Connect with us

Politika

“Postoji većina koja je spremna podržati Marićevu Vladu”

Objavljeno

on

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević i izgledni mandatar Zdravko Marić obratili su se novinarima nakon Predsjedništva HDZ-a.

[ad id=”93788″]

“Naši zaključci redovito se donose jednoglasno. Utvrdili smo Marića kao kandidata za mandatara, u četvrtak se glasuje o nepovjerenju gospodinu Oreškoviću. Smatramo da bi bilo prirodno da sam da ostavku. Ova dosadašnja Vlada je došla do kraja slijepe ulice, a znamo što se u tom slučaju napravi, okrenete se i vratite do prvog križanja. Sve je to jednoglasno”, rekao je Milošević

Kako se osjećate kao čovjek koji nije izašao na izbore, a koji bi dobio takvo povjerenje?

“Počašćen sam, shvaćam to kao veliku obvezu i odgovornost. Kao aktualni ministar – vrlo sam svjestan situacije u kojoj se nalazimo i potrebna nam je politička stabilnost. Svima je u interesu da se stvari što prije stave u red”, kazao je Marić.

“Gledam ono što je u ovom trenutku i iduće korake. Dobio sam povjerenje HDZ-a kao mogući kandidat, ali do tad su potrebni određeni koraci”, rekao je Marić.

Ne bojite li se Oreškovićeve sudbine?

“Pitanje strahova, sudbina i drugih elemenata – ne bih o tome spekulirao. Duboko sam svjestan situacije. Moji kontakti u financijskim krugovima pokazuju da je potrebna ta politička stabilnost. Spreman sam na sve izazove”, odgovorio je.

Zatim se opet obratio glavni tajnik HDZ-a.

“Postoji bitna razlika između Marića i Oreškovića. Marić razumije politički kontekst, poznaje političke igrače, uz aspekt financija i iskustvo javnog i privatnog sektora. Ljudi koji to znaju i mogu provesti postoje”, kazao je Milošević.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari