Connect with us

Reagiranja

Evo tko su sve počasni građani hrvatske metropole

Objavljeno

on

Kod nas se, svako malo, otkriva „topla voda“! Naime, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), na čijem se čelu nalazi moja malenkost, još je prije tri-četiri godine javno (!) skrenula pozornost na činjenicu da se ime komunističkog diktatora i zločinca Josipa Broza Tita nalazi na popisu „počasnih članova“ Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), ali nitko nas tada nije podržao, čak ni članovi HAZU, kojima smo također uputili dopis (predsjedniku Zvonku Kusiću) da se „riješe“ imena ovog čovjeka.

[ad id=”93788″]

Sada, među ostalim, čitamo u medijima da se u „javnosti o tome dosad nije polemiziralo, kao o nekom problemu“ te da (čujte sad ovo) „nitko nije pokrenuo inicijativu uklanjanja Titovog imena s liste počasnih članova!“.

To jednostavno nije istina!

Međutim, mi smo također još prije nekoliko godina skrenuli pozornost javnosti i na činjenicu da nije samo „kumrovečki bravar“ počasni član HAZU, već da je i dalje – počasni građanin Grada Zagreba! I na njihovu popisu (službene stranice Grada Zagreba) možete pročitati da su počasni građani hrvatskog glavnog grada od 1945.-1990. i ovi zaslužni junaci: Josip Broz Tito, predsjednik SFRJ, (?), Vladimir Bakarić, političar, Miroslav Krleža, književnik, Anka Berus, političarka i revolucionarka, dr. Pavle Gregurić, političar, Ivan Krajačić, političar i revolucionar, Karlo Mrazović, političar i revolucionar, Mika Špiljak, političar, Linden Forbes Sampson Burnham, predsjednik Republike Gvajane (Južna Amerika) i Perez de Cullar, nekadašnji glavni tajnik UN-a, inače političar iz Perua!

Pored ovih imena, zaslužni građanin Grada Zagreba još je ranije postao (i ostao!) nitko drugi nego Vuk Stefanović Karadžić, za kojeg piše da je „jezikoslovac“, umjesto – velikosrpski ideolog, čiji je slogan „Srbi svi i svuda!“.

Dakle, nije istina da baš nitko nije upozoravao, već je istina da se neki hrvatski akademici, političari i intelektualci prave „gluhi i slijepi“, a onda kad im odgovara ovaj ili onaj trenutak izmišljaju – „toplu vodu“!

Mladen Pavković/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari