Connect with us

Reagiranja

Evo tko su sve počasni građani hrvatske metropole

Objavljeno

-

Kod nas se, svako malo, otkriva „topla voda“! Naime, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), na čijem se čelu nalazi moja malenkost, još je prije tri-četiri godine javno (!) skrenula pozornost na činjenicu da se ime komunističkog diktatora i zločinca Josipa Broza Tita nalazi na popisu „počasnih članova“ Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), ali nitko nas tada nije podržao, čak ni članovi HAZU, kojima smo također uputili dopis (predsjedniku Zvonku Kusiću) da se „riješe“ imena ovog čovjeka.

[ad id=”93788″]

Sada, među ostalim, čitamo u medijima da se u „javnosti o tome dosad nije polemiziralo, kao o nekom problemu“ te da (čujte sad ovo) „nitko nije pokrenuo inicijativu uklanjanja Titovog imena s liste počasnih članova!“.

To jednostavno nije istina!

Međutim, mi smo također još prije nekoliko godina skrenuli pozornost javnosti i na činjenicu da nije samo „kumrovečki bravar“ počasni član HAZU, već da je i dalje – počasni građanin Grada Zagreba! I na njihovu popisu (službene stranice Grada Zagreba) možete pročitati da su počasni građani hrvatskog glavnog grada od 1945.-1990. i ovi zaslužni junaci: Josip Broz Tito, predsjednik SFRJ, (?), Vladimir Bakarić, političar, Miroslav Krleža, književnik, Anka Berus, političarka i revolucionarka, dr. Pavle Gregurić, političar, Ivan Krajačić, političar i revolucionar, Karlo Mrazović, političar i revolucionar, Mika Špiljak, političar, Linden Forbes Sampson Burnham, predsjednik Republike Gvajane (Južna Amerika) i Perez de Cullar, nekadašnji glavni tajnik UN-a, inače političar iz Perua!

Pored ovih imena, zaslužni građanin Grada Zagreba još je ranije postao (i ostao!) nitko drugi nego Vuk Stefanović Karadžić, za kojeg piše da je „jezikoslovac“, umjesto – velikosrpski ideolog, čiji je slogan „Srbi svi i svuda!“.

Dakle, nije istina da baš nitko nije upozoravao, već je istina da se neki hrvatski akademici, političari i intelektualci prave „gluhi i slijepi“, a onda kad im odgovara ovaj ili onaj trenutak izmišljaju – „toplu vodu“!

Mladen Pavković/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari