Connect with us

Reagiranja

Evo kako je ‘gospođa tužiteljica’ doživjela Oluju!

Objavljeno

-

Kako se približava još jedna obljetnica Vojno-redarstvene operacije Oluja95. nikako ne smijemo zaboraviti osobu koju ju Hrvatska već odavna trebala proglasiti personom non grata – Carlu del Ponte.

Ako zbog ničega drugog, a onda zbog kleveta i laži koje je, kao tužiteljica Haaškog suda, iznijela u svojoj knjizi „Carla del Ponte- Gospođa tužiteljica“ (Profil, 2008.), a kojoj je predgovor napisao jedan od njezinih (naj)bližih suradnika u ocrnjivanju Hrvatske vojske i akcije – Ivan Zvonimir Čičak.

Kao prvo, u ovoj sramnoj knjizi, tužiteljica opisuje na koji je način prije svega sa Ivom Sanaderom i Stjepanom Mesićem proganjala generala Antu Gotovinu kad je bio u bijegu.

Čitavo vrijeme o Gotovini je baratala s krivim podacima, a poglavito da se sakriva u samostanima diljem Hrvatske.
Nadalje, u optužnici protiv Gotovine istaknula je da su hrvatske snage svladale srpski vojni otpor, koji je u Vojno-redarstvenoj akciji Oluja bio minimalan ili ga nije bilo, ali da su Hrvati poduzeli mjere kako bi se pobrinuli da premještanje Srba iz Krajine bude trajno!

Na taj način govorila je i Srbima u Beogradu, pa se mi onda i dalje čudimo tko je o Oluji iznosio klevete i laži – Carla del Ponte!

– „Hrvatske snage i civili pljačkali su srpske kuće i trgovine. Hrvatski vodovi za podmetanje požara ostavili su gradove i brojna sela u ruševinama. Na mjestima na kojima su srpske i hrvatske kuće stajale jedne do drugih hrvatske su pošteđene, a srpske zapaljene. Stoka je ubijana ili živa spaljivana u štagljevima i stajama. Bunari i vodovod namjerno su zagađivani lešinama. Do 15. studenoga 1995. kad su operacije čišćenja uglavnom završile, srpska zajednica u južnoj Krajini bila je praktički zatrta. Hrvatske trupe i civili useljavani su u veliki broj napuštenih srpskih kuća. Premda je srpskim izbjeglicama dano pravo na povratak i povrat imovine, uništenje njihove imovine te isprava o njihovu vlasništvu praktički su onemogućili takve zaštitne mjere . Sve je to – napisala je Carla del Ponte (str. 241.)- bilo učinjeno s namjerom!“

Evo, tako je Vojno-redarstvenu operaciju Oluja95. doživjela ova tužna i jadna tužiteljica i takvu je „istinu“ o Hrvatima „prodavala“ diljem svijeta, a da ju je malo tko demantirao.
Sramno da sramnije ne može biti!

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari