Connect with us

Evanđelisti Jutarnjeg lista pronašli Isusu Kristu ženu

Objavljeno

on

Nekoliko dana prije, uz Božić najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, istraživački tim Jutarnjeg lista, predvođen doktorom ginekologom, Davorom Butkovićem i poznatim slavonskim teologom, Dragom Hedlom, došao je do epohalnog otkrića, radi se o jednom od najvećih znanstvenih pothvata 21. stoljeća, milenija koji je tek započeo.

Naime, evanđelisti Nine Pavića uspjeli su pronaći ženu Isusu Kristu, doduše riječ je o plagijatu za koji smo mislili da nije moguć u Jutarnjem listu budući da Butković, kao vođa arheoloških iskopina ispod Sanaderovog podruma, nije završio, pa čak ni počeo, fakultet. Dakle, Jutarnji list pozvao se na istraživanje drugih znanstvenika te donekle doradio njihovo istraživanje, što je posve razumljivo ako znamo sposobnosti Pavićevih ‘govana’, kako gazda tu i tamo naziva novinare. Pozivaju se u Jutarnjem listu na pismo koje datira, navodno, budući kako Vatikan tvrdi da je riječ o falsifikatu, iz četvrtog stoljeća, ukratko, radi se o ‘dokumentu’ koji je nastao ‘samo’ četiristo godina nakon Isusovog odlaska sa Zemlje, što ovaj ‘drevni papirus’ čini ‘dokumentom’ vjerodostojnim koliko je vjerodostojan intervju vođe istraživačkog tima sa Sveučilišta u Esplanadi, Davora Butkovića s prvim prorokom Jutarnjeg lista, Ivom Sanaderom, a koji se, kako znamo, pokazao lažnim.

Naime, tri tima znanstvenika, sa sveučilišta Harvard, Columbija te instituta za tehnologiju Massachusetts zaključili su da je drevni koptski papirus koji govori o Isusovoj ženi autentičan i da nije falsifikat, naravno, pogađate, njima je u interesu da dokument, koji ima vrijednost carinske deklaracije koje je dobio Nadan Vidošević kada je u Hrvatsku uvažao potamanjene mamute, slonove i ostale dinosauruse, bude autentičan, prema tome itekako je papirus autentičan.


No, pretpostavimo da se radi o autentičnom papirusu koji, dakle, datira iz vremena koje za Isusom kasni četiri stoljeća, što bi to značilo? Naime, papirus je pretenciozno nazvan Gospelom Isusove žene jer sadrži fraze Božjeg sina koji govori o svojoj ženi. Na papirusu, između ostalog, piše: – … Isus im je kazao: ‘Moja žena… bit će moja učenica…’ Znanstvenici i oni koji prezentiraju ‘podvig’ ovih znanstvenika, zaboravljaju da se u 1. stoljeću obraćanje muškarca kao ‘svojoj ženi’ ne znači da se ujedno radi o supruzi, prije će biti kako je riječ o učenici ili bliskoj prijateljici, što je Marija Magdalena, koji neki najviše spominju kao Isusovu životnu družicu, defacto bila. Isus, naime, nikada nije krio naklonost prema svojim učenicima, pa ni prema Mariji Magdaleni, otud i njegova poruka: ‘Idite i ljubite kao što sam ja vas ljubio’. ‘Ljubio’, naravno’, ne znači doslovno, ali znači volio.

Koliko je dosad bilo znanstvenika koji su tvrdili da su pronašli više autentičnih artefakata iz Isusovog razdoblja, a koje su odmah povezivali direktno s Isusom? Sjećate li se, nedavno je ‘pronađen Isusov grob’, zatim dio križa na kojem je bio raspet Spasitelj, čavli, Sveti gral… Nažalost, želja za slavom, a ponajprije za lovom, veća je kod nekih ljudi od zdravog razuma.
Međutim, čak i da je Isus imao ženu što bi to značilo? Ništa, naravno, naime, Isus je rođen kao običan čovjek da bi umro kao takav, što je i bio Božji plan, čisto vjerski gledano. Dakako, danas ozbiljna znanost ne dvoji u postojanje ‘povijesnog Isusa’, no, jednako tako ozbiljna znanost ne istražuje Isusa kao Boga budući da znanost ne može dokazati da Bog postoji, ali, srećom, ne može dokazati ni suprotno. U tome i jeste ‘tajna naše vjere’, da vjerujemo, kao što to vjeruju evanđelisti Jutarnjeg lista, ili pak ne.


Spomenimo da četiri najvažnija evanđelja ne spominju nigdje da je Isus bio oženjen, što svakako evanđelja, s obzirom da su ih pisali Isusovi učenici ili oni koji su bili u neposrednom kontaktu s njima, dakle, suvremenici ‘onog vremena’, ne bi ‘zaboravila’ budući da u 1. stoljeću nije sramota bilo biti oženjen, kao što je to, primjerice’, danas. Zanimljivo da evanđelisti Jutarnjeg lista mogu pronaći sve osim porezne uplatnice Nine Pavića i Davora Butkovića, očito kako su ti dokumenti stariji od Abrahama i Metuzalema zajedno.

Tinolovka.news

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari