Pratite nas

Komentar

EUROPLJANI KAO – ‘KOLJAČI’!?

Objavljeno

na

Prvi puta pročitah da je cijeli jedan kontinent na kojem živim označen za zločinački. Ovo zvuči vrlo ružno i tužno i teško vjerojatno, ali treba pročitati vijest, objavljenu u jednom našem mainstream tiskanom mediju, a potpisan od strane naše informativne  agencije. Vijest glasi:

„Znanstvenici priopćili: ‘POVIJEST AUSTRALIJE PUNA POKOLJA ABORIDŽINA’

“Svako jutro jedna kajgana” – Komentar Antun Drndelić

SIDNEY Od europskog doseljavanja u Australiju, koje je počelo 1788. kada je podignuto prvo naselje Europljana, do polovine 20. stoljeća (to je otprilike 1950. godina, op. a.), u pokoljima diljem zemlje ubijene su na tisuće Aboriđina, rekli su znanstvenici“.

Iz pročitanog, znanstvenici ( u vijesti se ne govori koji, i u ime koje znanstvene institucije, op.a.) Europljanima i cijelom jednom kontinentu pripisuju koljaštvo, ali ne i zločin. Jer zločinom koljaštvo postaje kao ponašanje i djelovanje koje se može podvesti pod neku zakonsku normu, domaću ili međunarodnu. U agencijskoj vijesti se ne raščlanjuje o kojim se to Europljanima radi, pa se ni ne može pretpostaviti, radi li se o državama, nacionalnim pomorskim ili trgovačkim kompanijama ili drugim interesnim skupinama…

Ocjenjujemo da je pristup i forma pisanja spomenute informacije vezana uz političku korektnost. Ne govori se o kome se korektno radi, nego se pokolji trpaju u „europsku vreću“.

Spada li permanentno pisanje i „nabijanje na nos“ europskoj Hrvatskoj i njezinom suočavanju sa zločinima, u političku korektnost?   Spada li permanentnost ne pisanja o drugima koji imaju sličnu mogućnost, ali ne i potrebu za suočavanjem sa svojim prošlostima, izvan „europske vreće“,  također u političku korektnost. Ili su oni izvan kolektivne krivnje Europljana, usmjerene u ovom slučaju prema Australiji,  izvan navedene i navođene male vijesti u „sezoni kiselih krastavaca“.

Bilo bi zanimljivo saznati stav Organizacije Ujedinjenih Naroda o cijelom jednom kontinentu, kao koljačkom prema drugom kontinentu Australiji. I preispitivanje o tomu jesu li i ostali kontinenti, u većoj, manjoj mjeri, ili uopće ne,  koljački, a Europa jest, prema stručnjacima iz citirane vijesti. I EU, koje smo članovi.

Najlakše se, kako se ono uobičajeno kaže u narodu, „praviti englez“, dok struka objavljuje svoje nalaze. Koji nisu baš uobičajeni. Pogotovo za Europljane.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Predlažem da se u ‘državi’ BiH ukinu sve institucije

Objavljeno

na

Objavio

Nakon protuustavne odluke SIP-a o popunjavanju Doma naroda FBiH koja omogućuje preglasavanje Hrvata i koje se ne bi postidili ni nacisti, predlažem da se u “državi” BiH ukinu sve institucije, počevši od ministarstava, agencija, parlamenata, sveučilišta, sudova uključujući i onaj ustavni, ukinimo i škole i bolnice, zabranimo i džamije i crkve, zapalimo ustav i jednostavno odlučimo prepustiti sve SIP-u, odnosno Bakiru Izetbegoviću, njegovoj doživotnoj i ne baš atraktivnoj hostesi, visokom predstavniku Valentinu Inzku i njihovom potrčku koji je zabrijao da je predsjednik – Željku Komšiću.

Notorne su gluposti teze kako Hrvati ili Srbi uništavaju BiH. To radi spomenuti trio, koji će bez pola muke i puno brže od lakrdija države napraviti pepeo državu. Držimo im fige.

 

Slaven Raguž: Ova odluka SIP-a je u biti krčenje puta za kreiranje nove Platforme

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Komšić za zločinca Tita ima mjesto, a za zastavu Hrvata i Srba nema

Objavljeno

na

Objavio

Na razini cijele, kako je zovu, uljuđene Europe osuđeni su totalitarni sustavi: Fašizam, Nacizam, Komunizam. No, unatoč tomu i danas postoje zli duhovi koji promiču vođe totalitarnih i zločinačkih sustava.

Tako u uredu Željka Komšića, koji zbog zloporabe zakona obnaša dužnost člana Predsjedništva BiH, visi umjetnički portret Josipa Broza Tita. Po meni to je veće zlo nego to što je bez volje Hrvata biran u predsjedništvo.

Držati u uredu notornoga zločinca, kakav je bio Tito, znači obračunavati s demokracijom u koju se kune Komšić i po kojoj je izabran u predsjedništvo. Uz to, Komšić kaže da u predsjedništvu trebaju biti samo službena obilježja BiH koja su propisana uredbom.

Tako smatra da u zgradi Predsjedništva nema mjesta zastavama Hrvata i Srba. To bih čovjek u nekoj logici prihvatio da sam Komšić ne krši te odredbe jer nigdje ne piše da se zločinci, poput Tita, drže u službenim državnim prostorijama.

Tito, a to bi morao Komšić znati, premda on malo toga zna, je bio čovjek koji je, osim drugih naroda, zatvarao, protijerivao i ubijao muslimansku inteligenciju i političke vođe tadašnjih Muslimana, danas prozvanih Bošnjaka.

Ako bošnjački milje, koji je Komšića birao, smatra da je Alija Izetbegović najzaslužniji za očuvanje BiH, onda moraju znati da je upravo Tito na robiju slao tog istoga Aliju Izetbegovića i brojne druge koji su tražili veće prava za Bošnjake. Dakle, moraju se odlučiti za žrtvu Izetbegovića ili za zločinca Tita. Komšić je izabrao Tita.

Potpuno sam uvjeren, sa razboritošću i trezvenošću tvrdim, da su u današnjem vremenu, kad imamo mogućnost doći do podataka i istine, promicatelji Tita i komunizma opasniji od krvoločnih fašista i nacista koji su, mnogi od njih, zbog histerije, neznanja i ludila činili zločine koje osuđujem.

Danas je razvidno jasno da su komunizam i Tito bili totalitarni sustav koji je gušio slobodu, demokraciju, ljudska prava, vjersku praksu, drukčije mišljenje itd.

Stoga, svi koji misle da BiH s Titovim likom u BiH ima budućnost, srljaju u ideološku propast, nagoviješćuju zločin, promoviraju jednoumlje i niječu istinu.

Čudim se stranim izaslanicima, ako se uopće više tim tipovima i može čuditi, da pristaju održavati sastanke ispod Titove zločinačke slike?

 

Komšić je mahalaški titoistički prevarant koji uništava BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari