Connect with us

Gluposti

Evo i Tomaševića: Poziva Most i DP da podrže SDP-ovu manjinsku vladu

Objavljeno

-

isječak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je u petak da su spremni ne biti u Vladi, te zatražio od Mosta i Domovinskog pokreta (DP) da učine isto te podrže manjinsku vladu SDP-a kako bi se stavio interes građana ispred fotelja.

Manjinska vlada mogla bi odmah smijeniti glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, predložiti da se stavi izvan snage ‘lex AP’, pokrenuti reforme u borbi protiv korupcije vezano za pravosuđe i druge institucije, rekao je Tomašević novinarima u Gradskoj upravi.

Dodao je da su oporbene stranke desnice i ljevice o tim pitanjima na isti način glasale u Saboru.

“Očito je da smo različiti u svjetonazorskim temama, ali u ovim temama smo bili na istim pozicijama i sad je prilika da se to pokaže i da se stavi interes građana ispred ministarskih fotelja”, poručio je Tomašević.

Smatraju da manjinsku vladu treba formirati SDP jer je od svih oporbenih stranaka osvojio daleko najveći broj mandata, te se svjetonazorski nalazi između Možemo! na ljevici i stranaka na desnici. “Znači SDP je prihvatljiviji i nama i njima”, kazao je Tomašević.

Prijedlog daju zbog međusobnog uvjetovanja oko ulaska u Vladu desnih i lijevih ministara.

“Sad je prilika za Most i Domovinski pokret koji su tvrdili da im je glavni cilj maknuti HDZ s vlasti da to i pokažu”, poručio je Tomašević te istaknuo da je im je interes njihovih birača i građana ispred ministarskih fotelja.

Tomašević je odgovorio da se koordinatorica Možemo! Sandra Benčić imala jučer s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom sastanak, tako da SDP na neki način radi na tom njihovom prijedlogu, i održavaju više bilateralne sastanke o tome kako da se formira većina.

Komentirajući izjavu Nikole Grmoje iz Mosta koji je pozvao na razgovore kako bi formirali anti HDZ vladu bez Možemo i SDSS-a, Tomašević je rekao da je to dinamika između Mosta i Domovinskog pokreta, a situacija je od strane Možemo! obostrana.

Smatra da je na SDP-u da definira tko će biti mandatar, a hoće li SDP s obzirom na razgovore o sastavljaju vlade prihvaćati neke druge uvjete od drugih stranaka to je na njima da odgovore, rekao je Tomašević.

DP odbio Grmoju: ‘Ismijali ste nas prije tri mjeseca, sada nema razgovora’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas