Pratite nas

Komentar

Evo što Plenković kaže o protivljenju Predsjednice RH marakeškom sporazumu

Objavljeno

na

Premijer Andrej Plenković u Kini je komentirao prijepore oko Marakeškog sporazuma, javlja reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Marakeški sporazum podigao je veliku buru. Je li to nova Istanbulska konvencija, pitali smo premijera.

“Ne, nema nikakvog govora o tome. Prije dvije godine moja je Vlada dobila povjerenje na Općoj skupštini UN-a, donesena je Njujorška deklaracija. Proces koji je trajao bio je vrlo detaljan, Hrvatska je artikulirala svoje stavove u suradnji s MVP-om i MUP-om. Ovdje je važno da se radi o regularnim migracijama”, kazao je premijer, a potom se osvrnuo na informaciju kako predsjednica ne ide u Marakeš.

“Predsjednica je imala namjeru prisustvovati na sastanku u Marakešu, to je informacija koju sam dobio prije mjesec ili dva jer je poziv za taj sastanak došao od Glavnog tajnika upravo njoj”, poručio je Plenković.

Čudi li vas onda što je Bujancu odgovorila da shvaća njegovu zabrinutost?

“Nisam obraćao neku posebnu pozornost na to, važno je da Hrvatska vodi odgovornu politiku spriječavanja nezakonitih migracija, a o tome što tko na unutarnjoj političkoj sceni, bilo od aktera, bilo od stranaka misli o tom sporazumu, to je manje važno, važno je ono što je njegov sadržaj, kakav je njegov karakter. Na koji se način on uklapa u našu širu sliku sprečavanja nezakonitih migracija, ali i kako uopće gleda na fenomen migracije koji će biti s nama veliki broj godina, to je globalni odgovor svjetske organizacije na temu od koje nitko baš neće uspjeti pobjeći.”

O zadršci Austrije i Mađarske, premijer kaže.

“Što se tiče Mađarske, oni su od samog početka imali zadrške, a Austrija je očito u posljednji čas, prema mojim informacijama samo je Mađarska protiv od starta”, kazao je Andrej Plenković u Kini, javlja reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Marija Pejčinović Burić: Iznenađeni smo što predsjednica neće ići u Marakeš

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Misa za partizane bila bi zapravo svetogrđe…

Objavljeno

na

Objavio

U povodu spora o misi u Bleiburgu, bivši predsjednik države Ivo Josipović, koji ne vjeruje u Boga, kaže: “Porazno je da imamo mise za ustaške zločince. Nisam čuo da je ikada održana misa za neke od poginulih partizana, čak ni za svećenike koji su sudjelovali u NOB-u.”

Kao bezbožac, on ne razumije da su upravo po njegovim optužbama ustaša mise za “zločince” i te kako potrebne i poželjne, jer je, ako su bili zli, riječ o vrlo grešnim ljudima, za iskupljenje njihove duše i te kako se treba moliti. A mise za partizane? Koliko znam, bilo ih je, sjećam se svećenika koji su se molili “za sve žrtve rata”.

Ali što će partizanima mise kad su oni bili bezgrešni, anđeoski nedužni borci protiv fašizma kojima je dosuđen raj. I sami su se odrekli i Boga i misa u komunizmu, pa treba poštovati njihove želje i svjetonazor.

U mnogim hrvatskim selima običaj je za Božić okititi kuću grančicama bršljana koje su se zaticale u šupljine na kamenoj fasadi, na prozore i vrata, a kad bi na kući nekog komunista bio bršljan, bio je kažnjen pa i izbačen iz Partije. Stoga bi zapravo sa stajališta komunista, a Josipović je njihov baštinik, misa za partizane bila svetogrđe.

Milan Ivkošić / VL

 

Ivo J.: ‘Porazno je da imamo mise za ustaške zločince’, a za partizane nikad nisu služene

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Kako je moguće da je jedna, nekad državotvorna stranka kao HSS, pala na tako niske grane?

Objavljeno

na

Objavio

Priopćenje za javnost povodom prosvjeda u Samoboru, 23.03.2019.

Pozdravljam sve časne ljude koji su se odazvali na ovaj skup protiv obmane i civilizacijske sramote.

 

Kako je moguće da je jedna, nekad državotvorna stranka kao HSS, pala na tako niske grane?

HSS je danas u istom ideološkom taboru sa strankama koje vuku korijene iz crvenog fašizma i militantnog ateizma Komunističke partije. Ta partija uništila je selo i poubijala tisuće seljaka, članova i prvaka HSS-a.

Jedina seoska buna u hladnoratovskoj Europi dogodila se u Cazinskoj krajini 1950. godine, kad su seljaci digli ustanak protiv prisilne nacionalizacije i konfiskacije zemljišta.

Ustav SFRJ iz 1945. bio je utemeljen na Staljinovom Ustavu iz 1936. godine. Do te godine, više od sedam milijuna stanovnika Sovjetskog Saveza, uglavnom Ukrajinaca, umoreno je glađu. Taj genocid poznat pod nazivom Holodomor ili Gladomor, počinila je komunistička tajna policija Sovjetskog Saveza.

A današnje vodstvo HSS-a brani tu ubojitu ostavštinu?
Zbog ovih činjenica nameće se logično pitanje: Kakvi ljudi mogu podržavati takvo stranačko vodstvo?

Odgovor možda leži u ovoj izreci: „Lakše je prevariti ljude nego ih uvjeriti da su prevareni.“

Zapamtimo, bez istine i pravde pomirenje je čista iluzija. A za to je potrebna žrtva i ustrajnost.
Neka nam svima u tome pomogne dragi Bog.

S poštovanjem,
Željko Glasnović

 

Svađa Beljaka i Glasnovića: Ti si jedan lopov, baš si frajer. Aute je obijao…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentari

Kliknite Facebook sviđalicu