Connect with us

Vijesti

Evo tko je izgledni novi predsjednik Domovinskog pokreta

Objavljeno

on

Ostali su bez predsjednika, ali i bez – web stranice. Dok Domovinski pokret traži novog šefa, nestali su svi podaci sa službene stranačke stranice, pa ni programa – više nema. A kada će se održati stranački izbori, vršitelj dužnosti predsjednika Mario Radić – ne zna.

“Čelni čovjek stranke se mora izabrati, ja sam privremeni v.d. i ne želim se kandidirati tako da morat ćemo izabrati čelnog”, kazao je Radić te dodao da se nada da će čelnu osobu izabrati u vrlo brzom roku.

“To znači čim budemo imali dan kada sazivamo opći sabor nakon toga.. 30 dana ne može, može biti od 45 do 50, ne znam što bi rekao drugo”, kazao je.

Da umjesto Miroslav Škore Domovinski pokret preuzme Ivan Penava, sve je izglednija opcija, piše RTL.

“Sigurno ću zajedno sa ljudima s kojima surađujem ovdje u Vukovaru koji su mi davali povjerenje i pratili moj politički put donijeti odluku za korist naravno da ću gledati i Domovinskog pokreta i grada Vukovara i Hrvatske općenito pa tako i hrvatske desnice!”, kazao je Penava.

Bivša članica Predsjedništva i aktualna saborska zastupnica Vesna Vučemilović uvjerava da će izbor ovisiti samo o jednoj osobi.

“Delegati će se birati po nekom principu koji će odgovarati gospodinu Radiću tako da tko će biti novi predsjednik treba pitati njega, on to već sad zasigurno zna”, kazala je.

“Penava je nama drag čovjek, blizak, u našem je Klubu, mislimo sve najbolje o njemu”, kazao je Radić.

Taj isti saborski Klub nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora imao je 16-ero zastupnika, a sada ih je, bez Škore i Vučemilović, upola manje.

“Trenutno ako ćemo gledati formalno pravno je deset i dalje”, kazao je Radić.

“Može on brojati kako hoće ali činjenica je da je to stvar samo formalnosti, naravno da neću ostati u Klubu Domovinskog pokreta”, kazala je Vučemilović.

Radić je kazao da je jedan dio članova otišao s Miroslavom Škorom ali da to nije neka brojka.

“Mislim da je 200 članova u cijeloj Hrvatskoj što nije ni 2 posto”, kazao je Radić.

“Koliko je meni poznato daleko više članova je napustilo stranku”, tvrdi Vučemilović.

Vučemilović Radića poziva da aktivira saborski mandat jer tada mora objaviti imovinsku karticu što je, dodaje, trebao čim je preuzeo stranku.

“Čelna sam osoba parlamentarne stranke i zakon kaže da ne moram po tom objavljivati, a pošto me gospođa Vesna Vučemilović to traži baš zato neću objaviti, objavit ću kad budem ja odlučio da ću objavit”, kazao je Radić.

“O bivšima sve najbolje” u politici – ne vrijedi, a na krilima rijetko viđene političke sapunice, više prostora na desnici imaju MOST, Suverenisti pa i HDZ, ali i potencijalne nove desne opcije. Jednu takvu najavljuje još jedna bivša članica Kluba Domovinskog pokreta – Karolina Vidović Krišto, prenosi RTL.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR