EU je u BiH uspostavila groteskan sustav etničkog patronata i korupcije

  0

  BiH je zemlja koja ne funkcionira ni u jednom smislu, jer je EU uspostavila groteskan sustav etničkog patronata i korupcije, piše britanski internet magazin Spiked.

  U tekstu pod naslovom “BiH: Ograničenja uprave EU”, autora Tare McCormack, list napominje da je BiH direktno pod kontrolom EU kroz OHR, te da se u BiH vide ograničenja briselske demokracije.

  [quote]”EU sve više upravlja demokracijom u zemljama članicama na različite načine, uključujući potenciranje određene ekonomske politike, bez obzira na političku i ekonomsku realnost, poništava referendume i pokreće ‘meke’ državne udare kao što je slučaj u Italiji i Grčkoj“, piše list i ističe da je BiH u nekom smislu “eksperiment u proširenoj upravi EU čiji rezultati nisu dobri”.[/quote]

  List konstatira da je međunarodna kontrola katastrofalna za BiH, navodeći kao primjer poražavajući ekonomski utjecaj mikrokreditnih shema MMF-a i Svjetske banke.

  Osvrćući se na nedavne prosvjede u više gradova u Federaciji BiH list ocjenjuje da “nevjerojatno nepoštenu inverziju realnosti, čak i po standardima EU” predstavljaju reagiranja nekih europskih dužnosnika, uključujući i visoku predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, šefa britanske diplomacije Williama Haguea i visokog predstavnika EU u BiH Valentina Inzka, koji pretežno tvrde da građani BiH i njihovi lideri treba sami da riješe ovaj problem.

  BiH je stvorila EU, ona je čuva i održava, a direktno je kontrolira kroz OHR. Zapanjujuća je ratana kontrole i miješanja EU u sve aspekte političkog života, uključujući otpuštanje izabranih političara, ukidanje zakona, smjenu šefova policije, sudaca i ministara“, zaključuje list.

  bljesak

  List ističe da je, nasuprot uvriježenom mišljenju da su “agresivni Srbi” uništili BiH, istina mnogo prozaičnija.

  U kontekstu raspada SFRJ i stjecanja nezavisnosti pojedinih republika od tri naroda – Srba, Hrvata i bosanskih muslimana, samo su ovi zadnji htjeli da žive u nezavisnoj BiH“, navodi list.

  List podsjeća na izjavu Miroslava Baroša, višeg predavača sa Univerziteta Sheffield Hallama u Velikoj Britaniji, koji je rekao da ovlaštenja i moć koju provodi visoki predstavnik u BiH nadilaze moći kolonijalnih guvernera iz 19. stoljeća.

  facebook komentari