Connect with us

Politički rentgen

Evo zašto je Milanovićeva oporba zahvaćena sindromom bjesnila?

Objavljeno

-

Konačno, cijela vlada Zorana Milanovića pala je na parlamentarnim izborima 2015. kada je pobijeđena od Domoljubne koalicije Tomislava Karamarka. Vlada Zorana Milanovića proglašena je najgorom vladom u povijesti Republike Hrvatske, a s njim u paketu pobijeđen je i Ivo Josipović od HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Vlada Zorana Milanovića pala je zbog korupcije, nepotizma, katastrofalnog povlačenja sredstava iz fondova EU, sporog oporavka BDP-a poslije krize 2008/2009, a nadasve zbog pokušaja spašavanja udbaških ubojica donošenjem zakona „Lex Perković“! Nemoguće je zbrojiti milijarde štete koje je Republici Hrvatskoj prouzročila „kukuriku vlada“ Zorana Milanovića donošenjem zakona „Lex Perković“, no činjenica je da je Milanović zbog toga neformalno proglašen personom non grata u EU. 

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Hrvatska je iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) do 19. siječnja ove godine povukla 8,97 milijardi eura, što je 79,2 posto dodijeljenih sredstava iz EU fondova, a državni proračun u plusu je za 10,5 milijardi eura, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić predstavio je nedavno na sjednici Vlade Republike Hrvatske izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj, nakon čega je izvješće usvojeno.

U razdoblju od 2013. godine do 19. siječnja 2023. Hrvatska je uplatila u proračun EU 4,71 milijardi eura, dok je iz proračuna EU u proračun Hrvatske uplaćeno 15,17 milijardi eura s NPOO-om, zaključuje se u priopćenju. Značajan porast povlačenja sredstava iz fondova EU dogodio se dolaskom na vlast Andreja Plenkovića i to je notorna činjenica! Ova afirmativna vijest znakovito je skrivena od očiju hrvatske javnosti!

Vlada Zorana Milanovića

Čak devet ministara, imenovanih u „kukuriku vladu“ Zorana Milanovića, nije dočekalo kraj mandata. Zanimljivo je da jedino Neven Mimica, Milanovićev potpredsjednik Vlade, nije napustio kabinet zbog nekog sukoba ili neslaganja s premijerom. Neven Mimica je odlaskom u Europsku komisiju, gdje je postao povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj, zapravo nagrađen.

Slavko Linić financije 23.12. 2011. – 14. 5. 2014. ,smijenjen iz Vlade nakon što se otkrilo da je država u predstečajnoj nagodbi za Spačvu oštećena za 27 milijuna kuna. Nitko do sada nije zbrojio milijarde štete koje su nastale u Milanovićevim predstečajnim nagodbama.

Željko Jovanović znanost i obrazovanje 23.12. 2011. – 18. 6.2014. smijenjen iz Vlade zbog procjene da je korisniju u Saboru, ali je direktan povod bio sukob s HNS-om oko korupcije u nogometu. Sjetimo se „svastike“ na Poljudu i uništavanje Dinama, Zdravka Mamića i  nogometne reprezentacije Hrvatske, kao najvećeg međunarodnog sportskog brenda.

Radimir Čačić prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva 23. prosinca 2011. – 14. studenoga 2012. U bahatoj vožnji po magli u Mađarskoj usmrtio je dvoje mađarskih državljana i dobio duplo manju kaznu od Tome Horvatinčića za gotovo isto djelo.

Mirela Holy, zaštita okoliša,23. 12. 2011. – 13. 6. 2012. Izbačena iz Vlade nakon slanja mailova da se ne šikanira supruga kolege iz SDP-a. Kome je još pogodovala nije poznato?

Rajko Ostojić, zdravstvo, 23. 12. 2011. – 18. 6. 2014. Smijenjen jer je došlo do političkog razlaza sa šefom stranke Zoranom Milanovićem.

Siniša Varga, ministar zdravlja! USKOK tereti Vargu da je, prije nego će postati ministar, 2012. i 2014., HZZO kojemu je bio ravnatelj, zloporabama oštetio za 257.000 kuna te da je prijatelju namjestio poslove vrijedne 1,3 milijuna kuna.

Neven Mimica, potpredsjednik Vlade, 23. 12. 2011. – 1. 7. 2013. Otišao je za člana Europske komisije, razlozi nepoznati.

Zlatko Komadina, promet, 23. 12. 2011. – 18. 4. 2012. Vrlo brzo je tražio da ga se razriješi iz Vlade, navodno  zbog zdravstvenih razloga.

Andrea Zlatar Violić, kultura, 23. 12. 2011. – 25. 3. 2015. Smijenjena zbog afere s putnim troškovima, zbog alkoholizma i peglanja službene kartice.

Veljko Ostojić, turizam, 23. 12. 2011. – 19. 3. 2013. Dao ostavku zbog afere sa zemljištem u Balama i drugih neotkrivenih afera.

Ministar obrane Ante Kotromanović spašen, bez obzira na aferu s remontom migova, bez obzira na pogodovanje ruskim oligarsima i bez obzira na pljačku u Vojno obavještajnoj službi.

Ministar branitelja Predrag Matić spašen, bez obzira na prosvjede branitelja 100%-tnih invalida Domovinskog rata. Danas je zastupnik u Europskom parlamentu gdje je zaposlio sina Zorana Milanovića. O tome nema SMS poruka!

Ministar Ranko Ostojić spašen je i nakon brutalnih nasrtaja na branitelje tijekom mirnog prosvjeda na Trgu Svetog Marka. Njegovi pendrekaši su provalili u samu crkvu Svetog Marka i time povrijedili Vatikanske ugovore i nedodirljivost crkvenog prostora.

Predstojnik ureda Zorana Milanovića i njegov intimni prijatelj Tomislav Saucha završio je na optuženičkoj klupi zbog krađe oko 500 tisuća kuna iz vladine blagajne.

Marini Lovrić Merzel, bliskoj Zoranu Milanoviću, Ivi Josipoviću i Stjepanu Mesiću dokazane su brojne koruptivne radnje.

Konačno, cijela vlada Zorana Milanovića pala je na parlamentarnim izborima 2015. kada je pobijeđena od Domoljubne koalicije Tomislava Karamarka. Vlada Zorana Milanovića proglašena je najgorom vladom u povijesti Republike Hrvatske, a s njim u paketu pobijeđen je i Ivo Josipović od HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Vlada Zorana Milanovića pala je zbog korupcije, nepotizma, katastrofalnog povlačenja sredstava iz fondova EU, sporog oporavka BDP-a poslije krize 2008/2009, a nadasve zbog pokušaja spašavanja udbaških ubojica donošenjem zakona „Lex Perković“! Nemoguće je zbrojiti milijarde štete koje je Republici Hrvatskoj prouzročila „kukuriku vlada“ Zorana Milanovića donošenjem zakona „Lex Perković“, no činjenica je da je Milanović zbog toga neformalno proglašen personom non grata u EU.  Nakon pada Tomislava Karamarka u dokazanoj uroti uz pomoć Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa i  Dalije Orešković, Zorana Milanovića još je jednom pobijedio Andrej Plenković na čelu HDZ-a i time je dan pečat njegovoj najgoroj vladi u povijesti Republike Hrvatske.

Predsjednik Milanović i prebrojavanje krvnih zrnaca

Urotničkim rušenjem predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, gore opisani Milanović je uz pomoć desnice u Hrvatskoj postao predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske. Bez pomoći desnice na „ruski pogon“, Milanović ne bi nikada osvojio predsjedničke izbore, a danas i desnici i Rusima, Milanović javno vraća tu uslugu, te je postao medijska zvijezda na naslovnicama ruskog i srpskog tiska. Danas desnica u Hrvatskoj optužuje Andreja Plenkovića za veleizdaju zbog srpsko-hrvatske koalicije priklanjajući se Milanoviću u čijoj je vladi i vladinim službama sjedilo više od 50% Srba. Nije mi namjera mjeriti ničija krvna zrnca niti bilo kome sugerirati mjerenje krvnih zrnaca, jer desnici u Hrvatskoj je ionako to glavni argument i modus operandi u pokušaju rušenja ove vlade, no činjenica je da su desničarima Srbi u Milanovićevoj vladi super, a ovi u Plenkovićevoj smrtni neprijatelji Hrvatske. Dakle, nisu bitna krvna zrnca, bitno je što je za Hrvatsku učinila Milanovićeva Vlada, a što Plenkovićeva, jer „po djelima će te ih prepoznati“!

Čime je Plenkovićeva srpsko-hrvatska koalicija naštetila Republici Hrvatskoj da bi se Plenkovića nazivalo nacionalnim veleizdajnikom, kojega, ako se ne može legitimno srušiti, treba fizički likvidirati terorističkim činom s mirisom desnice? Je li ta koalicija uništila ili spasila Agrokor? Je su li Srbi u Hrvatskoj zaustavili izgradnju Pelješkog mosta? Je li ova vladajuća koalicija pobijedili dva snažna vala pandemije i sačuvala gospodarstvo i socijalu Hrvatske? Jesu li povukli ogromna bespovratna sredstva solidarnosti iz fondova EU tijekom globalne krize koja je pogodila i Hrvatsku? Jesu li Srbi u Plenkovićevoj koaliciji zaustavili ulazak Hrvatske u Schengen i eurozonu što nakon priznanja spada u najveća povijesna postignuća Hrvatske ? Je li srpsko-hrvatska koalicija naštetila financijskom rejtingu Hrvatske, ili je on najviši u povijesti?

Koliki nam je rejting bio za vrijeme „kukuriku vlade?“

Kakav je međunarodni ugled Hrvatske bio u vrijeme Zorana Milanovića u Banskim dvorima, a kakav je danas? Nisu bitna krvna zrnca za krvnu sliku i magnetsku rezonancu Hrvatske, već je bitno razdvojiti pojmove rušitelj i graditelj uspješne Hrvatske, kao ugledne članice međunarodne zajednice, koja konačno ravnopravno sjedi za stolom, za kojim se odlučuju bitne stvari i donose financijski paketi. Tko je rušitelj, a tko graditelj, ni jednom razboritom čovjeku nije teško zaključiti, unatoč ovoj urotničkoj  percepciji o nepotizmu, klijentelizmu i korupciji, koja se nemilice širi medijskim prostorom, kao da sličnih pojava u Hrvatskoj, EU i svijetu nije nikada bilo. Percepcija koja se stvara radi politikantskih interesa ususret predizbornim kampanjama ne odgovara istini, jer kada bi to bila istina, Hrvatska bi bila protjerana iz međunarodne zajednice i pala bi niže nego što je bila u vrijeme Milanovićeve „kukuriku koalicije“!

Prva SMS afera je buknula u vrijeme spašavanja Agrokora! HDZ je nakon toga voljom birača uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima osvojivši rekordnih 66 mandata! U jeku recentnih SMS AP afera, jedna rejting agencija HDZ-u daje 30% popularnosti, a sve ostale mu daju uvjerljivu prednost nad ujedinjenom lijevo-desnom oporbom Zorana Milanovića. To je razlog za oporbeno bjesnilo, pa SMS afera u kojoj nema ni traga korupcije i kaznene odgovornosti puni naslovnice reketarskih medija.  Volja birača, ispitanika rejting agencija pokazuje kako s pravom ne vjeruju u ovu klasičnu medijsku harangu, a tom i takvom trendu ispitivanja javnog mnijenja svjedočimo više od šest godina.

Desničarima i ljevičarima u Hrvatskoj, za inflaciju i rast cijena kriv je HDZ, jer je uveo Hrvatsku u Eurozonu, a nije im kriva brutalna agresija Putina na Ukrajinu koja je evidentno utjecala na energetske i gospodarske poremećaje o čemu zbore najeminentniji znanstvenici svijeta. Milanović čuva desnicu, jer bez nje nema drugog mandata, a desnica čuva Milanovića, vjerujući da on kao njihova korisna budala može srušiti Andreja Plenkovića svojim institucionalnim utjecajem na medije i obavještajne ili paraobavještajne službe, stvaranjem populističkih afera kakva je ova najnovija SMS papazjanija. Zbog toga su ga i izabrali! Nitko se ne pita tko medijima šalje elemente tajnih izvida USKOK-a i DORH-a? Tko ima tu moć?  Kada se već ne može utamničiti Andreja Plenkovića, onda se selektivnim pristupom tajnoj istražnoj građi udara na najbliže suradnike premijera i šefa stranke, s ciljem da se stvori razdor unutar HDZ-a.

Na kraju, neka pravosuđe neometano, bez pritisaka radi svoj posao i neka postupa istim aršinom prema svim potencijalnim lopovima bez obzira na stranačke boje. Prije nego što bilo koga optužimo za lopovluk, sjetimo se ministara Rončevića, Polančeca i Heraka, kojima je medijskom harangom uništena politička i životna karijera, a obitelji su im prikovane na stup srama!

Kazimir Mikašek-Kazo  

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari