Croatia, Dinko Šakić Netherlands, Tito Bosnia and Herzegovina.

Od velikih organizacija, stranaka, udruga i institucija koje su se zdušno na političkim forumima i u medijima histerično i gromoglasno trudili spriječiti preimenovanje trga, od samoga su se početka isticali SDP, stranka GLAS koja se izrodila iz HNS-a, Radnička fronta, Zagreb je naš, SABAH, Liga Pusićevih antifašista, NLJSDDOR (Nova ljevica), saborski Odbor za ljudska prava i nacionalne manjine u liku Milorada Pupovca i njegova privatnog Srpskoga narodnog vijeća (SNV), stranka ustaške guje u njedrima Ive Josipovića Naprijed Hrvatska i drugi žestoki zagovornici neviđene, nečuvene, samosvojne verzije hrvatskoga antifašizma 21. stoljeća.

Doduše, ionako je to svejedno,Titovo ime sa zagrebačkoga trga bit će svakako maknuto, no valja primijetiti kako je strašna organizirana politička sila pokrenuta, a na kraju – potpisa tako bijedno malo!

U čije su onda ime govorili čelnici tih stranaka i udruga čije članstvo nije potpisalo, za koga su grmjeli i za koga krečili? Imaju li te stranke i te udruge ikakva članstva, a ako ga kojim čudom imaju, ima li dogovora između vođa i toga članstva? Imaju li njihovi starmali članovi pristup internetu, znaju li se njime služiti?
Ili se titoistički sustav u prah i pepeo pretvorio, samo što oni to ne žele priznati, ni sebi ni drugima?

https:// www.ipetitions.com/ petition/ peticija-nove-ljevice-proti v-preimenovanja-trga

Mate Bašić/ProjektVelebit

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari