Connect with us

Komentar

Eto, predsjednik Milanović nije ništa znao?  

Objavljeno

-

Bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade u mandatu Zorana Milanovića, Tomislav Saucha te tajnica u Vladi Sandra Zeljko morat će ići u zatvor tri odnosno četiri i pol godine.

Sauchi i Zeljko izrečene su petogodišnje mjere zabrane obavljanja državne dužnosti, odnosno službe. Oboje moraju vratiti i ilegalno pribavljenu imovinsku korist od gotovo milijun kuna, s time da 590.098 moraju platiti solidarno, a 349.000 samo Zeljko.

Naime, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Vrhovni sud odbio je žalbe njih oboje na presudu zagrebačkoga Županijskoga suda u tzv. aferi dnevnice, kojom su u prosincu 2020. osuđeni na spomenute zatvorske kazne, čime je sada presuda postala pravomoćna.

 

Nažalost kažem, jer ne veselim se tuđoj robiji i teškoj sramoti, ali Saucha i Zeljko su personifikacija Milanovićevog rada i najgore vlade Republike Hrvatske u našoj povijesti. Malverzacije s putnim nalozima događale su se na tekućoj vrpci, a dobro obavješteni izvori u kuloarima tvrde da je Tomislav Saucha bianco potpisao cijelu knjigu putnih naloga, ne zna se po čijem nalogu.

Ako Milanović tvrdi da je Andrej Plenković morao znati sve okolnosti prometne nezgode koja se dogodila  300 kilometara od Zagreba, kako onda on nije znao što se događa tri centimetra od njegovog vlastitog džepa u Vladinom kabinetu? Znači javno su ga duže vrijeme džeparili, a njemu neugodno, jer ima samo sitniš od 500 000 kuna u džepu pa se ne buni?

Kako bilo da bilo, trebamo biti zadovoljni, jer institucije uistinu rade svoj posao, bez obzira na imena, prezimena i stranačku pripadnost.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari