Connect with us

Događaji

EXPO 2020 – održan ‘Croatia inspiring champions’

Objavljeno

-

Multi-sport outdoor challenge s legendama hrvatskoga sporta

U sklopu predstavljanja Hrvatske na svjetskoj izložbi u Dubaiju, održana je interaktivna manifestacija pod nazivom „Croatia inspiring Champions“.

U namjeri promicanja Republike Hrvatske kao zemlje sporta i male zemlje velikih svjetskih uspjeha, ovom su događaju prisustvovali hrvatski osvajači odličja na velikim svjetskim natjecanjima – Martin i Valent Sinković, Sandra Perković, Blanka Vlašić, Mirza Džomba, Stipe Pletikosa i Gordan Giriček. Sportaši su otvorili EXPO Sustainability portal i na lokaciji SPORT, FITNESS & WELLBEING HUB zajedno s posjetiteljima sudjelovali u nizu sportskih izazova na otvorenom.

Blanka Vlašić

Sandra Perković je dvostruka olimpijska, dvostruka svjetska te peterostruka europska prvakinja u bacanju diska i ovim je povodom rekla: „Vrlo sam počašćena pozivom i velika mi je čast kao profesionalnoj sportašici predstavljati lijepu našu na EXPO 2020 Dubai. Ovo je velika prilika pokazati svijetu tko smo mi i da smo mi Hrvati rođeni pobjednici, ne samo u sportu, nego i u drugim poslovima koje radimo. Ovdje su sportske legende, ali Hrvatska ima mnogo legendi. Također, ovim putem želim poželjeti sreću našim Olimpijcima koji će sada na Zimskim Olimpijskim igrama braniti boje Lijepe naše.“

Sandra Perković

„Osjećam se posebno kada predstavljam svoju zemlju na ovako velikom događanju, pogotovo zato što sam aktivni sportaš. Na svu sreću, trenutno smo van natjecanja pa smo uspjeli doći u Dubai i predstaviti svima Hrvatsku kao najbolju zemlju na svijetu. Mi svi znamo da je, a sada i svi oni koji su bili ovdje.“ – istaknuo je Martin Sinković.

Valent Sinković

Gordan Giriček

Fantastično druženje s prvacima i sportskim legendama kojem su prisustvovali gosti iz cijelog svijeta, bez obzira na dob, iskušali su se u sportskim aktivnostima s našim proslavljenim legendama i kući su, osim službenih majica događanja, ponijeli i nezaboravne uspomene.

Sportaši ispred Hrvatskog paviljona

Stipe Pletikosa

Gordan Giriček

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari