Connect with us

Politika

Europarlamentarci Kolakušić i Ilčić predali liste: Na EU izbore izlaze samostalno

Objavljeno

-

Foto: Hina

Europarlamentarci Mislav Kolakušić i Ladislav Ilčić predali su u utorak Državom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za EU izbore, pri čemu i jedan i drugi na izbore izlaze samostalno.

Zastupnik u Europskom parlamentu i predsjednik stranke Pravo i Pravda Mislav Kolakušić kazao je da na EU izbore izlaze samostalno jer “ne mogu ići s bilo kime tko podržava zločinačku organizaciju”. „Nama je HDZ zločinačka organizacija koja je opljačkala i raselila Hrvatsku, hrvatske granice ne postoje, prolazi tko hoće i kad hoće, naši ljudi otišli su raditi u Irsku, Njemačku i Austriju, a sada nam dovode Nepalce, plaće nikad lošije jer Nepalci snižavaju cijenu rada”, izjavio je Kolakušić nakon predaje liste.

Potvrdio je da je bilo u planu i na EU izbore ići s Domovinskim pokretom, ali da se od toga odustalo.

„Pričali su jedno prije izbora, a sada pričaju drugo, više se ničega ne sjećaju i govore da nisu tako mislili, to je nama neprihvatljivo”, rekao je o Domovinskom pokretu .

Ako uđe u Europski parlament, Kolakušić je kazao da će na njegovo mjesto u Hrvatski sabor glavni tajnik stranke Dražen Dizdar.

Odbacio je pritom da nije u Europskom parlamentu bio dostupan hrvatskim medijima i da nije bio aktivan. „Hrvatski mediji su me uvijek mogli dobiti uživo , kao i danas, ali nitko me nije htio prenositi uživo”.

Što se tiče aktivnosti istaknuo je da je imao više od 100 govora na sjednicama parlamenta koji su imali po nekoliko milijuna pregleda.

O tim govorima nije bilo ni crtice u hrvatskim medijima, već se prenose neki influenceri i političari koji ne mogu doći do 100 pregleda, rekao je Kolakušić i kao primjer naveo govor Željane Zovko.

Drugi na listi stranke Pravo i Pravda je Ivan Vilibor Sinčić, a treći Ivan Lovrinović.

Kolakušić smatra da će za ulazak u Europski parlament biti potrebno više od 100 tisuća glasova.

Ilčić: Očekujem puno jer je konzervativna ideja u EU u porastu

Aktualni europarlamentarac Ladislav Ilčić (ECR Group), nakon što je DIP-u predao svoju nezavisnu listu, kazao je da od europarlamentarnih izbora očekuje jako puno jer je „konzervativna ideja u EU u porastu, i to ne toliko možda zbog nas nego, koliko zbog loših rezultata lijevih politika”.

Naglasio je da traže povratak zdravom razumu i dobru Hrvatsku unutar zdrave Europe temeljene na tradicionalnim i kršćanskim vrijednostima što će, ističe, prema svim anketama, rasti u EU u narednom periodu.

Na pitanje zašto ide samostalno, s obzirom na to da je na prošlim izborima bio kandidat Hrvatskih suverenista, odgovorio je da tako njegovi birači žele, umjesto s nekom suverenističkom opcijom.

„Oni su dosta razočarani sa svim trenutnim političkim opcijama u Hrvatskoj, a mislim da su Suverenisti jednostavno toliko postali mali. Sada sam skupio više potpisa podrške nego su svi suverenistički kandidati dobili na prethodnim izborima i to samo govori o tome da je ideja koju zastupam i pristup politici puno jači od neke manje stranke”, poručio je Ilčić.

Kandidacijsku listu za EU izbore predala je i grupa birača Nine Skočak, hrvatske influencerice koja na društvenim mrežama promiče održivu modu, kao i stranka Odlučnost i pravednost na čelu s Karolinom Vidović Krišto.

Vidović  Krišto pozvala  je birače da slikaju svoje glasačke listiće i na taj način doskoče “megalomanskoj krađi na izborima”.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas