Connect with us

Vijesti

Evo još jednog iz EK koji nas želi uvući u deveti krug pakla: ‘Bilo bi dobro da uvedete euro’

Objavljeno

-

‘Hrvatskoj mora cilj biti što prije ispuniti ciljeve iz scehngenskog ugovora i po mojoj ocjeni bilo bi dobro da uvedete euro jer za države koje nisu veličine Francuske ili Njemačke financijska neovisnost je samo iluzija. Tako i tako je sve vezano uz euro i to donosi stabilnost gospodarstvenicima’, rekao je hrvatskim studentima potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič.

Na zagrebačkom VERN-u potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič održao je studentima i profesorima  predavanje o tome što čeka Hrvatsku nakon 1. srpnja, piše tjednik Lider.

– Vi ste u pregovorima morali ispuniti kriterije kakve još nitko nije imao do sada i to ste uspjeli položiti s odličnim ocjenama. Europska unija uči iz vlastitih grešaka prošlih proširenja i sada ste vi morali proći najstrože pregovore. Ali pokazali ste da se to može i vi ste primjer ostalim zemljama koje žele postati članicama da je to moguće – rekao je.

Ponovio je da sve članice Europske unije jedva čekaju da pozdrave novu članicu i istaknuo je da Hrvatska ulaskom neće izgubiti svoj indetitet. Osvrnuo se i na nove zadatke koje su pred Hrvatskom nakon ulaska u EU.

– Hrvatskoj mora cilj biti što prije ispuniti ciljeve iz scehngenskog ugovora i po mojoj ocjeni bilo bi dobro da uvedete euro jer za države koje nisu veličine Francuske ili Njemačke financijska neovisnost je samo iluzija. Tako i tako je sve vezano uz euro i to donosi stabilnost gospodarstvenicima – dodao je.

Osvrnuo se i na gorući problem EU – Nezaposlenost mladih – i istaknuo da se na tom području radi sve više jer EU najviše sama gubi što su milijuni mladih bez posla.

– Osnovani su akcijski timovi i na tome radimo. Moramo mijenjati obrazovni sustav i zakone o radu kako bi omogućili mladima da se zaposle – zaključio je.

dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas