Connect with us

Iz Svijeta

Europski gradovi upozoreni na mogući napad

Objavljeno

-

Bečka policija priopćila je da je ‘prijateljska’ obavještajna služba upozorila brojne europske glavne gradove na mogućnost pucnjave ili bombaškog napada u Europi prije Nove godine potičući policiju diljem kontinenta da pojača sigurnosne mjere.

[ad id=”81815″]

Spomenuto je nekoliko mogućih imena potencijalnih napadača koja su provjerena i istraga temeljena na tim provjerama dosad nije dala konkretne rezultate, navela je bečka policija u izjavi, šest tjedana nakon napada islamističkih militanata u Parizu u kojemu je ubijeno 130 ljudi.

Upozorenje obavještajne službe, koju priopćenje nije imenovalo, upozorava na višu razinu prijetnje nego što je “opća neodređena” razina kako je navedeno ranije, rekla je bečka policija, zamolivši Austrijance za razumijevanje zbog pojačanih kontrola.

Dodatne sigurnosne mjere uključuju nadzor mjesta na kojima se okuplja mnogo ljudi “posebice na manifestacijama i prometnim centrima” kao i pojačane kontrole identiteta i pojačani oprez za stvari u kojima se može nositi eksploziv kao što su torbe ili “okviri bicikla”, kaže se u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari