Connect with us

Politički rentgen

Evo kako se manipulira lažima i insinuacijama!?

Objavljeno

on

Hercegovina. Info donosi bombastičan naslov, a tekst prenosimo u cijelosti.
ZAŠTO MOJ ANDREJ? Predsjednik Vlade RH srdačno se pozdravio s Komšićem na Bledu!

„Dok predsjednik RH Zoran Milanović odbija susrete s drugim bošnjačkim članom Predsjedništva Željkom Komšićem, koji za vlastiti probitak gura građansku priču u nacionalno polariziranoj i Daytonom određenoj BiH, Andrej Plenković ga nije baš izbjegao na slovenačkom Bledu.

Tako su sarajevski portali objavili fotografiju gdje se Plenković i Komšić srdačno pozdravljaju. Predsjednici dva HDZ-a Andrej Plenković i Dragan Čović viđaju se gotovo na dnevnoj bazi, te se očekuje barem jedno pitanje “zašto moj Andrej nisi kao Zoran”.

Za podsjetiti je da u BiH HDZ-ova stranačka mašinerija organizirala i autobuse da se glasuje za Milanovićevu protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović. Danas ga pak na društvenim mrežama hvale više nego prvi mu članovi obitelji, i prvi su u redu za doček i selfiranje“.

Evo što kaže druga strana medalje!

Plenković: Izbor Željka Komšića je izigravanje Dejtonskog sporazuma
Plenković je kazao kako se već više puta javno osvrnuo na “izborni inženjering i njegove negativne posljedice na Hrvate u Bosni i Hercegovini, na funkcioniranje zemlje”
Stipe Majić |11.10.2018

„ZAGREB (AA) – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade osvrnuo se i na rezultate izbora u Bosni i Hercegovini te na izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, rekavši kako je taj čin “izigravanje Dejtonskog sporazuma”, javlja Anadolu Agency.
Plenković je kazao kako se već više puta javno osvrnuo na “izborni inženjering i njegove negativne posljedice na Hrvate u Bosni i Hercegovini, na funkcioniranje zemlje”.
“Smatramo da izigravanje ciljeva i duha Dejtonskog mirovnog sporazuma nije dobro, nije korisno i nadamo se da će se u vremenu koje je pred nama, a tome ćemo aktivno pridonijeti, pronaći zakonsko rješenje koje će osigurati legitimnu zastupljenost političkih predstavnika sva tri konstitutivna naroda u Predsjedništvu”, kazao je Plenković.
Izbor Želja Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH naišlo je u Hrvatskoj na negativne reakcije, kako hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića te političara iz redova HDZ-a i značajnog dijela oporbenih političara koji smatraju kako je trebalo promijeniti izborni zakon u BiH po jednoj od odluka Ustavnog suda te zemlje“.

Imamo još jedan komentar od mnogobrojnih u istom tonu:

„Plenković se oglasio o Komšiću: Ovo nije dobar scenarij za hrvatski narod, ali ni za BiH“!

“Mislim da to nije dobro i da je cilj svih u BiH da se sva tri konstitutivna naroda osjećaju dobro i da su privrženi svojoj domovini Bosni i Hercegovini”, dodao je Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je poručio kako je izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine scenarij koji nije dobar za hrvatski narod, ali ni općenito za tu državu.
“Ponovno smo se zahvaljujući pozitivnom pravnom okviru koji postoji u BiH doveli u situaciju da pripadnici jednog konstitutivnog naroda na teritoriju Federacije biraju predstavnika u Predsjedništvu drugom narodu”, ustvrdio je premijer.

“Mislim da to nije dobro i da je cilj svih u BiH da se sva tri konstitutivna naroda osjećaju dobro i da su privrženi svojoj domovini Bosni i Hercegovini”, dodao je Plenković.
Izrazio je žaljenje što na tu funkciju nije izabran predsjednik HDZ BiH Dragan Čović jer je on u mandatu od protekle četiri godine “napravio ključni iskorak, uz hrvatsku podršku, na putu BiH prema Europskoj uniji”, naglasivši kako je “ta činjenica mogla i trebala biti honorirana”.
“U svakom slučaju nije dobro da se takav scenarij ponavlja”, zaključio je premijer.

Treba li ovoj internetskoj memoriji bilo kakav komentar, ili su ovi citati sasvim dovoljan odgovor svima koji bi željeli da Andrej Plenković preko noći postane Zoran Milanović? Jadna smo mi država kada bi se to doista dogodilo! Na moj upit, je li Andrej Plenković imao dogovoren bilateralni susret na Bledu s Željkom Komšićem, visoki izvor iz vlade Republike Hrvatske odgovorio mi je negativno. „Sve planirane bilateralne susrete Plenkovića, Vlada RH je najavila i to se može naći na internetskim stranicama“. To što je Željko Komšić, vjerojatno smišljeno, planski uletio u prvi kadar i rukovao se s Plenkovićem, neodoljivo me podsjeća na „srdačan“ susret Ivice Dačića s Kolindom Grabar Kitarović u UN-u, zbog čega su je slični lijevi i desni trolovi razapinjali do besvjesti. Pristojno diplomatsko rukovanje, koje se često puta ne može izbjeći, za svakog imalo razumnog čovjeka nikada ne znači promjenu političkih stajališta niti javno glađenje mogućih animoziteta koji su stvoreni na suprotnim političkim polazištima. U rukovanju Plenkovića s Komšićem, srdačnost vide samo teoretičari urota i zlonamjernici koji idu kao voda na mlin Zorana Milanovića, koji preko noći postade najveća Hrvatina na kugli zemaljskoj.

Kada Davoru Filipoviću u kampanji za gradonačelnika Zagreba nisu mogli pronaći trun u oku optužili su ga da ne zna ćirilicu, snebivajući se što ne sluša Balaševića. Onako usput, slagali su da je Davor Filipović Srbin ili da je srpskog podrijetla.

Kada Tomislava Karamarka i domoljubnu koaliciju nisu mogli zaustaviti izmislili su aferu „Konzultantica“ i proglasili ga udbašem i udbaškim doušnikom. Sve je to isti modus operandi iz istih centara moći, koji su u pravilu potpomognuti etički sumnjivim desničarima!

Kada zlonamjernici jedno pristojno rukovanje žele prikazati kao slabost Andreja Plenkovića i popuštanje pred Komšićevim konceptom građanske BiH bez prava na konstitutivnost tri naroda, s druge strane ja na toj slici vidim popuštanje Komšića pred Plenkovićevim konceptom ravnopravnosti i konstitutivnosti tri naroda u BiH uz obvezatnu promjenu izbornog zakona koji je štetan za Hrvate u BiH, što je Plenković bezbroj puta komunicirao. A zapravo je svakom normalnom promatraču jasno da ne popuštaju ni jedan ni drugi, dok je rukovanje samo diplomatski folklor! Plenković je zapravo demonstrirao Tuđmanov pragmatičan diplomatski model, koji se rukovao i „razgovarao i s crnim vragom“, ako je to bilo korisno za Hrvatsku i Hrvatski narod. Konačno, gordijski čvor u BiH neće se moći presjeći bez snažnog utjecaja EU, SAD-a i međunarodne zajednice i u toj igri Andrej Plenković i hrvatska diplomacija u ogromnoj su prednosti pred Željkom Komšićem i njemu sličnima. Zoran Milanović samo se populistički ukrcao u posljednji vagon tih procesa za rješavanje ovog problema i zapravo svojim nediplomatskim načinom ophođenja silno šteti približavanju optimalnim rješenjima. Milanović se ponaša kao zapaljeni fitilj u bosansko- hercegovačkom buretu baruta, pa oni koji ga hvale, umjesto mira žele eksploziju! Slon u staklani nije nikada dobrodošao!

 

 

 

No međutim, medijski plačenici i trolovi više su od banalnih teoretičara urote i najmanje ih zanima što Andrej Plenković misli o Željku Komšiću. Milanovićevi plačenici su na zadatku slabljenja i rušenja HDZ-a i Andreja Plenkovića, a mjesto u Banskim dvorima već je rezervirano za koaliciju Možemo-SDP-MOST-Manjinci i sve one zeleno-lijeve liberalne aktere koji prođu izborni prag na slijedećim parlamentarnim izborima. Preuzimanje Zagreba samo je pilot projekt u odnosu na ono što se vrlo ozbiljno planira na planu preuzimanja države . A planira se svjetonazorski promijeniti Hrvatsku na vanjskopolitičkom i unutarnjem planu iz temelja, što su vrlo jasno naznačili Tomislav Tomašević i njegova megafonistica Sandra Benčić. Njihov plan je nacionalnu državu Hrvatsku pretvoriti u građansku, koja je „slučajno“ nastala nakon građanskog rata, a ako je država nastala „slučajno“ onda je i hrvatski narod „slučajan“!? Malo tko u ovome ne prepoznaje rukopis Zorana Milanovića koji je preko noći postao najveći hrvatski suverenista. Svi ovi procesi događaju se pod budnim okom onih koji su Milanovića instalirali na Pantovčak u urotničkom rušenju Kolinde Grabar Kitarović. Potpuno je legitimno da udružena lijeva i desna oporba ruši vladajuću nomenklaturu i to im i je jedina zadaća. Metode kojima se služe još više će se radikalizirati, a HDZ će imati tešku zadaću amortizirati ovakve i slične manipulacije lažima i insinuacijama!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR