Pratite nas

EU za projekte u BiH izdvaja 50 milijuna eura

Objavljeno

na

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je da će za prioritetne projekte, koji će biti realizirani u ovoj godini, EU izdvojiti više od 50 milijuna eura. On je rekao da je zajednička radna grupa EU i BiH za provođenje projekata, koje Unija financira u BiH, danas u Sarajevu razgovarala o programima i prioritetima za 2014. koji su fokusirani na četiri oblasti.

“To su demokracija i javna uprava, konkurentnost, vladavina prava i zakona, te zajedno oblasti obrazovanja, zapošljavanja i socijalnih politika”, rekao je Nikšić novinarima nakon sastanka.

On kaže da je zaključeno da u roku od pet dana, svi sudionici sastanka dostave mišljenje u vezi sa ovim prioritetima koje su dobili od Europske komisije posredstvom Direkcije za europske integracije, nakon čega bi trebalo da se krene sa konkretizacijom projekata.

“Nadam se da tu neće biti problema, jer su na ovom planu identični interesi i vlada Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta”, naglasio je Nikšić.

On je rekao da je danas ukazao na potrebu korporativnog restrukturiranja više kompanija privatiziranih i onih koji to nisu, a koje se nalaze u teškoj situaciji.

Nikšić je dodao da je potrebno riješiti pitanja obespravljenih radnika i njihovog statusa, uvezivanje radnog staža, te formirati fondove za socijalno zbrinjavanje onih koji su u takvoj situaciji ostali bez radnog mjesta.

“Čini mi se da je to naišlo na razumijevanje”, rekao je Nikšić.

On je istakao da sve razine vlasti koji za to imaju ustavne nadležnosti treba da budu uključeni u mehanizam koordinacije.

“Tko želi sudjelovati u mehanizmu koordinacije dobrodošao je. Ni u jednom trenutku meni ne pada na pamet isključiti županije , pogotovo u onom dijelu što je njihova ustavna nadležnost, ali da bi dobili na lutriji trebate kupiti listić”, kaže Nikšić.
Sudionici sastanka zajedničke radne grupe EU i BiH za provođenje projekata koje Unija financira u BiH danas su u načelu podržali nacrt prioritetnih projekata, koji treba da budu realizirani u ovoj godini.

Sastankom zajedničke radne grupe EU i BiH za provođenje projekata koje financira EU u BiH, kojom je predsjedavao direktor za zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Europske komisije za proširenje Zan-Erik Pake, a prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, direktor Direkcije za europske integracije BiH Nevenka Savić, te gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić.

Iako je najavljeno da će kopredsjedavati sa Pakeom, sastanku nije prisustvovao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Srna

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Njemačka potonula u najtežu političku krizu zadnjih desetljeća

Objavljeno

na

Objavio

S obzirom na izborne rezultate od 24. rujna, nismo na raspolaganju za ulazak u veliku koaliciju, stoji u dokumentu SPD-a.

Njemački Socijalni demokrati još uvijek nisu na raspolaganju da se priključe Kršćanskim demokratima kancelarke Angele Merkel u stvaranju vlade “velike koalicije” nakon što su pregovori s drugim strankama propali, pokazao je stranački dokument u ponedjeljak.

“S obzirom na izborne rezultate od 24. rujna, nismo na raspolaganju za ulazak u veliku koaliciju”, stoji u dokumentu o kojemu će stranački čelnici raspravljati, a koji je na uvid dobio Reuters. “Ne bojimo se novih izbora.”

Ocjene su iznesene nakon što su napori Angele Merkel da sastavi vladu od koalicije triju stranaka propali. Njemačka je zbog toga potonula u najtežu političku krizu zadnjih desetljeća, zbog čega su povećani izgledi za nove izbore.

SPD je osvojio 20,5 posto glasova u rujanskim izborima, što je njihov najgori poratni rezultat nakon što je izgubio važnost zbog položaja ‘mlađeg’ partnera u često čudnoj koaliciji kojom je dominirala Merkel. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

Objavljeno

na

Objavio

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) optužio je Aleksandra Stankovića za ‘povredu novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu’.

Smatraju da se Stanković u emisiji ‘Nedjeljom u 2‘ ‘ogriješio i ponizio ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu  oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor’.

Također traže i da se Stankovića makne s mjesta voditelja Nedjeljom u 2 te da ga se suspendira.

Potaknuti emisijom „ Nedjeljom u dva“ emitiranoj u nedjelju  19.  studenog na HRT 1,  kao jednoj od krovnih braniteljskih udruga u RH , smatramo da je naša dužnost reagirati po tom pitanju.

Voditelj  Aleksandar Stanković ogriješio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu  oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor. Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa.

Srbin koji je branio Vukovar prisjetio se ratnih dana, komentirao aktualne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

Članak 2. Deklaracije o Domovinskom ratu posve je jasan.

“Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica”.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu  i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Također, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledateljstvo dovede u zabludu , zbog širenja  neistina o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj  javno naziva građanskim,  smatramo kako bi bilo primjereno smijeniti ga s mjesta TV voditelja emisije „Nedjeljom u 2“, te ga suspendirati s Nacionalne televiziji’, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić.

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Marko Ljubić: Zahtjevam stegovni postupak protiv Aleksandra Stankovića!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari