Connect with us

Vijesti

Evo zašto je zapeo golemi ruski vojni konvoj

Objavljeno

-

Izravni napadi u kombinaciji s uništenjem mosta usporili su napredovanje golemog ruskog vojnog konvoja, koji se nalazi oko 25 kilometra sjeverno od Kijeva, rekao je danas viši dužnosnik američkog Ministarstva obrane. U međuvremenu, Ukrajina je zadržala “značajnu većinu” svog ratnog zrakoplovstva te se čini da Rusija ne uspijeva uspostaviti dominaciju u zraku.

Konvoj dug čak 64 kilometra nije značajno napredovao od vikenda, rekao je dužnosnik, a prenosi CNN.

“Vjerujemo da je ukrajinsko dizanje mosta u zrak imalo značajan utjecaj na zaustavljanje odnosno usporavanje kretanje tog konvoja. No, vjerujemo da su Ukrajinci izravno udarili na konvoj”, rekao je.

Ranije ovog tjedna dužnosnik je rekao da su usporavanju konvoja značajno pridonijeli logistički i opskrbni problemi. No, Amerikanci vjeruju da se snage koje čine konvoj pregrupiraju, uče iz svojih grešaka te će nastaviti s pokušajem napada na glavni grad Ukrajine.

Što se tiče borbe za premoć u zraku, dužnosnik je rekao da Ukrajinci i dalje imaju borbene avione, helikoptere i dronove na raspolaganju, iako su pretrpjeli neke gubitke, prenosi N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari