Connect with us

Politika

EU: U srijedu da ste potpisali ugovor s RH!

Objavljeno

-

Europska unija /EU/ očekuje da će u srijedu, 19. lipnja, u Bruxellesu biti potpisan ugovor između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima i sporazum dvije zemlje o pograničnom prometu, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

SARAJEVO – Europska unija /EU/ očekuje da će u srijedu, 19. lipnja, u Bruxellesu biti potpisan ugovor između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima i sporazum dvije zemlje o pograničnom prometu, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Europska komisija pozvala je sve nadležne institucije da hitno pronađu rješenje u interesu građana.

Predsjedništvo BiH danas nije prihvatilo prijedlog ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima i prijedlog sporazuma dvije zemlje o pograničnom prometu, koje je utvrdilo Vijeće ministara BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović glasao je protiv ovih dokumenta, dok su druga dva člana Predsjedništva BiH bila za njihovo usvajanje.

Radmanović je na konferenciji za novinare u Sarajevu pojasnio da je komisija koja je parafirala ove dokumente prošlog tjedna u Zagrebu bila nelegalna, jer u njoj nije bilo predstavnika Republike Srpske.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je, pak, Radmanovića nazvao politički senilnim objasniviši kako su članovi komisije moraju zadovoljavati konstituvnost, a ne entitetsku pripadnost.

Vijeće ministara BiH jednoglasno je 13. lipnja usvojio izvještaj o obavljenim pregovorima za zaključivanje ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima i utvrdilo prijedlog ovog ugovora, te izvještaj o obavljenim pregovorima za zaključivanje sporazuma između BiH i Hrvatske o pograničnom prometu i, s tim u vezi, utvrdilo prijedlog ovog sporazuma.

hercegbosna.org

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari