Connect with us

Vijesti

Facebook slijedi Twitter i uvodi hashtagove

Objavljeno

-

Facebook je najavio da uvodi hashtagove kako bi korisnicima omogućio da kliknu i vide što njihovi prijatelji misle o određenim temama koje su u trendu.

Facebook je u srijedu navečer najavio da počinje uvoditi hashtagove na svoju društvenu mrežu čime će korisnicima i oglašivačima olakšati pretragu korisničkih aktivnosti koje su grupirane oko određenih događaja ili tema.

Facebook objasnio zašto tipku 'Dislike' nikad nećemo vidjeti

Hashtag koji se pojavljuje u obliku simbola # prvi je put populariziran na Twitteru omogućavajući korisnicima da slijede specifične teme u konverzaciji unutar neprestane struje korisničkih komenatara, odnosno tweetova.
Korisnici Facebooka sada će moći grupirati komentare na iste teme na način da utipkaju naziv ključne riječi koja predstavlja hashtag na kraju svakog posta.

Foto: Facebook

Hashtagovi su se pokazali kao izvrsno rješenje za korisnike društvenih mreža koji sudjeluju u konverzacijama koje se događaju u stvarnom vremenu, kao što su političke debate, televizijski showi, sporski događaji, pa čak i revolucije koje smo mogli vidjeti u pokretima kao što su arapsko proljeće i Occupy Wall Street. Osim toga, pokazali su se kao dobar način da oglašivači dopru do određene publike.

Jedan dio korisnika već je primjetio da se pojmovi kojima je dodan simbol # automatski pretvoraju u linkove koji su “klikabilni” i vode na grupirane teme, a Facebook najavljuje da će ostalim korisnicima ova usluga biti dostupna tijekom idućih nekoliko tjedana.
Sve dosad Facebook je prema vlastitom priznaju imao servis kojemu je nedostajao “jednostavan način da dobije širi pogled na ono što se događa ili što ljudi pričaju”.

Kompanija je najavila da su hashtagovi samo prva od nekoliko novih stvari koje će biti predstavljene kako bi se među korisnicima potakla rasprava o događajima i temama na Facebooku.

Hashtagovi na Facebooku omogućit će vam kontekstualiziranje slično kao što hasghtagovi na Twitteru, Instagramu, Tumblru i Pinterestu omogućuju korisnicima da ostalima daju na znanje da je njihov post dio neke šire rasprave.

Tražilica na vrhu Facebookove početne stranice također će omogućiti korisnicima da pretražuju hashtagove.

Mnogi analitičari primjećuju da se Facebookov najnoviji potez velikim dijelom temelji na uspjesima Twitterove marketinške kampanje, a čak je i nedavno održani Eurosong koristio temu hashtaga na pozorici.

tehnoklik

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas