Connect with us

Razno

EU projekt ‘Briga za branitelje’ – kroz dvije godine pružena pomoć u kući za 33 hrvatska branitelja

Objavljeno

-

U veljači 2019. godine Udruga veterana, vojnika i domoljuba počela je s provedbom EU projekta „Briga za branitelje“ čiji je cilj bio pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete življenja hrvatskih branitelja, kroz pružanje usluge pomoći u kući pri obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti i usluge povremenog prijevoza u svrhu odlaska liječniku i uključivanja u društvene aktivnosti.

Za potrebe pružanja usluga predviđenih projektom, zaposlene su 4 osobe koje su hrvatskim braniteljima pomagale u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, a nabavljeno je i vozilo potrebno za prijevoz sudionika projekta.

Nakon 24 mjeseci provedbe projekta, na završnoj konferenciji koja je održana 15. veljače 2021. godine, navedeni su rezultati predstavljeni široj javnosti, a osobno iskustvo sudjelovanja u projektu s nazočnima su podijelili jedan zaposlenik – gerontodomaćin i jedan korisnik usluge – hrvatski branitelj.

Obojica su istaknula kako su im životi obogaćeni ovim pozitivnim iskustvom te kako su kroz dvije godine zajedničkog suživota postali prijatelji, a to će ostati i nakon završetka projekta.

Projekt je prijavljen je u sklopu ESF poziva “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”, prvoga poziva iz Europskog socijalnog fonda usmjerenog specifično braniteljskim udrugama.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.233.812,00 kuna, od čega je iznos EU potpore 1.048,740,20 kuna.

Udruga veterana, vojnika i domoljuba kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete života hrvatskih branitelja kroz niz projekata i programa koje provodi, a ista će se praksa nastaviti i nakon završetka ovoga projekta.

Detalje o projektu, njegovim fazama i rezultatima ostvarenima u protekla 24 mjeseca, možete vidjeti na web stranici http://uvvid.hr/briga-za-branitelje.asp , a sve dodatne informacije možete zatražiti putem mail adrese: [email protected].

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.“
“Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge veterana, vojnika i domoljuba.“.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas