Connect with us

Komentar

EU nije svjesna opasnosti koja joj prijeti ako Ukrajina bude poražena

Objavljeno

-

Foto: EPA

“Zalihe Patriota su iscrpljene, Njemačka i njeni saveznici rade na mogućnostima kupovine sustava protuzračne obrane za Ukrajinu od trećih zemalja” – šef njemačkog ministarstva vanjskih poslova…

Kada pročitam ovakve objave, postajem svjestan da EU zaista još uvijek nije spremna pomoći Ukrajini u punom opsegu i nije svjesna opasnosti koja joj prijeti ako Ukrajina bude poražena.
Dokle god zemlje EU kalkuliraju sa opskrbom oružja potrebnog Ukrajini i ne prelome da MORAJU povećati pomoć makar poslali 2/3 svoga naoružanja, neće biti sreće….

EU, posebno neke zemlje još uvijek sebično kalkuliraju i rade na principu “neće rat do nas” i “neka drugi daju pa ćemo i mi”….
Ili se boje da neće imati dostatno za svoju obranu, nakon pada Ukrajine? Budale, na žalost moram to tako napisati…..imaju “besplatnu vojsku”, Ukrajinsku, koja im može osigurati mir bez da izgube iti jednog svoga vojnika i građanina ali i dalje gledaju “ekonomsku stranu” donacija i pomoći. Donirano ili čak prodano oružje Ukrajini se uvijek u miru može naknadno zamijeniti….
Prokleti licemjeri!

Ukrajinci su trenutno vojnici Europske Unije i NATO-a, ma što mi rekli, oni su to “de facto”…..de jure” će možda jednom postati.
Nijemci kažu da su zalihe njih i “saveznika” iscrpljene……
Ovo su stvarne činjenice:

Ukrajini su donirane 3 kompletne bitnice Patriota zajedno s dodatna četiri lansera. Dvije bitnice i dva lansera donirala je Njemačka, a jednu bitnicu Sjedinjene Države uz dodatna 2 lansera donacija Nizozemske.
Sama Njemačka ima na raspolaganju 11 sustava s 88 lansera + 4 sustava s 32 lansera koji su naručeni
Sustave Patriot imaju još Grčka, Poljska, Rumunjska, Švedska i Španjolska

Dakle, ukupno oko 20 sustava posjeduju zemlje EU. Do sada ih je poslala samo Njemačka, 2 komada i Nizozemska, 4 lansera.
SAD neću niti računati, sramotno je i spominjati koliko su mogli a nisu htjeli……jer Patrioti su ipak prvenstveno obrambeni sustavi.
Koliko su Ukrajinskih života mogli do sada spasiti…..

Činjenice govore da zalihe NISU ISCRPLJENE i da se radi o kalkulacijama i muljanjima. Osim Njemačke, nitko iz EU nije isporučio Patriot a i sama Njemačka je mogla bez ikakve bojazni poslati još nekoliko komada jer ih ima više nego dovoljno.

Druge zemlje EU su mogle subvencionirati trošak Njemačke…..
Povijest neće pamtiti samo Johnsona, Trumpa i Republikance, pamtiti će i EU jazavce.

Domagoj Franić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas